Tápszeres babák kibírják az etetések közti 3 órát?
2es vagyok.
utolsó :) az én fiam is ilyen. amikor elég neki akkor kitolja a cumisüveget, vagy elkezd buborékot fújni, berregni, elfordítja a fejét :) tehát még nekem sem sikerült túletetnem. a nővérem lepődött meg rajta, egy idősek a fiaink és hogy látta hogy az én fiam hogy elutasítja egy idő után a kaját, mert az ő fia addig eszi amíg van az üvegben :) jó néha bosszús vagyok emiatt, mert van hogy elég kis mennyiség után nem kéri, de utána még kínálom 1-2x, de akkor is elutasítja.
18-20-as: hát nem tudom az én fiam 3 hónapos kora óta amióta nem tudok neki anyatejet adni full határozottan elfordul a cumisüvegtől ha jól lakott. egyszer amikor tök kevesett evett és megint megkínáltam vele hátha eszik még, még sírni is elkezdett hogy ne rakjam a szájába. de akkor szerinted a fiam egy csodabogár lehet :)
tápszerrel is lehet igény szerint etetni a babát, ezt Vida Ági babapszichológus is megírta és a kötődő nevelés csoportban is többen írták már. én mindig egyel nagyobb adagot készítettem el, így ha nem lett volna elég a standard adag akkor tudott többet enni, ha meg elég volt akkor kiköpte. egyszerűen a babám igényeit követtem, annyit evett amennyit kért. ha többet akkor többet, ha kevesebbet akkor pedig kevesebbet.
Amit a 18-20-as ír, annak a nagy része ostobaság. talán annyi igaz belőle, hogy a kisgyermekkorban elhízott gyerekeknek nagyobb valószínűséggel lesznek súlyproblémái felnőtt korban is, de ennek semmi köze a tápszeres tápláláshoz. Na de ez a felvázolt babakori evésmechanizmus jókora baromság.
Én is mindig a gyerek igényei szerint adtam a tápszert, ha úgy láttam, kér még, akkor adtam még neki. Ha elég volt, abbahagyta a cumizást, kilökte a szájából. Egyenletesen gyarapodott a súlya, most 2 éves, kb880cm magas és 11kg körül van.
A fél éves kor körüli hozzátáplálás milyensége, összetétele inkább ludas lehet az esetleges elhízásért.
Kislányom is kb 3-4 óránként evett, néha azért kínáltam közötte is, hátha szomjas. Ő mondjuk sokáig kelt éjszaka is 2X.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!