Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én gondolom így? Hogy...

Csak én gondolom így? Hogy egy gyerek tönkreteszi az ember életét?

Figyelt kérdés
Látva sok ismerősömet, mennyire megszűnik az életük rájöttem, hogy nem akarok gyereket. Terhességre is mondják, hogy egy áldott állapot, de nem az egy teher és szenvedés egy nőnek. Aztán megszületik s két évtizedig megszűnik az ember élete, még a neve is elveszik, lesz anya, meg apa. Mire meg kirepülnek azt vesszükészre, hogy elment mellettünk az élet, öregek vagyunk. Persze vannak szép pillanatai a gyereknevelésnek, de csak pillanatai, nagyrészt teher. Megéri? Nem nagyon. Miért vállalnak gyereket az emberek és teszik tönkre az életüket? Mert ez a normális? Vagy nem gondolják végig?

2015. febr. 11. 19:34
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Van, aki így érzi gyerek után is, nem csak kívülről nézve.

Az enyémet nem tette tönkre, akkor szültem, amiko rmár rengeteget utaztam, tanultam, dolgoztam, felépítettem az életem, macskát neveltem, házat vettem és amikro minden összeállt, jött az ember és a gyerekek is. Én így egyáltalán nem érzek semmit tönkremenve, de van vele feladat és enm lehet rá felkészülni, minden nap meglepődök valamin a gyerek miatt.

2015. febr. 11. 20:47
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Mi fiatalok leszünk akkor is,mikor kirepülnek:) 40 akárhány évesen szerintem még nem fogom elásni magam..

Amúgy nálunk is a "kész tény"kategória volt,de sosem volt kérdés pl.,hogy megtartsuk-e...Nekem a teher és a felelősség nem egyet jelent...Felelősség a gyerek,de tehernek még soha nem éreztem egyiküket sem.

2015. febr. 11. 20:48
 13/34 anonim ***** válasza:
80%

Te is tönkretetted az anyád, apád életét??

Ha te így gondolod, ne vállalj gyereket! Ennyi!

És akkor lehet élni a marha tökéletes életet! Félre ne érts, nem a gyerektől lesz tökéletes az életed, de nem is teszi tönkre!

2015. febr. 11. 20:51
 14/34 anonim ***** válasza:
36%
Van egy 8 hónapos kislányom, fiatalok vagyunk, én 26 a férjem 28 éves. A nagyszülők távol vannak, de így is eljárunk szórakozni, ugyanis este lefektetem és jön egy megbízható bébiszitter. Napközben meg berakom az autóba, megyünk vásárolni, barátnőzni....A másik része a dolgnak, hogy azt az érzést, amikor gyereked van, azt nem tudod annak elmagyarázni, akinek nincs. Terhesen sem tudtam elképzelni, hogy milyen is lesz. Imádok anya lenni (nő is maradtam). Neked nem való gyerek. Édesanyádat megkérdezted, hogy miért tette tönkre az életét Veled? Neked tényleg nem való gyerek, de másokat ne minősíts kérlek...
2015. febr. 11. 20:53
 15/34 anonim ***** válasza:
51%
A legnagyobb változás a gyerek születésével, h valóban megszűnik az addig megszokott életritmusod. Szokatlan, h nem te vagy az első a fontossági sorrendben, h le van xarva minden szükségleted, ha épp a gyerekednek kell valami fontos, és hiába voltál valaki (pl. én az egészség és a sport megszállottja), át kell ütemezned a napjaidat, és ha nem fér bele Miss Sportlady, akkor el kell fogadnod, méghozzá mosolyogva, különben a dühtől és tehetetlen fogcsikorgatástól mérhetően begyulladsz (nálam a citológia mutatatta ki). Én 34 voltam az 1.-nél, 36 a 2.-nál, és kicsit örülök, h nem előbb jöttek, mert addig házat újítottunk fel tanulgattam, előléptem, igyekeztem összehozni, amit lehet. És ennyi idősen már eléggé vágytam rájuk, és elviselem, ha másabb már a testem. Ezen Sportladyként talán még bánkódtam volna.
2015. febr. 11. 21:04
 16/34 anonim ***** válasza:
88%
Nekem értelmet adott az életemnek. Üres voltam nélküle. Amikor megszületett, tudtam, hogy már nem volt hiábavaló az én életem sem, hiszen valakinek én adtam az életet. És tudsz ennél nagyobb és becsesebb célt ezen a világon,mint életet adni? És tudod mit kapsz cserébe? Örök életet! Mert a gyermekedben te élsz tovább és nem csak benne, de az ő gyerekeiben, unokáiban, dédunokáiban és ükunokáiban is ott lesz valami belőled és így tovább. Az életnek gyerek nélkül is vannak nehézségei, meg vannak a küzdelmei, de egy gyermek képes arra, hogy a legborzalmasabb időkben is reményt és célt adjon. És ha engem kérdezel, egyetlen egy perc is, amit a fiammal tölthetek, már maga a boldogság. Akkor is az volt, amikor kórházban feküdtem vele, mert kiderült, hogy fejlődési rendellenességgel született és beteg. Sőt...olyan hihetetlen szeretet még senkitől sem kaptam, mint Tőle, amikor a bajban, betegen hozzám bújt. Ott is boldog voltam, pedig ki mondaná azt, hogy szeret benn feküdni a kórházban a beteg gyerekével? Vagy azt, hogy ez nem teher? De! Az! Csak hogy ez édes teher, mint a terhesség.
2015. febr. 11. 21:06
 17/34 anonim ***** válasza:

szerintem az nem rossz dolog, hogy erről akarsz beszélgetni, nem ítéllek el, és őszintén szólva, szerintem van olyan család, ahol ezt így élik meg, de alapvetően egy rendes családba született gyerek szülei szerintem nem. mi sem terveztük az ikreinket, sokszor nehéz ugyan, de ez a része a dolgoknak még nem jutott egyszer sem eszembe. sőt, alig várom ,hogy nagyobbak legyenek és még több időt igényeljenek, hogy elmenjünk mindenfelé, és hogy én legyen az első az életükben, aki csodákat mutat nekik, mint nekem a szüleim, legyen az egy állatkert, vagy a tengerpart...vagy bármi

nem tudom, hány éves vagy, de valószínűleg ha ezt gondolod, még nem értél meg egy gyerekre, és olyan is van, hogy valaki sosem éri, babát szeretne, szerintem ez is normális

2015. febr. 11. 21:09
 18/34 anonim ***** válasza:
30%

Kár hogy anyukád ezt nem így gondolta mikor megfogantál.

attól h van gyerek még nem feltétlen kell feladni az eddigi életet.

nekem van gyerekem és ugyanúgy eljárunk mint amikor nem volt és jól szoktuk érezni magunkat,sőt amióta van a kisfiam azóta több ismerősöm lett és többet járok társaságba.

ha nem akarsz ne legyen de baromságokkal ne provokáld a népet!

2015. febr. 11. 21:10
 19/34 anonim ***** válasza:
61%

Ilyen embereket te jó ég! :D

Akkor te minek is születtél meg? Te is teher vagy akkor.

Ne is szülj gyereket inkább. Csak tönkre tennéd szegény életét........

2015. febr. 11. 21:30
 20/34 anonim ***** válasza:
53%
Mikor oregen es betegen egyedul halsz meg egy nyugdijas otthonban, majd megbanod hogy ennyire onzo voltal. SOHA ne vallalj gyereket. Nem erdemled meg. Es szegeny gyereknek is jobb lesz igy. Mikor meghalsz senkit sem fog erdekelni. Senki nem fog a sirodhoz kijarni. Semmit nem hagysz hatra. Soha nem ismerkedsz meg azzal a merteku szeretettel amit a szulo a gyermeke irant erez. Vagy azzal az erzessel mikor a gyermeked eloszor rad mosolyog. Nem fogod latni a konnyet a ferjed szemeben a szuloszoban. Lemaradsz az elet nagy nagy pillanatairol, amikre oreg korodban visszaemlekezhetnel. A bulikkal meg a haverokkal kitorolheted a segged. Elporladsz, mintha soha nem is lettel volna
2015. febr. 11. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!