Ébresszem éjjel újszülött kislányom?
Második baba, napközben semmit nem alszik, cserébe viszont éjszaka csak 1x kel szopizni, és rögtön alszik is tovább. A fiam nagyon rossz alvó volt, Ő még 1 évesen is többször szopott éjjel.
A kislányom elalszik este 8-kor és van, hogy csak fél 4-kor kel enni.
Szerintetek ébresszem 3 óránként? Vagy hagyjam aludni, majd Ő úgyis szól, ha éhes? Szokatlan ez a helyzet, nem gondoltam, hogy kapunk egy babát, aki nappal semmit nem alszik, ellenben alig 1 hetesen szinte átalussza az éjszakát:-)
Ti mit tennétek? Azt sem szeretném, ha a tejem bánná ezt a nagy éjszakai alvást.
Köszönöm az ötleteket.
Nem, nem kell!
Én akárhány gyerekorvossal, védőnővel beszéltem eddig, mind azt mondta,hogy nem kell. Jelzi a baba,ha éhes.
Éjjel ne ébreszt, nappal igen. Én legalábbis így csináltam, 6 hetes kora óta 8-10-12 órákat aludt éjjel, napról napra többet és sosem változott meg, szóval mi nyugodtan aludtunk éjjel pár hét után. Remélem, nektek is szerencsétek lesz a babával, hagyd pihenni :)
A tejet pedig fejd le éjjel, ha úg yérzed, szaporításra van szükséged, én fejtem mindig, amikor felébredtem arra, hogy feszít és sok tejem volt sokáig, a gyerek meg este 7-reggel 7 között aludt, meg alszik jól és sokat ma is.
Igen, tudom, hogy vannak olyan babák, akik a kezdeti időkben alig alszanak. A gyerekorvos szerint is normális ez, most akklimatizálódik. Ez a 7-esnek szólt, szval nyugi, a Te babád hamarosan megtanul majd aludni, a fiamnak is kellett egy pár hónap, mire beállt az alvása. Addug hasfájás, nyűglődés volt alvás helyett.
Én nem látom olyan sötéten a helyzetet, az egyik kommentelő írta, hogy rettenetes, hogy nem alszik semmit az újszülöttem. Valóban aludnia kellene, de nem egyedülálló. Egyébként ma, miközben főztem, zúgott a páraelszívó, annak a hangjára gyönyörűen elaludt a pici lányunk. Igaz, hogy a fiunk játszóterezett, és nem motorozott körülötte:-)
Annak örülök, hogy éjjel alszunk, eddig legalábbis aludtunk /remélem, nem kiabálom el:-)/.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!