Nagy baj, ha hat és fél hónapos kisbabám csak a cicimen tud megnyugodni, éjszaka pedig az ágyamba kéredzkedik?
Figyelt kérdés
A kisbabám négy és fél hónapos koráig szopizott, mostmár tápszert + szilárdat eszik. Viszont megmaradt a ciciimádat :-) Éjszaka kb. az áttéréstől mindig felébred (van, hogy már este 23 órakor, és az ágyamba kéredzkedik). Onnan aztán reggelig nem is tudom visszarakni. Egymás mellé fekszünk, megkapja a cicit, amitől megnyugszik. Ezt éjszaka többször is visszaköveteli. Kicsit aggódom, hogy sikerült egy rossz szokást megerősíteni a babámban. Nem sajnálom én tőle a cicit, de mégis úgy érzem, hogy ez nem helyes. Napközben is csak úgy tud elaludni, ha lóghat a cicin. Amikor elalszik, akkor szépen "meglépek" mellőle, és teszem a dolgom. Érdekes, hogy este csak fogom és beteszem az ágyba, esetleg mesélek neki, de mindenesetre cici nélkül el tud aludni. Le kell-e szoktatom a babámat erről, és ha igen, hogyan tegyem? Még annyit megjegyeznék, hogy februárban újra szülni fogok, tehát néhány napig az apjával kell lennie. Félek, hogy mi lesz, ha addigra sem változik ez a helyzet. Honnan lesz akkor cici? Már előre rettegek, hogy végig fogja üvölteni azt a néhány napot. Bárcsak bevihetném magammal a kórházba.2008. aug. 21. 10:08
1/2 anonim válasza:
Hát én a helyedben leszoktatnám róla, hat és fél hónapos nagy baba már. És ne érezze azt, hogy jön a kistesó, és akkor neki már nincs helye. Mert nagyon picike lesz még akkor is, de ezt már érezni fogja, azt meg még nem lehet neki megmagyarázni, hogy mi történik.
2/2 anonim válasza:
Minden normális, ami mindkettőtöknek komfortos. Ne törődj azzal, hogy mi a társadalom számára a "normális". Biztos vagyok benne, ha neked ez nem nyűg, kisbabád kiegyensúlyozott lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!