Miért lövetik ki egyes anyukák a kislánybabájuk fülét?
Miért döntenek ilyenben a gyerekük helyett? Miért nem várják meg, hogy akkorára cseperedjen, hogy ő maga el tudja dönteni: szeretne fülbevalót?
Lehet azzal jönni, hogy kiveheti később, ha neki nem tetszik, csakhogy a lyuk sosem tűnik el, örökké nyoma marad. Lényegében kap két heget, ha kell neki, ha nem.
Én nem pontoztam le senkit, ti pontozgattátok egymást. :)
Nem akarok senkit meggyőzni, csak gondoltam, van valami értelmes ok emellett, bár tudom: nincs.
Semmi értelmes és logikus érv nincs amellett, miért jobb pár hónaposan megejteni ezt, minthogy megvárni, hogy 3-5-10-15 év múlva a kislány maga döntsön erről. :) Ha nőként egyesek szerint -mint itt írta valaki- elképzelhetetlen az élet fülbevaló nélkül, úgyis az a sorsa, hogy lesz neki. Hisz máskülönben férfivé akar válni vagy igénytelen nő, aki nem ad magára - írta egy okos válaszadó.
Látom neked sem sikerült megérteni, hogy én mire gondoltam. Biztosan nem a szoba falának színére.
Mondjuk azt is én döntöm el, hova járjon óvodába, iskolába, milyen nyelvet kezdjen tanulni, és mit kezdjen sportolni, és még sorolhatnám. Nem csak a külsőségeknek van maradandó hatása. Remélem én is érthető voltam.
Szted egy 3-5 éves fel tudja mérni h ez mivel jár h ott lehet h heg maradhat? Ennyi erővel 15 év alatt nem is kéne engedni.
Azt meg ne általánosítsd h heg marad mert pl nekem babakoromba szúrták ki és ráadásul 1x ki is szakadt és még sincs ott heg, meg sem látszik ha nincs benne a fülbevaló. Azért mert neked sz.rul nőtt össze nem kéne azt gondolni h jaj mennyi szülő tönkreteszi a gyereke fülét.
Amúgy sztem ennél sokkal fontosabb maradandó kérdésben dönt a szülő.
Azért ez olyan érdekes, hogy egyesek szerint a füllyukasztás ugyanaz a kategória, mint a körülmetélés ill. az iskola/óvoda választás. Az egyik jobbára vallási előírás, esetleg higiéniai megfontolás következménye, a másik meg kötelező és időhöz kötött, nem lehet megvárni, míg a gyerek eldönti, hova szeretne járni. Azért a középiskola választásánál csak lesz némi beleszólása, nem?
Igazat kell, hogy adjak a kérdezőnek, a füllyukasztás valóban inkább a gyerekszoba színe kategória, csak épp valóban maradandó, és élőszöveti sérülés a szoba falával szemben.
Én is eldöntöttem, hogy megvárom, amíg a kislányom szeretne fülbevalót, volt is belőle kisebb konfliktus a családban, de végül tudomásul vették a döntésem. Lehet hülyének nézni, de én is úgy gondolom, hogy a gyerekem maga rendelkezik a teste fölött, és amit nem muszáj, azt nem piszkálunk bele. Nyilván az oltásra nem mondom azt, hogy majd ő eldönti, mert az az ő érdeke. De egy fülbevalón senki jóléte nem múlik, így ha nem muszáj, feleslegesen nem kínozom.
De ez én vagyok. A saját gyerekével meg mindenki azt csinál, amit jónak lát.
Ha megvárod pl az 5 éves kort, amikor a lányod elkezdi mondani, h kell neki fülbevaló, mert a Zsófinak meg a Lillának is van, kilöveted neki. De ezt nem biztos, hogy nem bánja meg később. Mert hiába van akarata, nem tud még 5 évesen érett döntést hozni, ugyanúgy megbánhatja a Zsófi, Lilla miatt csinált lyukat majd 14-15 évesen. Ugyanúgy, ahogy sokan megbánják a tetoválást, meg a fültágítót pl.
Értem mire gondolsz, mielőtt nekem is a fejemhez vágod, h nem értem a kérdést. Ok, ne döntsön a szülő egyedül, de ha egy ovis sípol miatta, akkor sem biztos a megbánás. Csak akkor nem lehet a szülőre fogni.
Bocs, értelmetlen lett:
"ovis sípol miatta, akkor sem biztos a megbánás"
Szóval akkor is megbánhatja
Na...mindegy, gondolom lehet így is érteni.
Persze, ha ovisként kiharcolja, még mindig megbánhatja. De sokkal inkább az ő akarta így kategória, mintha a szülő döntött róla.
Mondjuk, én ovisként sem lövetném ki neki, ha akarná. Ráér az később. Nem attól lesz kislány, hogy van fülbevalója. Ez sem semmivel jobb, mint egy piercing, csak legfeljebb általánosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!