Ilyenkor mi a helyes?
Az utóbbi pár napban a 8 hónapos lányunk kezd hisztissé válni, ha valamit elveszünk tőle, de ő még játszana vele.
Egyébként tündér, soha nem volt sírós, ezen a hisztisíráson is érződik, hogy nem meggyőződéses, inkább harag van benne.
Ma például a távirányítót próbálta megenni. Fogdoshatja, de nem szabad a szájába venni. Néhány "nem" és szájból kihúzás után elvettem. A légiriadó szirénája lófütty volt ahhoz képest, amit erre reagált.
Közben a világ minden fájdalmával nézett a távirányítóra.
A férjem kérdezte, hogy nem jobb-e visszaadni neki ilyenkor? Ennyi idős babánál mi a helyes? Elmagyarázni és ok-okozati összefüggést levezetni még nincs értelme. Adjam vissza a kért tárgyat ilyenkor, vagy ne?
Ha vmit nem szeretnél hagyni neki azt még most határozd el.
Én odaadom a távirányítót bár nem rágja.10 hós kb 7 hósan kezdte ő is ezeket.Ma már konnektor nem érdekli de a kuka és a sütő igen :) Mondjuk már a kuka se annyira mert már ki tudja dobni a pisis pelust ...de a konyharuhát és a fakanalat is :(
"De olyan is volt, hgoy pelenkázás közben a popsitörlő üres zacsijával szórakozott. Színes és zörgős. Ez volt az első ordítás, amikor ezt elvettem tőle.
Másodszor egy tiszta pelenkát kapott szintén elterelésként pelenkázás közben. Utána elvettem, ordítás."
egy tiszta pelenkában vagy zörgő zacskóban semmi olyan nincs amit ne nézhetne, nyalhatna meg. miért veszed el? :) ne gondold úgy, ő egy különálló ember, bár még kicsi, de igenis tud döntéseket hozni és ha ő épp azt akarja csodálni akkor ne vedd el csak mert úgy gondolod. ebben is kell a következetesség. ha valamit nem lehet, akkor egy percre se, ha meg lehet akkor mindig lehessen és addig amíg ő gondolja :)
csak gondolj bele, este végre lerogysz egy jó kis film elé. férjed odamegy és kikapcsolja, mert neki nem tetszik. hát te is hisztiznél, nem??? ő is ugyanúgy éli meg ezeket, hisz megengedted, ezért lehet, de meggondolod magad mert már nem pelenkázod vagy mert mennél a dolgodra és nem tudod nézni őt. tök jogosan akad ki.
egyébként ez nem is hiszti, nem tud beszélni még, ez kő kemény kommunikáció! :) ügyes :)
Egyetértek az utolsóval. Ha valamit nem szabad, akkor azt elveszed, de a tiszta pelenkát meg a csörgős papírt miért nem hagyod a kezében? Ha tetszik neki, hadd nézegesse. Az én fiamnak is egy üres csörgős papír volt az egyik kedvenc játéka.
Ezzel szemben ha nem akarod, hogy nyalogassa a távirányítót, akkor vedd el, amikor azt csinálja. Különben később sem fogja érteni, hogy miért nem nyalogathtaja, ha korábban szabad volt.
Pelenka alatt papírpelenkát értek. Nem tudom, hogy ha összenyálazza/rágja, akkor esetleg milyen anyag oldódik ki belőle.
A zörgős zacsi pedig addig nem gond, amíg ott vagyok vele. Ha véletlenül letép belőle részt és lenyeli, az már gond. Ezért nem hagyom ott neki felügyelet nélkül.
Mondjuk mai újítása, hogy mindenképp a szempillámat akarja fogdosni, ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy kimerevített mutatóujjal megpróbálja átszakítani a szaruhártyámat. Ma ezen van az üvöltés, akárhányszor ölbe veszem, ő bök a szemem felé, én lefogom a kezét, ő meg panaszkodik. Elleszünk egy ideig :)
akkor még egyszer :)
gondold át mit adsz a kezébe. és ha úgy döntesz, hogy megkaphatja akkor ne vedd el, akkor se ha menned kéne. majd mész később a dolgodra.
ha meg veszélyes, mondjuk az eldobható pelus akkor ne add a kezébe. ilyen kicsi babánál nincs olyan, hogy csak 1 percre kapja meg, legyél következetes. ha valamit magkaphat akkor mindig és bármeddig ha meg nem kaphatja meg akkor ne add oda, még egy pelenkázás erejére sem.
ha következetes vagy akkor tudni fogja mik a határok és rengeteg felesleges hiszti spórolsz meg magadnak. bár most egyszerűbb odaadni míg rádobod a pelenkát majd elvenni és hallgatni 2 percig az üvöltést, de hosszútávon pont ezzel lesz több melód. na és egy 2 éves dackorszakos akár 3 óráig is ordítani fog ha egyszer megengedsz neki valamit aztán mégse...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!