Ha esetleg van itt énektanárként dolgozó ember?
Abszolút fahangú ember felfejlődhet elfogadható szintre?
Világéletemben borzalmas hangom volt, oktávokat tudok elcsúszni. A zenei hallásom jó, de valahogy a hangszálaim nem akarnak engedelmeskedni.
Eddig nem volt gond, egyszerűen nem énekeltem. Iskolában kibuliztam, hogy inkább elméletből készülök, énekelni ne kelljen.
Tehát tehetségtelen vagyok és gyakorlatom sincs.
Viszont van egy 9 hónapos lányom. A minap próbáltam énekelni neki...hát, olyan rémülten még soha nem nézett rám. Van értelme gyakorolni, javulhat a képességem annyira, hogy ne rémüljön meg tőlem a gyerek? Vagy ha ennyire tehetségtelen vagyok, akkor inkább ne erőltessem, ráérek majd mással traumatizálni?
https://www.youtube.com/watch?v=x4a6WG1GIx8&list=PLGSzb4TCBW..
találsz még videókat hangképzésről, énektanulásról :)
Köszi, megpróbálom, ha éppen nincs a közelemben :)
Szereti egyébként a lejátszott zenét is, csak annyit b...tattak, hogy az nem elég neki, az én hangomat kellene hallania. Hát, jobban reagál a youtube-ra :) Ráadásul a jelenlegi zenei ízlése Doris Day, Frank Sinatra, Lisa Minelli és társaik, az ő szintjüket alulról se tudom megkapirgálni, azért nem egy Boci-boci tarka, amit ők énekelnek.
Halász Judittól lábrázást kapok gyerekkorom óta, ő ki van tiltva az életünkből :)
Apukám és az anyósom viszont jó énekhangú emberek, ők sokat énekelnek neki, csak ugye nem mindennap találkoznak. Népdalokat szintén youtube-ról játszottam le neki, de a Hopp Juliskán kívül teljes érdektelenség.
A kedvence egy iráni pop zeneszám (Barobax - Soosan Khanoom). Néhány hetesen erre bármilyen keserves sírást abbahagyott, most pedig már "táncol" rá, lóbálja magát négykézláb, vagy fekve ütemre csapkod a végtagjaival.
Úgy a kétezredik lejátszásnál tarthatunk, én már szívből gyűlölöm a számot (eleinte tetszett) :))
Illetve ismertebb klasszikusokat szoktam még lejátszani, néha háttérzenének. Pl. a szigorúan vett klasszikus zenét, Vivaldi, Mozart, Beethoven, stb, meg a jelenből nézve klasszikust, főleg a 50-es évek híres dalait.
Nagyon sok külföldi barátunk van, így célom, hogy szokja az angolt is, no meg később tanulja is meg.
Tegnap felfedezett kedvenc lett az I will follow him Whoopi Goldberggel az Apácashowból :)
hát én a komolyzenével úgy vagyok, hogy tanultam zongorázni, szoktam is a gyerekeknek, sőt ha valami véletlen folytán eljutok egy komolyzenei koncertre rettenetesen élvezem, de valahogy azt, hogy betegyek egy cd-t (pedig van)... nem tudom rávenni magam :))
én az angollal vagyok úgy mint te az énekléssel... az égvilágon semmi érzékem hozzá, pedig tanultam, de a kiejtés sehogy se megy :D persze biztos még több tanulással, gyakorlással az is menne, de nem vagyok rákényszerülve így nem foglalkozom vele, ezért én jobban szeretek magyar dalokat hallgatni, mert azt tudom énekelni :) azokból viszont a kemény metál zenén és a tuc-tuc-on kívül bármit szívesen hallgatok :)
hallottam egy történtet, fogalmam sincs mennyi a valóságtartalma, de állítólag megtörtént, hogy egy kisgyerek angol meséket nézett mindig, és egy idő után a szülei figyeltek fel rá, hogy a gyerek nevet a poénokon, és kiderült hogy értette mit mondanak, miről szól a mese, arra nem emlékszem, hogy állítólag beszélt-e angolul végül a kicsi, de iszonyú szivacs az agyuk, így el tudom képzelni, hogy megtanult a mesék által egy szinten angolul :)
én bölcsödei gyermekgondozó vagyok, (jelenleg ugye gyes-en :) ) - és ne értsd félre amit most írni fogok!
ha azt szeretnéd, hogy már most úgymond "tanulja" az angolt, akkor angol gyerekdalokat is tegyél be neki, amikhez animációk is vannak, mert ők még a szavakat képekhez - tárgyakhoz kötik és ezekkel tudod megismertetni vele legjobban a nyelvet :) - persze semmi baj nincs azzal, hogy ilyen zenéket hallgattok, csak nincs képi társítás a szöveg mellé, így hall valamit, de nincs mihez kötni :)
Persze, majd lesz olyan is, egyelőre annyi a szándék, hogy szokja az angol nyelvet, hallja, ne legyen idegen neki.
Foglalkozom angol oktatással is, de azt majd később és nagyon játékos formában akarom majd elkezdeni, szerintem 3 éves kora körül - hacsak nem látok kifejezett érdeklődést korábban.
De sok más nyelvet is hall, külföldi barátok általában az anyanyelvükön mondókáznak kicsit neki. Ezzel is csak annyi a cél, hogy ne legyen idegen a fülének más nyelv dallama.
én csak egyházzenész orgonaművész vagyok, nem énektanár.
Nem hiszek abban, hogy nem tud valaki megtanulni énekelni,v bármilyen hangszeren játszani, de ahhoz komoly munka kell, hogy kitisztuljon a zenei hallás. Ha pedig hamisan énekelsz, megtanulja tőled, és nem lesz igénye a tiszta hangokra.
Hallgassatok zenét, a fiam Gryllus Vilmosért van oda és az Alma együttesért, mint minden kisgyerek :) Ezek tényleg jók. Lehet rájuk ugrabugrálni, és jó dallamosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!