Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért hivják pizsamának a...

Miért hivják pizsamának a rugdalozot, aminek zárt lába van?

Figyelt kérdés

Külföldön a rugdalozot pizsamànak hivjàk.miért?

és nem ciki ha a babàmra ezt adom nappal,vagy most ez hogy müködik majd?

2008. aug. 21. 12:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miért hívják pizsamának, de én a babámra akkor adtam nappal, amikor még nem mászott, többet volt ágyban mint ébren. Amióta mászik, alávshoz adom rá, mert abból nem lóg ki a dereka, lába. Nem ciki újszülöttre nappal ráadni, hiszen még szinte egész nap alszik.
2008. aug. 21. 12:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért is jó rugdalózót ráadni, vagy ami zárt lábfejes, mert a zokni gumija nem szoritja el a pici bokáját. Biztos, hogy nem Te sem fogsz kapni olyan zoknit, aminek laza a gumirozása, hiába nyújtom akkor is szoritja, ezért mi még sétáláshoz is lábfejes nadrágot viszünk.

Üdv. 5 hós picilány anyuja

2008. aug. 21. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Èn is külföldön élek,Német országban.Csak azt hívják pizsamának,aminek olyan is az anyaga.De látszik is rajta,hogy pizsama.......A rendes plüss talpas rugikat is is ruginak,(strapeln-nak)hívják.

Melyik országban laksz????

2008. aug. 21. 13:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Mi Angliában lakunk, és itt is "lepizsamázzák" a hagyományos, lábfejes rugikat. Ennek ellenére nyilvános helyeken gyakran látom az egész piciket rugiban, tehát valózínűleg nem ciki. Itt fogok szülni, és elsősörban rugikkal készültem én is, mert szerintem is nagyon praktikus. A szoknyácskák harisnyával, picuri farmerek stb. nagyon helyesek, de ahogy az előbbiek is írták, nem feltétlenül kényelmesek egy nagyon pici babának. Nekem az a gyanúm, hogy ez a pizsamázás üzleti fogás lehet, mert így talán külön vesznek az emberek nappali és éjszakai ruhákat a legkisebbeknek is. Hallottam már, hogy "babygro"-nak is hívják a rugit, lehet, hogy az a régi neve? Lehet, hogy Mo-n is pizsamának nevezik majd idővel? De ez legyen a nyelvészek dolga, te csak azt add rá, amit a legjobbnak tartasz!
2008. aug. 21. 15:42
 5/5 A kérdező kommentje:

svàjcban élek,tehàt német nyelvü terület........

plüss anyagu,sàrga-fehér rugdalozo,amire ràvan irva:pizsama.

de tudom,hogy ez otthon magyarorszàgon nem pizsama,hanem rugdalozo................

köszönöm a kommenteket,ugy döntöttem,nem érdekel mit irtak rà,én rugdalozoként fogom hasznàlni

2008. aug. 21. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!