Tápszeres babák kibírják az etetések közti 3 órát?
Ez nem a felhízlalásról szól, és mégegyszer írom a tápszeres babákat érinti az anyatejeseket nem. A anyatej máshogyan épül be a sejtekbe mint a tápszer. Akik már csecsemőkorban túletetik a gyereküket tápszerrel azok számíthatnak rá hogy gyerekkorukban hajlamosak lesznek az elhízásra és nagy eséllyel lesz felnőttkori cukorbetegségük.
A csecsemők ösztön lények, a létfenntartás ösztöne sarkallja őket arra, hogy szinte egyfolytában szopni akarjanak (még akkor is, ha ez nekik nem tesz jót, mindent a szopizással akarnak megoldani: álmosság, éhség, szomjúság, hasfájás, anyai közelségre vágyás), de attól, hogy ha tehetnék 24/24-ben szopnának ez nem tesz jót nekik ha túleszik magukat (tudom, hogy visszabukják a felesleget, de ha mi ennénk állandóan degeszre magunkat annyira, hogy folyton hánynánk tőle akkor vajon mi hogy éreznénk magunkat???-brutálisan leterheli a gyomrot a túlevés.)
Az anya a felnőtt, aki gondolkodhat a csecsemő helyett, nem az a jó, gondoskodó anya aki addig tömi tápszerrel a gyereket amíg az csak nyelni tudja.
Ha a gyerek 3 évesen 20 kiló lenne adnátok neki még egy teli tányér vacsorát csak mert ő úgy gondolja, hogy még férne a nem kicsit kitágított gyomrába?
Láttam már 3 hónapos anyatejes csecsemőt aki 9 kg volt, de ezzel nincs is gond, mert az anyatej, nem vezet gyerekkori elhízáshoz és fenőttkori cukorbetegséghez és ugye a tápszerről van szó nem az anyatejről.
Most pedig jöhettek lepontozni, mert én át is gondolom ténylegesen, hogy mivel teszek jót a gyerekemnek.
Persze mindenki úgy csinálja ahogyan akarja, csak jó ha tudjátok mik a következmények...
Ha nincs valakinek teje akkor kénytelen tápszert adni a gyerekének, de a tápszer fajidegen fehérje még akkor is ha megpróbálják a csecsemők számára kíméletessé tenni.
És minden (!) csecsemő létfenntartó ösztöne az evés, szóval addig eszik ameddig tud és nem addig ameddig szimplán jól lakik. Ez tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!