Szülésnél ezt így közli az orvos?
Egyik ismerősöm terhes,elment a dokijához és közölte az orvos,hogy 120ezer forint lesz a szülése.
A kérdésem,hogy ez egy így megy?
Ez a normális,mert én ezt eddig nem is tudtam.
A másik,hogy akinek nincsen erre 120a zsebbe,azokkal az anyukákkal mi lesz?
Direkt megszenvedtetik,váratják és flegmák lesznek vele vagy mi?
Valaki azt írta az előzőekben, hogy bűncselekmény előre megmondani az árat.
Ez valóban így van, ha az adott doki a kórház alkalmazottja, és megkapja a maga fizetését. Ilyenkor szokták elkenni, hogy amennyit gondol az anyuka, meg érdeklődjön a többi kismamánál. Nyilván félnek, hogy felnyomja őket valaki. Csak éppen az anyukáknak car, mert még nyomozniuk is kell, mennyit fizessenek.
Ha már valaki nem akar ügyeletesnél szülni (amivel amúgy általában nincs probléma), megteheti, hogy tényleg magánorvost fogad. Ők nem a kórház alkalmazottai, csak szerződésben állnak a kórházzal, magyarán fizetnek azért, hogy használják a szülőszobát, a műtőt.
Én is ilyen dokinál szültem. Nálunk elég speciális volt a helyzet, ezért nem az ügyeletest választottam.
Nem bántam meg, az első pillanattól tudtam, hogy mennyit kér (kb. mint amit zsebbe szoktak jobb helyen), viszont számlát adott, amit a munkahelyem által fizetett Egészségpénztárnál el tudtam számoltatni, így a szülés egy fillérembe sem került. Így korrekt szerintem. A doki adózik a bevétele után, én el tudom számoltatni, egyenes minden. Az viszont elgondolkodtató, hogy a zsebre dolgozó dokik hogy megszedik magukat, amikor az igazi magánorvos is ugyanannyit kér, de abból még adózik is, meg a kórháznak is fizet bérleti díjat!
Hát, jó húzos dokit választott. :))
120ezer ft egy szülésért elég soknak tűnik.
Meg előre megmondani azt is, hogy mennyire legyek hálás, ez is olyan hülye szituáció szerintem.
3gyerekem van, 3szor szültem simán volt fogadott dokim. Én vidékről 100km jártam fel pestre hozzá, de rendes volt, mert elvállalt így is. 2-3. szülésnél már izgult kicsit, hogy a babák nehogy meglegyenek az autópályán, de erre nem került sor. :)
Nekem kb 250.000ft volt mindenestül a terhesség-szülés, feljárás, vizsgálatok és a szülés díja a 9hónap alatt.
Nem magándokiról van szó a kérdésben.
Van magánpraxisa is,de itt most a sima kórházi praxisáról és kórházi beszélgetésről van szó.
Nem értem az emberek miért csodálkoznak el azon, hogy ha valaki egy PLUSZ szolgáltatásért pénzt kér. Az orvos azért kapja a fizetését, hogy akkor, mikor be van osztva, akkor bent legyen, és elássa a munkáját. Nem azért, hogy kifejezetten a TE rendelkezésedre álljon bármikor.
A magánorvost (hiába a kórházban vezeti le a szülésed...) azért fizeted, hogy veled foglalkozzon akkor is, mikor éppen nem az lenne a dolga. Mikor éppen a pihenőidejét töltené otthon, de nálad megindul a szülés, akkor menjen és vezesse le. És ezért bizony illik fizetni. És lehet, hogy nem legális megmondani ennek a tarifáját, de szerintem korrektebb dolog, mint ez az "adjon amennyit gondol".
Te vajon mit szólnál, ha a főnököd azt mondaná, hogy gyere be dolgozni a szabadnapodon, aztán majd utólag meggondolja, hogy mennyit fizet érte? Gondolom nem tetszene...
Ha valaki nem akar a szülésért fizetni, nem kell. Akkor majd szépen az éppen aktuálisan ügyeletben lévő orvos és szülésznő levezeti a szülését. Akkor sem fognak hagyni direkt szenvedni, meg nem fognak beléd rúgni 3-at, mert olyan kedvük van...
Epp ez az azert a plusz szokgaltatasert fizetsz mikor behiv. Miutan levezeti a szulest adsz halapenzt erte, hiszen halas vagy h bejott hozzad. Na ezt ciki megszabni. Foleg okyan arakon amit a kerdezo is irt. Ne o dontse el h emnnyire vagyok halas. Adjon akkor valoban szamlat. Ugyanis valoban adoznia kellene belole. Vki irta h bemennenk-e csak ugy puszira tulorazni hajnalban. Puszira termeszetesen nem de ha en azt mondanam a fonokomnek h oke de csak 30 ezer lesz mar akkor korbe rohogne, sot lehet allasom sem maradna, ja es amit en kapok tulora penzt, abbol is adozok. Ok miert is kivetelek? Amugy annyira hangoztatjatok a magandokit es ugyeletest ne. A magandokik is ugyelni szoktak akkor most h is van ez?
A maganrendelesert igenis kell fizetni ez korrekt, de h a szulesmek megadott tarifaja legyen, foleg ilyen osszeg. Szep, mondhatom.
Bemegy a szabadidejében, a szabadsága alatt, akár éjnek évadján a szülésre a saját autóján, a saját benzinkölcségéből. Emellett ott a tudása, amiérte egy vagyont már kifizetett. Semmi sincsen ingyen, hiába tűnik úgy.
Nem muszáj orvost fogadni, lehet az ügyeletsnél is szülni. Ez egy plusz szolgáltatás és jobb, ha tudod, sok szülész egyáltalán nem kap fizetést a kórházban, csak a kórház biztosítja a helyet a szüléshez. Ez nagyon komolyan így van. (pl péterffy) Így abból él, amit a kismamáktól kap. Ez a szomorú helyzet.
"Ok miert is kivetelek?"
Kicsit többet tanulnak, mint az átlag emberek... Iszonyú nagy munka, és nagy felelősség. Nem ér fel egy bolti eladói szinttel.
Én annyit tennék a hivatal helyében, hogy az orvost kötelezném számlaadásra és a tarifái hivatalos kiírására, amennyiben felfogadják bármihez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!