Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek normális ha a 6.5...

Szerintetek normális ha a 6.5 hó picurim csak jobbról tud hasra fordulni ezen kivül semmi mást nem csinál?

Figyelt kérdés
2010. febr. 9. 21:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem normális,de gondolom a gyermek orvosotok ellát infóval mit kell tenni.Gyógytorna,különböző vizsgálatok,esetleg baba úszás?
2010. febr. 9. 22:13
 2/14 anonim ***** válasza:

Védőnő, gyerekorvos nem mondott semmit 6 hós vizsgálaton?

Nekik kellett volna gyógytornát, korai fejlesztőt javasolni. Vidd el a közeletekben lévő korai fejlesztőbe.

2010. febr. 9. 22:16
 3/14 anonim ***** válasza:

[link]

Amikor a lányom 4 hónapos volt (fordult hátról hasra és vissza, de mindig csak az egyik irányba csinálta, a feje is laposabb volt ott. Elmentünk neurológushoz és kiderült améhen belül azon az oldalon feküdt.

Forgatni kellett naponta 4x, pár hét alatt teljesen rendbejött.

2010. febr. 9. 22:18
 4/14 anonim ***** válasza:

Mit jelent a semmi más? Mert nagyon mást szerintem nem is kell csinálnia, ha a nagymozgásokat nézem Esetleg ha hasra fekteted feltolja a popsiját és úgy csinál mintha kúszna. Ülnie nem kell még. Járni még nyilván nem. Mászás, kúszás nem.

Amit belinkeltek azok a hatodik hónap végére teljesítendő dolgok, és abból is csak a legtöbb baba kategória kívánatos.

2010. febr. 9. 22:23
 5/14 anonim ***** válasza:
Azért már forognia kellene szerintem.
2010. febr. 9. 22:27
 6/14 anonim ***** válasza:

Az én lányom éppen 6,5 hónapos koráig szintén csak ennyit tudott,hogy hátról hasra,azt is csak egyik irányból.Aztán egyik napról a másikra elkezdett pörögni... Most 7,5 hónapos oda vissza forog gurul kúszik.Szóval szerintem nem minden esetben kell siettetni a dolgokat.Napról napra sokat változnak és tanulnak. :)

De segíthetsz neki úgy "gyakorolni" a forgást hogy kiterítesz egy nagyobb törölközőt,vagy lepedőt amin rendesen elfér,ráfekteted és úgy gurítgatod oda vissza,hogy nem kézzel segítesz neki megfordulni,hanem a lepedő felemelésével gurítod át.Így ösztönzöd arra hogy rájöjjön hogy is kell a kis kezeit raknia,hogy könnyebben forduljon meg...

2010. febr. 9. 22:33
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat de igen a popóját fel tolja ha hason van, ha fel ültetem akkor már pár percig meg tud ülni magának mindenért nyúl csak az a bajom hogy egy hónapja csak az játszuk hogy ő hasra fordul de csak az egyik irányba és én megyek fordítom vissza mert nem szeret hason lenni és még egyedül nem tud vissza fordulni.Ez normális vagy csak én vagyok türelmetlen?Mert mások babái olyan ügyesek.
2010. febr. 9. 22:36
 8/14 anonim ***** válasza:

De hogyha az ötödik hónapot nézem, ott csak az egyik irányba fordulást írja, tehát azt tudja. Ebben a hónapban kell elsajátítania a forgást. Tehát még van két hete legalább a hónap végéig. És ez egy pillanat, rájön hogy kell és már csinálja is.

Úgyhogy szerintem te vagy türelmetlen.

2010. febr. 9. 22:43
 9/14 anonim ***** válasza:
Ülnie még nem kell, így ne is ültesd, ahhoz még nem elég erős a gerince. Még támasztva sem ajánlják.
2010. febr. 9. 22:47
 10/14 anonim ***** válasza:
48%

Én csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem szomorú, hogy a babáknál mindig ezekre a "nagymozgás fejlődésekre" tesszük a hangsúlyt. (Mikor áll fel, fordul át, jár, ül stb.)

Én azt szeretem a legjobban figyelni a gyerekeimben, hogy hogyan fejlődik a kommunikációjuk, a figyelmük, az ügyességük.

Mert nem igaz, hogy a babád közben nem tanul naponta valami újat! Egyre távolabbi ingerek felkeltik a figyelmét, a kezével egyre ügyesebben fog, már forgat dolgokat.

Pl. a picim (közel 6 hós), tegnap kimentem az ajtón a szobából, utánam fordult, egy perc múlva jöttem vissza, és még arra volt fordítva a feje, mert "várta", hogy visszajöjjek. (Régebben úgy vette, hogy mama "volt-nincs", ha kimentem a látóteréből, már nem foglalkozott velem) Én ezeknek a dolgoknak is nagyon örülök. Vagy pl. megtanulja levenni a zokniját, vagy új "szavakat" gügyög, vagy jobban odafigyel a távolabbi zajokra. És kifogyhatatlan a lista... :o)

Ezekről mindig megfeledkezünk, pedig amikor látszólag "áll a fejlődése" (mert már két hete nem tud semmi újabbat az átfordulásnál...), akkor másfajta dolgok fejlődnek nála!

Persze ha valami kifejezetten gyanúsat észlelsz a mozgásában, akkor kérdezz rá orvosnál/ortopédnál, és ha kell, úgyis elküldenek fejlesztésre. De azt hiszem, szeretjük túlaggódni ezeket a dolgokat. A babák legtöbbször "tudják" pontosan, mikor jött el valaminek az ideje...

Jó babázást!

2010. febr. 9. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!