Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha esetleg van itt énektanárké...

Ha esetleg van itt énektanárként dolgozó ember?

Figyelt kérdés

Abszolút fahangú ember felfejlődhet elfogadható szintre?

Világéletemben borzalmas hangom volt, oktávokat tudok elcsúszni. A zenei hallásom jó, de valahogy a hangszálaim nem akarnak engedelmeskedni.

Eddig nem volt gond, egyszerűen nem énekeltem. Iskolában kibuliztam, hogy inkább elméletből készülök, énekelni ne kelljen.

Tehát tehetségtelen vagyok és gyakorlatom sincs.

Viszont van egy 9 hónapos lányom. A minap próbáltam énekelni neki...hát, olyan rémülten még soha nem nézett rám. Van értelme gyakorolni, javulhat a képességem annyira, hogy ne rémüljön meg tőlem a gyerek? Vagy ha ennyire tehetségtelen vagyok, akkor inkább ne erőltessem, ráérek majd mással traumatizálni?

2015. febr. 5. 09:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
ez nagyon aranyos lehetett :)) igaz nem énektanár vagyok, de énekelek és tanultam énekelni évekig... lehet fejleszteni, sok skálázással, sok énekléssel, de ha ennyire borzalmasnak találod, akkor tegyél be neki gyerekdalokat és hallgassátok azt :)
2015. febr. 5. 10:29
 2/16 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=x4a6WG1GIx8&list=PLGSzb4TCBW..

találsz még videókat hangképzésről, énektanulásról :)

2015. febr. 5. 10:41
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszi, megpróbálom, ha éppen nincs a közelemben :)

Szereti egyébként a lejátszott zenét is, csak annyit b...tattak, hogy az nem elég neki, az én hangomat kellene hallania. Hát, jobban reagál a youtube-ra :) Ráadásul a jelenlegi zenei ízlése Doris Day, Frank Sinatra, Lisa Minelli és társaik, az ő szintjüket alulról se tudom megkapirgálni, azért nem egy Boci-boci tarka, amit ők énekelnek.

2015. febr. 5. 10:44
 4/16 anonim ***** válasza:
hidd el semmilyen hátránya nem származik abból, ha nem te énekelsz neki, hanem "csak" zenét hallgattatsz vele :) néha tegyél be neki gyerekdalokat is, hogy halljon magyar dalt is, ott van pl most nagyon népszerű kerekmese dalok - amit amúgy "zenészként" borzalmasnak találok- de anyaként én is beteszem a gyerekeimnek mert imádják... a kicsi nálam 10 hónapos, és már most hintáztatja magát rá meg "táncol", ha csak meghallja a szignálját mászik ide, ott van csip-csip csókától kezdve mindenféle :) de Halász Judit meg Gryllus dalok is nagyon jók :) amúgy én azt mondom, egy gyerekkel bármilyen zenét lehet hallgattatni, aminek nincs trágár szövege, teljesen mindegy milyen stílusú...
2015. febr. 5. 10:57
 5/16 A kérdező kommentje:

Halász Judittól lábrázást kapok gyerekkorom óta, ő ki van tiltva az életünkből :)

Apukám és az anyósom viszont jó énekhangú emberek, ők sokat énekelnek neki, csak ugye nem mindennap találkoznak. Népdalokat szintén youtube-ról játszottam le neki, de a Hopp Juliskán kívül teljes érdektelenség.

A kedvence egy iráni pop zeneszám (Barobax - Soosan Khanoom). Néhány hetesen erre bármilyen keserves sírást abbahagyott, most pedig már "táncol" rá, lóbálja magát négykézláb, vagy fekve ütemre csapkod a végtagjaival.

Úgy a kétezredik lejátszásnál tarthatunk, én már szívből gyűlölöm a számot (eleinte tetszett) :))

2015. febr. 5. 11:54
 6/16 A kérdező kommentje:

Illetve ismertebb klasszikusokat szoktam még lejátszani, néha háttérzenének. Pl. a szigorúan vett klasszikus zenét, Vivaldi, Mozart, Beethoven, stb, meg a jelenből nézve klasszikust, főleg a 50-es évek híres dalait.

Nagyon sok külföldi barátunk van, így célom, hogy szokja az angolt is, no meg később tanulja is meg.

Tegnap felfedezett kedvenc lett az I will follow him Whoopi Goldberggel az Apácashowból :)

2015. febr. 5. 11:56
 7/16 anonim ***** válasza:

hát én a komolyzenével úgy vagyok, hogy tanultam zongorázni, szoktam is a gyerekeknek, sőt ha valami véletlen folytán eljutok egy komolyzenei koncertre rettenetesen élvezem, de valahogy azt, hogy betegyek egy cd-t (pedig van)... nem tudom rávenni magam :))

én az angollal vagyok úgy mint te az énekléssel... az égvilágon semmi érzékem hozzá, pedig tanultam, de a kiejtés sehogy se megy :D persze biztos még több tanulással, gyakorlással az is menne, de nem vagyok rákényszerülve így nem foglalkozom vele, ezért én jobban szeretek magyar dalokat hallgatni, mert azt tudom énekelni :) azokból viszont a kemény metál zenén és a tuc-tuc-on kívül bármit szívesen hallgatok :)

hallottam egy történtet, fogalmam sincs mennyi a valóságtartalma, de állítólag megtörtént, hogy egy kisgyerek angol meséket nézett mindig, és egy idő után a szülei figyeltek fel rá, hogy a gyerek nevet a poénokon, és kiderült hogy értette mit mondanak, miről szól a mese, arra nem emlékszem, hogy állítólag beszélt-e angolul végül a kicsi, de iszonyú szivacs az agyuk, így el tudom képzelni, hogy megtanult a mesék által egy szinten angolul :)

én bölcsödei gyermekgondozó vagyok, (jelenleg ugye gyes-en :) ) - és ne értsd félre amit most írni fogok!

ha azt szeretnéd, hogy már most úgymond "tanulja" az angolt, akkor angol gyerekdalokat is tegyél be neki, amikhez animációk is vannak, mert ők még a szavakat képekhez - tárgyakhoz kötik és ezekkel tudod megismertetni vele legjobban a nyelvet :) - persze semmi baj nincs azzal, hogy ilyen zenéket hallgattok, csak nincs képi társítás a szöveg mellé, így hall valamit, de nincs mihez kötni :)

2015. febr. 5. 12:57
 8/16 A kérdező kommentje:

Persze, majd lesz olyan is, egyelőre annyi a szándék, hogy szokja az angol nyelvet, hallja, ne legyen idegen neki.

Foglalkozom angol oktatással is, de azt majd később és nagyon játékos formában akarom majd elkezdeni, szerintem 3 éves kora körül - hacsak nem látok kifejezett érdeklődést korábban.

De sok más nyelvet is hall, külföldi barátok általában az anyanyelvükön mondókáznak kicsit neki. Ezzel is csak annyi a cél, hogy ne legyen idegen a fülének más nyelv dallama.

2015. febr. 5. 13:32
 9/16 anonim ***** válasza:

én csak egyházzenész orgonaművész vagyok, nem énektanár.

Nem hiszek abban, hogy nem tud valaki megtanulni énekelni,v bármilyen hangszeren játszani, de ahhoz komoly munka kell, hogy kitisztuljon a zenei hallás. Ha pedig hamisan énekelsz, megtanulja tőled, és nem lesz igénye a tiszta hangokra.

Hallgassatok zenét, a fiam Gryllus Vilmosért van oda és az Alma együttesért, mint minden kisgyerek :) Ezek tényleg jók. Lehet rájuk ugrabugrálni, és jó dallamosak.

2015. febr. 5. 14:22
 10/16 anonim ***** válasza:
Én csak tanító vagyok, szerintem olvass neki mesét, verseket, ritmusos mondókákat, játékok stb az is bőven elég. Amúgy szerintem nem létezik annyira rossz hang, hogy egy süss fel napot, boci bocit stb ne tudjon valaki "elénekelni", keress 2-3 hangból álló egyszerű dalokat :P
2015. febr. 5. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!