Létezik hogy valaki túlzás nélkül nem boldogul egyedül a babával?
Nem pénzben gondolom, hanem arra gondolok, mikor apuka ugye dolgozik, délután/este van otthon meg csak hétvégén. Egyik rokonom babája öt hónapos de amióta megszületett folyton azt fújja, hogy egyedül nem lehet elboldogulni egy gyerekkel ezért feszt nála van az anyja, aki szintén mondja, hogy egyedül biztos nem bírná szegény.
Komolyan ilyeneket mond, hogy egyedül a boltba se tudna elmenni a babával meg ilyenek úgyhogy az anyja segít mindenben.
Ilyen létezik, hogy ennyire ilyen a baba vagy egyszerűen csak ilyen béna/lusta/szerencsétlen/nem tudom mi?
Én ettől rettentően megijedtem az én férjem este hétnél előbb csak ritkán ér haza és néha még hétvégén is dolgozik, ha nincsenek elegen. Mi lesz velem, ha megszületik?
Igen lehet ilyen, nem ok nélkül. Az egyik ok az anyáról szól. Pl szülés utáni depressziója van, ami egy komoly betegség a hiedelemmel ellentétben. Ebben az esetben nem is szabad egyedül hagyni a babával, amíg ismét nem kerül egyensúlyba.
Másik ok szintén az anyáról szól. Ez lehet súlyos önbizalom hiány, vagy más személyiség probléma. Ebben az esetben egy pszichoterápiával többre menne, mint az állandó segítséggel.
És vannak babák, akik valóban több emberesek. Ezt azután hittem el, miután megszületett a második babám, aki holt nyugis, ritkán sír, akkor sem ok nélkül. Az elsőnél meg totál padlón voltam. Órákig ordított nappal, éjjel alig aludt, bukott, hasfájós volt, állandó szórakoztatásra vágyott. A napom folyamatos gyomorgörccsel telt és hiába foglalkoztam vele, alog volt látszata.. sajnos kiderült később, hogy autista... (magasan funkcionáló)
Szóval ilyen is van...ne ítélkezzetek soha!
Nem olvastam a válaszokat, talán írtak már ilyet.
Én ezt úgy tudom elképzelni magamból kiindulva, hogy ha valakinek egy olyan baba jut, aki állandóan sír, sok-sok hónapig extrém hasfájós, nem alvós, akkor bizony ki lehet készülni teljesen. Akármilyen mentálisan egészséges ember idegeit felőrli az, ha az általa legjobban szeretett személy, az élete értelme megállás nélkül csak sír. És semmit sem tud tenni ellene, mert vannak babák, akiknek a hasfájásra kitalált készítmények semmit nem érnek.
Ehhez hozzájön az első fél évben az, hogy éjjel 2-3-4 óránként kel enni, rosszabb esetben vissza kell altatni. Napközben rohan az anyuka abban a 3-5 percben amikor épp elvan a baba fogat mosni, reggelizni. Amikor végre elaludt a gyerkőc, szalad mosni, főzni takarítani. 20 perc múlva felébred a kicsi és nem tudott befejezni semmit.
Egyedül valóban kutya nehéz ilyen típusú babával, de ha nem lenne ott a nagyi, vagy rokonok-barátok, akkor meg kellene csinálni és túlélni valahogy. Úgy, hogy még türelem is maradjon a családhoz.
Szóval igenis, lehet és kell bírni egyedül is. De a következményei sajnos maradandóak is lehetnek. Nagyon nehéz kipihenni a fáradalmakat és túllépni a depresszión.
Előre nem kell aggódni fölöslegesen, semmi garancia arra, hogy ilyen babád lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!