Ha 1-1,5 éves koráig nem nagyon vagyunk gyerektársaságban, sokkal nehezebb lesz a beilleszkedés az oviba?
Nehezebb az ovis beilleszkedés, ha kimarad a bölcsi?
Antiszociálisabbak azok a gyerekek akik kiskorukban kevés korukbelivel vannak körülvéve?
A lányaim ikrek,bölcsibe nem jártak-bár van két nagyobb testvérük-.Mivel ikrek,sosem voltak "rászorulva" más gyerekek társaságára-nem tudom jobban megfogalmazni,arra gondolok,h nekik nem kell más,ha nem akarnak egyedül játszani,mert mindig van társaságuk-,és nem is voltak hajlandók másokkal játszani a játszótéren sem.Nem jártunk játszóházba,zenebölcsibe,ringatóba,hasonló helyekre,mert itt nincs túl sok lehetőség ilyesmire.3,5 évesen kerültek oviba,vegyes csoport,és szinte azonnal sikerült beilleszkedniük,nagyon jól érzik magukat,túlnyomórészt nem egymással,hanem a többiekkel játszanak,az óvónénik el vannak képedve,h mindenben részt akarnak venni, a nagyobbaknak való barkácsoláson is:),boldogan szerepelnek,csinálnak mindent.
Én féltem,h sikerül-e nekik,főleg az ikerség miatt,és amúgy sem túl barátságosak az idegenekkel-nem hajlandók szóba állni idegen nénikkel,bácsikkal,vagy mérges arcot vágnak:)),vagy egyszerűen elfordítják a fejüket:))-,de gond nélkül sikerült.
Teljesen gyerekfüggő.
Van olyan gyerek, akit vihetsz társaságba, akkor is csak az öledben ül, nem hajlandó a gyerekekkel foglalkozni. Az én kislányom ilyen volt. 2 hónappal múlt 2 éves, amikor bölcsis lett, de csak 1,5 hónapot jártunk, aztán kiírattam, mert 1 hónapig beteg volt. (minden péntekre meggyógyult, aztán vasárnap éjszaka belázasodott)
2,5 évesen írattam oviba, nem könnyen, de kb 2 hónap alatt teljesen beszokott.
Úgyhogy szerintem teljesen gyerek és természetesen óvónő függő a dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!