Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szoptatási tanácsadók miért...

A szoptatási tanácsadók miért harcolnak tűzzel-vassal a tápszeres kiegészítés ellen?

Figyelt kérdés

5 hetes a kislányom, napokig nem volt tejem a szülés után, hiába tettem rendszeresen mellre a picit. A vége az lett, hogy egy idő után a baba üvöltve köpte ki a cicimet, mert nem jött belőle semmi.

Itthon szép lassan elkezdett gyarapodni a tejem, de nem volt annyi, hogy a kislányomnak elég legyen. Mit kellett volna tenni? Hagyni üvölteni és éhezni?

Volt három olyan napunk, amikor csak anyatejet kapott. Eredmény: éjszaka óránként ébresztett, olyan éhes volt, és a végén már mindketten iszonyú idegesek és kimerültek voltunk. Újra elkezdtem a tápszeres kiegészítést, és csodák csodájára háromszor annyi tejet tudtam lefejni, mint előtte, amikor folyamatosan szoptattam.

Nekem nagyon bevált a tápszeres kiegészítés, mégis, amikor ezzel kapcsolatban keresnék szakértő tanácsokat, mindenhol azt olvasom, hogy jaj, csak azt ne, mert még annyi tejed sem lesz, mint előtte, meg elapad, meg egyébként is csak a szoptatás a tuti, és aki nem, az meg tönkreteszi a gyerekét. Miért?

(Szándékosan nem az adekvát témakörök valamelyikében írtam ki a kérdést…)

2015. jan. 21. 00:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, de nem foglalkozz vele... :) Enyém tápszeres lett 2 hónapos korától (addig küzdöttünk, hogy legyen tejem, de nem lett)... Aztán ha rákérdeztek, hogy jól szopik, sok tejed van? Mindig rávágtam, hogy óóó, remekül, persze.. :D Senkinek semmi köze nincs ehhez szerintem, ez tök intim dolog. Én se kérdeztem meg soha egyik anyukát se, hogy mondd, mit evett a gyereked fél éves koráig?

Szerintem túl van ez az egész misztifikálva. A gyerekem 8 éves, és semmi baja sem lett a tápszertől, én is tápszeres voltam 38 évvel ezelőtt (Robébi tápszer).. és lám, nekem sem származott belőle semmi hátrányom. Apám meg tehéntejet kapott annak idején. :D

2015. jan. 21. 00:41
 2/4 anonim ***** válasza:
44%

A kisbaba elsődleges és legoptimálisabb tápláléka az anyatej. Ha ez valamiért nem jön össze, akkor semmi kivetni való nincs a tápszeres kiegészítés ellen.

Az ellenzők azt kifogásolják, amikor a kismama kényelemből, más okokból, eleve meg sem próbálja anyatejjel etetni a babát.

2015. jan. 21. 00:43
 3/4 anonim ***** válasza:
94%
sose értettem, miért jobb egy boldogtalan idegroncs anya a tápszernék. Aki nem tud vagy nem akar szoptatni, tápszerezzen. Több millió egészséges tápszeres baba van, meg több milló beteges anyatejes a világon....
2015. jan. 21. 06:59
 4/4 anonim ***** válasza:

A tanácsadók azért vannak, ha a mama lelkiismerete és elszántsága miatt mindent de mindent meg akar tenni az anyatejes táplálásért, vagy sokáig szeretne szoptatni. Nekünk sem ment a szoptatás és fejtem 4 hónapos koráig, üvegből kapta, nem kellett pótolni sem, csak utána és el is kezdtük a hozzátáplálást is előbb. Küldtek tanácsadóhoz (bár pont nem a védőnőnk, szerinte nem kell ebbe belebetegedni), végül nem mentem, csináltam ösztönösen és lám, jó volt úgy is. Mondjuk én nem is akartam 1 évesen is szoptatni, 4-6 hónapig láttam értelmét, utána rendes étel és nem cicifüggés. Teljesen egészséges fiam van, kis szupermen.

Van sok, túl jó szakirodalom a témáról, de igazából csinálni kell, ahogy tudod és ha nagyon akarod érteni a tápszer és az anyatej különbséget, vannak tanulmányok a tejvizsgálatról, nem tanácsadói, meg anyukás, hanem tudományos, a termelődés modelljéről az összetételig mindent meg tudsz tanulni, de max arra jó, hogy belásd, a tápszer egy állandó tápanyag és vitamin összetétetlű komplex étel és biztosan meg van benne mindig minden, amire a babának szüksége van, az anyatej a mamától és életmódjától, szervezetétől és táplálkozásától függ.

2015. jan. 21. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!