Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy tudom átszokatni a...

Hogy tudom átszokatni a babámat, hogy éjjel végig aludjon?

Figyelt kérdés
7körül eszünk van,hogy ekkor elalszik van,hogy 9körül és éjjel1-2ig alszik .ekkor óramű pontossággal cicit kér-éhes is 110-120ml lecsúszik,majd 5-6körül újra.Agond nem az,higy fel kell 2kor keljek,hanem ha nem alszik vissza mint pl ma is 2kor kelt és 4kor aludt vissza és fél hatkor újra keltett én sem tudok semmit pihenni.Már mint egy zombi úgy érzem magamat,mert ilyenkor sokszor csak délután alszik el..addig meg én is szenvedek és nem érzem teljes értékű anyukának magamat.6hetesek vagyunk..mit tegyek?mikorra fog ez beállni?
2008. aug. 21. 09:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%
Ezt szokd meg:):):) Nálam így így volt,már épp egy élő halott voltam. Nekem most lesz októberben 3 éves a kislányom,2 hónapja szoktattam le a ciciről,és azóta aludja végig az éjszakát,amióta leszokott. Nekem annyiból volt könnyebb a helyzetem,hogy vele aludt a kicsi,és mindig olyan pizsut vettem fel amiből ki volt rakva a cicim és ő azt éjszaka megkereste magának. Így nekem sem kellett felkelni és ő is kiszoizta magát és aludtunk tovább...
2008. aug. 21. 10:24
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia! Szerinttem egy 6 hetes babát még ne próbálj rászoktatni az éjszaka átalvására. Ráérsz azzal később is. Ilyenkor csak drasztikus módszerek léteznek, ő meg még olyan nagyon picike, szinte egyek vagytok még az ő kicsi agyában. Reméljük magától beáll majd néhány hónapo múlva az éjszaka átalvása, és nem lesz szükség praktikákra. Kitartás, lehet hogy a babád nemsokára átalussza az éjszakát magától is.
2008. aug. 21. 10:30
 3/12 anonim ***** válasza:

VAnnak praktikák, amiket bevethetsz, de nem biztos, hogy beválik.

Az egyik ilyen, hogy éjjel csak vizet adj neki, cicit ne. Előbb utóbb rájön, hogy ha nem kap cicit, kár felkelni. Ezt erősítheted azzal, hogy apa ad neki vizet, még előbb rájön, hogy ha nem kap anyát, nem kap cicit sem,akkor szintén kár felkelni...

Addig is aludj, ha a baba is alszik. És próbálj megnyugodni, bár tudom, nehéz, én is fáradt vagyok...

9 hetes kislány anyukája

2008. aug. 21. 10:32
 4/12 A kérdező kommentje:

NA nálunk apa alszik éjjel,nem is bántom ,ő dolgozik és hellyt kell álljon nappal,nem hibázhat.

A víz ,tea meg ideig óráig elég-kb egy órát tudom húzni vele nappal is..nem akarok drasztikus lenni.A második hozzászólónak üzenném,nem a személyes meglátására vagyok kíváncsi,hanem a trükkökre.majd én had döntsem el,mikor kezdem átszokatni és hogyan.

2008. aug. 21. 12:43
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem 4 hónapos a kislányom, és néha még ő is felkel éjjel enni. Viszont volt kb 2 hét, amikor felkelt éjjel fél 4-kor, aztán nem volt hajlandó egyáltalán visszaaludni reggel 7-ig. Úgy tűnt nem álmos. Azt olvastam valahol, hogyha mindig ugyanabban az időpontban kel, akkor az egy rossz szokás. Úgy lehet kivédeni, hogy beállítod az órát egy órával korábbra, mint amikor kelni szokott. Akkor kiveszed, és megszoptatod. Fel sem ébred rá, viszont egy órával később sem, mert tele a pocak. Próbáld ki, nekem bevált.
2008. aug. 21. 14:12
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja, és még annyit, hogy ilyenkor ne kapcsolj villanyt, ne tedd tisztába, ne mérd le és ne is beszélj hozzá. Csak etesd meg.
2008. aug. 21. 21:25
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is 6 hetesek vagyunk és hála Istennek 8-5ig alszik, de előtte ugyanez volt nálunk is, totál ki voltunk.A gyerekorvos nekünk azt tanácsolta, hogy ne ébredjen fel éjjel többször, hogy az esti 8órás utsó etetésnél adjunk sok tejcit neki, ez be is vált, így az éjszakát átalussza.

2008. aug. 23. 11:08
 8/12 A kérdező kommentje:
Na most nekünk eddig fél hét hét volt az esti fürcsi,eltoltuk kilencig mondván akkor későbbeszik ,és végig alussza az éjszakát.Ha 7kor fürdünk akkor is fent van kilenc ig és utánna alszik el.Mikor eltoltuk,végig sírt a fürdésig evett ,bealudt és mint a vekker felkellt hajnal egykor-tehát ez az elmélet sem vállt be.Nekem olyan a babám ha a pelus cuccos addig el sem alszik hanem sír,szval ezt meg sem tudom tenni,hogy ne pelenkázzm át.Beszélni én sem sokat beszélek vele,mert örülök,hogy nyitva marad a szemem és fogom őt-néha mintha részeg lennék olyan fáradt vagyok.A teáztatás sem jön be,mert addig sír még nem kap enni...Sajnos egy pár napja velem alszik mikor nem alszik el rögtön,mert nem bírom én sem..felkel 2kor és majd 4ig fenn van,majd 5-5.30körül újra jelez,hogy éhes ha nem kap,sír..csak úgy tudom megoldani,hogy pihenjek,ha cicit kap a szájába és azzal elalszik ,így kicsit pihenhetek én is...Most pl reggel nyolctól fenn van,most du.fél kettő kicsit kidőlt és csak bízni tudok benne,hogy alszik vagy 3órát.Szval nem egyszerű..
2008. aug. 23. 13:26
 9/12 anonim ***** válasza:

Este próbáld meg mind a két ciciből megetetni. Az enyém nap közben kb 120-150 ml-et eszik, de este van, hogy 250-et. Ennyi nincs egy mellben. Így viszont jóval tovább bírja éjjel.

Szerintem nem gáz, ha a cicin alszik, így legalább te is tudsz pihenni. Tudom, hogy ez ellen sokan tiltakoznak, mert hogy később nehéz lesz róla leszoktatni. De tény, hogy a tejben altató van. Vajon miért? Ez elgondolkodtató.

Az én kislányom reggel 5-kor kel, és nem hajlandó visszaaludni. Ha magam mellé teszem, és kap cicit alszunk mind a ketten 9-ig.

Azt is szokták mondani, hogy ha éjjel nem akar rendesen aludni, akkor összekeveri a napszakokat. Nappal mennyit alszik? Ne hagyd egyszerre 2 óránál többet aludni.

Ha nem alszik összesen min. 12 órát, mutasd meg orvosnak. Lehet, hogy hasfájós, ilyen pici korban az gyakori. A doki fel tud rá írni valamit.

Több ötletem nincs, kitartás!

2008. aug. 24. 23:11
 10/12 A kérdező kommentje:
Ha hasfájós lenne sztem sírni,mert néha volt már rá példa mikor valami olyat ettem.Ált egyszer alszik egy nap -napközben kb 13tól ha szerencsém van 16ig kb..este viszonylag jól elalszik,de sztem többet kelleneegy babának aludnia ennyi idősen...hát minden esetre nézegetem-nekem nem eszik meg 250 még-két ciciből etetem én is ,mert nincs annyi ,hogy elég legyen bőségesen én meg nemakarom óránként etetni..ő kiköpi,ha elég neki s így is van,hogy visszabukja..
2008. aug. 25. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!