Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres babák kibírják az...

Tápszeres babák kibírják az etetések közti 3 órát?

Figyelt kérdés

2015. jan. 22. 15:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Az én lányom csak az első három hétben evett tápot, de az előző válaszra annyit,hogy 1hetesen 90-100-at evett, hat hetesen szopi mérésnél 130,180. Mindig azt mondta az orvos egyen amennyit akar, a felesleget kíbukja ugyis. Szopit is eszik amennyit akar, volt.hogy pontosan heti 150-et hízott, egy hónapba pont 600-at mondták is,hogy tökéletes a súlya. Ha 2decit enne,és te adsz 60-at vagy 90-et nem is biztos,hogy a hasfájás miatt sír... A kérdezőnek: Ne aggódj, kis idő és beáll az egyéni evésritmusa pl 3-5 hónap fele már csak 5-6 evése lesz ugyis.
2015. jan. 22. 15:48
 12/25 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam 2-2,5 óránként ette a tápszert,igaz több,mint 4 kilóval született,ő 60-90 ml-vel kezdte,próbáltam valamennyire betartani,de lehetetlen volt,mert mindig több kellett neki. Lányom 1 hónapos kora óta tápszeres,ne ő kemény dió,nála nincs az,hogy megy a táblázat után :D Most 6 hónapos,1 héttel ezelőtt 160-180 ml között evett,most pedig örülök,ha 120 ml lemegy neki. Ne doboz szerint etesd,hanem úgy ahogy igényli,ne ess túlzásokba se. Volt rá példánk,hogy 90 ml lett volna a megfelelő,és pont a lányom volt az,aki 210 ml-t megevett,utána 5 órán keresztül meg se mukkant.
2015. jan. 22. 16:03
 13/25 anonim ***** válasza:
De a hasfájás miatt sírt (az első hónapban így is 1 kg-ot hízott). Meg tudtam és jelenleg is meg tudom állapítani hogy miért sír a gyerekem. Tök jóhogy a tiéd anyatejes volt utána, de én nem tudtam szoptatni és érdekes módon amikor megszünt a hasfájása a megfelelő cseppektől utána már egyáltalán nem volt sírós, pedig előtte egész nap torka szakadtából üvöltött és tekergett. Ennyit arról hogy burkoltan "éheztettem" szerinted a gyereket.
2015. jan. 22. 16:11
 14/25 anonim ***** válasza:
Én úgy csináltam az elején, hogy megcsináltam neki azt az adagot, ami a dobozon volt és ha láttam, hogy a végén még evett volna, szívta az üveget, akkor legközelebb már többet csináltam. Nyugi, nem fog többet enni, nem fogod felhizlalni, a pocakja sem fog fájni, ha az igényeit figyeled és nem törődsz a károgókkal.
2015. jan. 22. 17:44
 15/25 anonim ***** válasza:
Nem fog meghízni. Adj neki annyit amennyit kér. Anyatejesek is hasfájósak, úgyh kétlem h pont a tápszer túl adagolása lenne a gond. Amúgy sztem meg simán jelzi a baba ha elég neki. Egyszerűen nem fogja bekapni ha nem kér vagy kiköpi. Az meg h egy hónapos baba csak 60 ml kap az marha kevés, még a bobozon is több van. Kétlem h 3-4 órákap kibírt az a baba. Amúgy meg egy baba nem hízik el. Amint elkezd mozogni fogogni ledolgozza. Sok anyatejes amúgy sokkal ducibb.
2015. jan. 22. 18:38
 16/25 anonim ***** válasza:
én csak azt mondom, hogy attól mert nem akarod,hogy kövér legyen még jól lakhat nem? nem éreznéd rosszul magad, ha vki megmondaná, hogy ennyit ehetsz mert ez a te adagod, és kész? egyszerűen vannak olyanok akiknek nem elég az előírt adag.
2015. jan. 22. 18:47
 17/25 anonim ***** válasza:
Óriási butaság az,hogy a tápszeres babákat lehet felhízlalni csak. Lányom is evett tápszert,husi volt mondjuk,de most 2 évesen meg a súlya átlagos,de a magassága meg jóval feletti,tehát vékonynak számít és egyre vékonyabb.Barátnőm anyatejes lánya kis picurka pl,unokatesóm szintén anyatejes lánya meg kisebb mint az én lányom,de legalább 1-2 kilóval több és fiatalabb is 5hónappal kb.Másik ismerősöm lánya egykorú enyémmel,alacsonyabb 6-8 centivel,de több 3kilóval.Ő pl tápszeres volt.Lányom kezdettől 4 óránként evett,bár igaz hogy ő sokszor csak este kapott tápszert,mert hoztam neki a gyűjtőből anyatejet.Ha az elég volt neki egy hétre,akkor csak este tápszerezett. De nálunk egy idő után beállt úgy az etetése,hogy ha ébredt,evett egy nagy adagot,rá egy-két órára ha ment aludni,akkor evett 1/3-1/2 adagot még,aztán aludt 4órát,megint evett egy nagy adagot,rá 1-2órára ha ismét aludni ment,megint evett 1/3-1/2 adagot. 3 hetes koráig 2x evett éjjel,3-7hetes koráig 1x kelt,7hetes korától nem kelt éjjel,bármit is kapott vacsorára.
2015. jan. 22. 20:44
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem a felhízlalásról szól, és mégegyszer írom a tápszeres babákat érinti az anyatejeseket nem. A anyatej máshogyan épül be a sejtekbe mint a tápszer. Akik már csecsemőkorban túletetik a gyereküket tápszerrel azok számíthatnak rá hogy gyerekkorukban hajlamosak lesznek az elhízásra és nagy eséllyel lesz felnőttkori cukorbetegségük.

A csecsemők ösztön lények, a létfenntartás ösztöne sarkallja őket arra, hogy szinte egyfolytában szopni akarjanak (még akkor is, ha ez nekik nem tesz jót, mindent a szopizással akarnak megoldani: álmosság, éhség, szomjúság, hasfájás, anyai közelségre vágyás), de attól, hogy ha tehetnék 24/24-ben szopnának ez nem tesz jót nekik ha túleszik magukat (tudom, hogy visszabukják a felesleget, de ha mi ennénk állandóan degeszre magunkat annyira, hogy folyton hánynánk tőle akkor vajon mi hogy éreznénk magunkat???-brutálisan leterheli a gyomrot a túlevés.)

Az anya a felnőtt, aki gondolkodhat a csecsemő helyett, nem az a jó, gondoskodó anya aki addig tömi tápszerrel a gyereket amíg az csak nyelni tudja.

Ha a gyerek 3 évesen 20 kiló lenne adnátok neki még egy teli tányér vacsorát csak mert ő úgy gondolja, hogy még férne a nem kicsit kitágított gyomrába?

Láttam már 3 hónapos anyatejes csecsemőt aki 9 kg volt, de ezzel nincs is gond, mert az anyatej, nem vezet gyerekkori elhízáshoz és fenőttkori cukorbetegséghez és ugye a tápszerről van szó nem az anyatejről.

Most pedig jöhettek lepontozni, mert én át is gondolom ténylegesen, hogy mivel teszek jót a gyerekemnek.

Persze mindenki úgy csinálja ahogyan akarja, csak jó ha tudjátok mik a következmények...

2015. jan. 22. 22:39
 19/25 anonim ***** válasza:
Azért ennyire nem kéne isteníteni az anyatejet h jaj a tápszer meg minden probléma okozója. Ahogy egy felnőtt úgy a baba is tudja mikor elég neki. Amelyik baba meg nem ahhoz van szoktatva h mindenért cicire teszik egyáltalán nem a szopizással, evéssel elégíti ki a dolgait.
2015. jan. 22. 23:15
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

Ha nincs valakinek teje akkor kénytelen tápszert adni a gyerekének, de a tápszer fajidegen fehérje még akkor is ha megpróbálják a csecsemők számára kíméletessé tenni.

És minden (!) csecsemő létfenntartó ösztöne az evés, szóval addig eszik ameddig tud és nem addig ameddig szimplán jól lakik. Ez tény.

2015. jan. 23. 06:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!