Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én gondolom így? Hogy...

Csak én gondolom így? Hogy egy gyerek tönkreteszi az ember életét?

Figyelt kérdés
Látva sok ismerősömet, mennyire megszűnik az életük rájöttem, hogy nem akarok gyereket. Terhességre is mondják, hogy egy áldott állapot, de nem az egy teher és szenvedés egy nőnek. Aztán megszületik s két évtizedig megszűnik az ember élete, még a neve is elveszik, lesz anya, meg apa. Mire meg kirepülnek azt vesszükészre, hogy elment mellettünk az élet, öregek vagyunk. Persze vannak szép pillanatai a gyereknevelésnek, de csak pillanatai, nagyrészt teher. Megéri? Nem nagyon. Miért vállalnak gyereket az emberek és teszik tönkre az életüket? Mert ez a normális? Vagy nem gondolják végig?

2015. febr. 11. 19:34
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
55%

mi feláldozzuk magunkat ÉRTED, hogy legyen ki előteremtse neked a nyugdíjat! ugye milyen önfeláldozóak a mi gyerekeink? csak neked! :D

egyébként nem szép pillanatai vannak a gyereknevelésnek. a gyereknevelés az nehéz és fárasztó, pont. a gyerek ad szép pillanatokat, azokban a percekben mikor vele vagy! nekem megéri :) és nem elmegy felettem az élet, hanem megélem teljes valójában ahogy segítem őt a felcseperedésben, mert ez a csoda az életben :)

2015. febr. 11. 21:46
 22/34 anonim ***** válasza:
Mi is fiatalok vagyunk, terveztük a babát. Kívülről azt mondanád, lemondtunk az addigi életünkről, de valójában nem is vágyunk nagyon el, egyszerűen csak együtt akarunk lenni, mindig. Arra nem gondoltál, hogy a barátaid nem kényszerből nem mennek sűrűn szórakozni, hanem mert egyszerűen nem is vágynak már rá. Ne ítélkezz, ha nem vagy tisztában valamivel. Ugyanakkor egyet értek az elsővel, nagy felelősséggel jár felismerni és kiállni amellett, hogy nem szeretnél gyereket, becsüllek is ezért, persze később még akár simán meg is változhat a véleményed.
2015. febr. 11. 21:49
 23/34 anonim ***** válasza:
76%
nem,inkább értelmet ad neki :-) szép oldala is van a gyereknek,csak te kívülről ezt nem látod
2015. febr. 11. 22:28
 24/34 anonim ***** válasza:
83%

Nem igazán értem, miért kell földbe döngölni a kérdezőt azért, mert nem rózsaszín cukormáznak látja a gyereknevelést. A felvetése teljesen jogos, hiszen aki belül nem vágyik gyerekre, az kívülről tényleg így látja. És ha tetszik, ha nem, a gyereknevelés valóban jórészt önfeladással jár, és aki szeretne gyereket, az ezt tudomásul veszi, és lemond dolgokról. Aki meg nem akar lemondani, az nem vállal gyereket. És olyan is van, aki ennek ellenére vállal, na abból lesz az önző, rossz szülő. Szerintem ez sokkal nagyobb baj, mint ha valaki idejekorán belátja azt, hogy ez nem neki való feladat. És persze idővel még ez is megváltozhat.

Ugyanakkor a gyereknevelés a legkevésbé sem garancia arra, hogy öregkorodra nem maradsz egyedül... Csak ebből a megfontolásból hülyeség családot alapítani. Ez egyébként pont ugyanolyan önző nézőpont, mint a kérdezőé.

2015. febr. 12. 00:35
 25/34 anonim válasza:
100%

Ne vedd magadra amiket többiek írogatnak, más a gondolkozás módjuk. Gondolom a legtöbbet butaságnak tartod, mert az is. Én teljes mértékben megértelek, mert hasonlóan gondoltam fiatalkoromban, mennyi lemondással jár, fel kell adni a karrierem, szórakozást, az életem, ami akkor tökéletesen megfelelt nekem, emellett féltem, hogy tönkre teszi a testem. A férjem sem akart. Sajnos, 40 felett jöttünk rá, hogy hibát követtünk el.

Szerintem, gondold át. Nem kötelező, nem elvárás a gyerek, de sok örömtől fosztod meg magad. Mi is csak azt láttuk, hogy a többiek otthon szenvednek a kölykökkel, mi meg szórakoztunk, utazgattunk helyette és sajnáltuk őket. De 40 felett üres lett az életünk, ilyenkor már a szórakozás nem tesz boldoggá, viszont irigykedve néztük ismerősöket, ahogy a gyerekeik felnőnek, nem tesz boldoggá egy utazás annyira, mint amikor a gyereked leérettségizik, megházasodik... ilyenekben nekem sosem lesz már részem. De nekünk már késő volt gyereket vállalni, bár fontolgattuk. De más fél éve a férjem balesetben elhunyt, azóta egyszerűen katasztrófa az életem. Magányos vagyok, vannak barátaim, de nekik van családjuk és vannak gyerekeik és velük vannak inkább, ami persze természetes, rossz mindig az üres lakásba hazamenni, karácsonykor, szilveszterkor a legjobb barátnőm leutazott a lányához, így teljesen egyedül töltöttem az ünnepeket, senki nem nyitotta rám az ajtót... remélem sosem tapasztalod meg milyen érzés, senkinek nem kívánom. Egyszerűen megszűnt az életem, hogy Téged idézzelek és nincs senki aki a nevemen szólítson, még anyának sem. Túl vagyok egy öngyilkossági kísérleten is már. Nem akarlak megijeszteni és rábeszélni se, a te életed te döntésed, csak tanácsként írtam, hogy fontold azért meg, mert én többszörösen megbántam már, megérte volna az a pár év "szenvedés", pelenkázás, ami utólag nem is tűnik olyan rémesnek és most lenne életem. Később már nem tesz annyira boldoggá a szórakozás, a barátok többsége eltűnik, mert családjuk lesz, persze havi pár alkalommal össze futsz velük, de nem fog senki naponta ráérni veled csacsogni. És ha van vagy lesz férjed sajnos ő sem biztos, hogy veled lesz sokáig, így könnyen magadra maradsz, vehetsz macskákat, akik meg elhagynak, mert a szomszéd több kaját szór nekik és ott maradsz, hogy senki nem szeret ezen a világon. Én is így jártam sajnos, ezért tanácsolom gondold át, amíg nem késő, sajnos nekem már az, későn értem meg. De tényleg nem szeretnélek rábeszélni.

52/N

2015. febr. 12. 02:48
 26/34 anonim ***** válasza:
31%

"miért kell földbe döngölni a kérdezőt"

Mert egyszeruen provokal, azert.

2015. febr. 12. 07:37
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

24 éves vagyok,a kislányom 2,5 éves. Az az igazság,hogy nem erre számítottam.Illetve erre,csak arra is,hogy párom is jobban kiveszi a részét.Mondhatni én itthon vagyok a gyerekkel a születése óta,ő meg dolgozik,el van itthon a gépezéssel,ha úgy van megy szépen búcsúbulikra pár havonta(ugye akiket kirúgnak,felmondanak).Hát szuper érzés,hogy én egy anyarabszolga vagyok,ő meg csinál amit akar...Én akárhogy is nézem,nem a gyerek a teher.Nagyobb teher mellé egy férfi is,akit el kell látni,mert ha nem teszed elé a kaját,inkább nem eszik.DE a legnagyobb teher az az,hogy nincsen segítség,így én leszek az,aki a gyerekkel örökké itthon lesz éjjel,mert nekem nem normális ha külön mászkálunk szórakozni,így én nem is fogok menni.Hát ez van,beválasztottam olyat,akivel nem egy az életmeglátásunk.De majd csak jutunk valamire idővel,ha találok munkát,vagy sikerül elköltözni és nem csak egymagam leszek 0-24 a gyerekre,hanem lesznek barátaim,kollégáim,családom a közelben.

DE én rengeteg embert ismerek,akikre mondhatom:szülőnek születtek. Ha a férfi is kiveszi a részét rendesen a dologból és vannak nagyszülők,akikre néha rá lehet bízni a kicsit,akkor egyáltalán nem teher egy gyerek szerintem. Nekem úgymond azért tette tönkre az életemet csak,mert nem terveztük,így nem volt meg a szakmám se még,nem is dolgoztam.Tehát gyesen vagyok,nem sok pénz.Párom nagyon komoly fizikai munkát végez,stresszes,fáj mindene.Ő ezt azzal vezeti le,hogy gép előtt ül vagy elmegy pár havonta a bulikra.Engem meg ez stresszel.De kitartunk,nem lelépünk,hanem megbeszéljük a dolgokat,próbáljuk megoldani.Ebben a kicsi annyit játszik csak közre,hogy én nem tudok menni párommal pl buliba,vagy nincsenek kettesben programok.De a pénz sokkal jobban akadályoz minket mindenben.

A terhességemben SEMMI gond nem volt,max annyi hogy injekcióznom kellett a visszér miatt.De se rosszullét,se semmi.Amíg valaki ezt gondolja,hogy tönkremegy az élete,addig az ne vállaljon gyereket.Mikor én terhes lettem,eszünkbe sem jutott elvetetni.Ha párom nem akarta volna,akkor itthagytam volna s egyedül nevelném.Kevesebb stressz lenne egyébként,mert rosszabb ha tudod,hogy egy apának kötelessége lenne segíteni,de nem teszi úgy,mint várod,mintha tudod,hogy csak te vagy a gyereknek.Akkor nincs kire mérgesnek lenni,amiért pl nem fürdeti meg a gyereket heti 1x legalább ő helyettem.

2015. febr. 12. 08:27
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ezek ellenére sem döntenék máshogy ha vissza lehetne tekerni az időt. Jó érzés,ha valaki anyának hív.Jó érzés,hogy megölel,megpuszil.Nagyon vicces az,hogy beszél,amiket mond.Sok pénz,hu és mennyire az idegeimre megy néha.DE SOHA NEM ÖLTEM VOLNA MEG.Ha valaha véletlen megint terhes lennék,azt sem vetetném el.Nem akarok több gyereket,mert nekem ez így szörnyű,hogy nem találok semmi munkát miatta,hogy van.De akkor sem ölnék meg egyet se ha véletlen becsúszna.És én elég fiatal leszek még ha ő már felnő is.Ő 20 lesz,én 41.Sokan meg akkor szülnek csak.Én tudod ahogy látom párom kolléganőit is.Minden búcsúbuli arról szól nekik,hogy részegek.És mind 30-hoz közeli nő,vagy felette van kicsivel.És szomorú vagyok,hogy nekik ez az öröm,ha isznak.Vagy nincs is párjuk,vagy ha van is,nem vállalnak gyereket,mert a munka,munka.És ezt fogják érezni ők is,mint a hölgy,aki fentebb írt.Üres az életük,egyedül lesznek öregségükre.Vagy szülnek 40 évesen és aztán a szülőin meg: mama,miért nem anyuka jött? Anyámnál is a húgom most lesz 7 éves,anyám meg most volt 48.Még nem látszik ez,de mire a hugi leérettségizik...Az én lányom is már majdnem középiskolás lesz.
2015. febr. 12. 08:38
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Erről az oldalról is meglehet közelíteni a gyerekvállalást, ahogy te teszed, de miért is állítsuk be negatív dologként amikor annyi pozitívat is hoz. Igen, nehéz, én is visszasírom a régi életemet, de minek ezen siránkozni amikor van 2 gyönyörű gyerekem akikkel bár néha nehéz, mégis sok örömöt adnak.

2 éve laktunk együtt a férjemmel amikor terhes lettem a kisfiúnkkal, mire terhes lettem már untam az életem, mert másból sem állt csak eljárkáltunk ide-oda, dolgoztunk, fáradtak voltunk, hétvégén filmek előtt fetrengtünk, esténként iszogattunk-buliztunk stb... Egy idő után ezt is meglehet unni. Akkor sem volt különösebben értelme az életünknek. Most vannak új kihívások, megoldandó feladatok és problémák, igaz, nem tudunk eljárni szórakozni és nehezebb most az életünk mint akkor volt de majd el is változik. Ezektől a dolgoktól is változatos az ember élete.

Ha te így látod, ne szülj gyereket, öregedj meg gyerekek nélkül egy pasi mellett, aki ugyan úgy meg fog öregedni melletted. Ha nem vállalsz gyereket akkor ugyan úgy végzed, csak kimaradsz valami plusz jó dologból.

2015. febr. 12. 10:24
 30/34 anonim ***** válasza:
69%
Uh, ezt anyukád sem gondolta végig...
2015. febr. 12. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!