Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csinálja ezt a lányom?...

Miért csinálja ezt a lányom? Hogy vezessem rá hogy egyedül menjen ha már tud, csak nem akar?

Figyelt kérdés
A héten lesz egy éves,már 8hónaposan felállt és két hét múlva lépegetett a bútorokba kapaszkodva. Most az egyik kezét fogjuk és megy mint a gyorsvonat. Egyedül is tudna,de nem akar. Tegnap a body cimkéjét fogtam hátul,éppen csak összecsíptem az ujjammal és úgy ment egész nap. Végüéis teljesen egyedül közlekedett.Semmi megingás,semmi botladozás. Viszont ha nem vagyok ott,vagy vele szemben állok és hívom, nem akar jönni,menni,vagy elindul és rámvetődik a 3.lépés után,mert úgy begyorsul.
2010. febr. 9. 07:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Családi történet, hogy a férjem és a tesója (ikrek) úgy közlekedtek eleinte, hogy madzagon húzható játékba "kapaszkodtak", az adott nekik biztonságot. Próbálj valami járássegítőt pl. tologatható babataxit, babakocsit, de amilyen ügyes a lányod lehet, hogy egy húzogatható játék is elég neki. Pár nap és belejön!
2010. febr. 9. 07:40
 2/6 A kérdező kommentje:

Van egy járássegítője,de nem szereti "járássegítésre" használni,térden közlekedve tolja és brümmög neki,meg a játékokat birizgálja rajta. ha menni akar,odajön hozzám,megfogja az ujam és már indul is. Akkor szoktam cselesen megfogni a body cimkét és elengedni az ujját. Ha észreveszi hogy nem fogom rendesen, megáll és leül. Ha kergeti a macskát,vagy labda után megy akkor nem túnik fel neki hogy nem fogom :o)

Gyakorlom majd vele a cimkefogós menést. Lehet hogy elesett és ezért bizonytalan és ezért nem akar egydül menni? Na majd elválik,mondjuk ha rám hasonlít akkor jó menőkéje lesz :o)

2010. febr. 9. 07:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem kell erőltetni,el fog indulni,ne aggódj.A nagyobbik fiam miután felállt és elindult kapaszkodva,hónapokig nem volt hajlandó egyedül járni,ha nem volt mibe kapaszkodni,akkor csak állt,mint a cövek.:))
2010. febr. 9. 07:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor várok még,és cimkefogóst játszunk addíg is. Köszi a válaszokat!! :o)
2010. febr. 9. 07:52
 5/6 anonim ***** válasza:

szia

én fiam 14hós volt mikor egyedül elkezdett járni.pedig már 10hónapos korától úgy nézett ki, hogy mindjárt "szalad".de én hibáztam ugyanis kézenfogva vezetgettem.szerintem ez a cimke fogás se jobb.engedd,majd elindul.

2010. febr. 9. 08:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én kislányom ugyanígy volt, ahogy te leírtad, ha fogtuk a kezét rohant,viszont egyedül nem mert indulni,aztán elkerítettem neki egy 1mx1m es részt puffal,kanapéval,és mindenhová tettem játékot.Így kezdte el egyedül a lépegetést,és egyre merészebb lett.Egy pár nap alatt elindult egyedül. 2 hete megy, de már nincs akadály.Most 13 hónapos.
2010. febr. 9. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!