Akik hagyták sirni a babát éjszaka, azok elötte tényleg mindent kipróbáltak?
másfél éves a kislányom,most már a doktornő is ezt javasolta az ébredések miatt.akik ezt csinálták,azoknak bejött?okozott valami törést a babánál?mennyi idő volt?
köszönöm
Kisfiam 21 hónapos, a mai napig felkel néha inni éjjel, mostanában egyre ritkábban, de kb 3 hónappal ezelöttig minden éjjel felkelt. Nálunk ez ilyenkor úgy működik, hogy a kezébe adom a cumisüveget, segítek neki vissza feküdni, betakarom és jövök vissza aludni a saját szobánkba.
Ha valamiért nagyon sírna (pl rosszat álmodhatott), akkor sem veszem ki mert akkor mindjárt abba is hagyja a sírást és menne játszani. Szóval nem veszem ki semmi áron hanem próbálok suttogva folyamatosan beszélni hozzá, hogy "nincs baj, itt az anya, aludj nyugodtan, apa is alszik, a mama és a papa is alszik, igen, a dédi is alszik, a kutya is alszik, a mackód is nagyon álmos már, feküdj le szépen, nincsen baj, még sötét van-aludni kell" és ehhez hasonló mondatokat, mindig sikerült így megnyugtatnom.
Nálunk a sírni hagyás 1 éves kora körül volt aktuális, az istenért sem akart elaludni sem délelőtt, sem délután, ilyenkor miután már mindent kipróbáltam (kivenni, vígasztalni, később lerakni hátha addigra jobban elálmosodik, leülni mellé stb...) kénytelen voltam hallgatni a barátnőmre akinek a védőnő és az orvos azt javasolta hogy hagyja max 15 percig sírni az 1 éves gyerekét az ágyban alvásidőben, 15 perc után menjen be nyugtassa meg, ha nem bírja a sírást menjen ki a teraszra... Barátnőmnek már 2. nap javult a helyzet ezért én is kipróbáltam, 15 perc sírás után csend lett és elaludt a kisfiam.
Ha több nap alatt sem változott volna a helyzet, nem csináltam volna tovább ezt a sírni hagyást, de nálunk is pár nap alatt rendbe jött mindent.
Esetleg adj neki többet enni este, vagy lefekvés előtt igyon egyet még (kisfiam tápszerrel alszik el, 280 milivel), vagy rakj be az ágyába egy innis cumisüveget vagy amit használtok, mond el neki többször hogy ott van ha kell neki, szolgálja ki magát éjszaka.
Remélem egy picit tudtam segíteni.
9-es, érdekes amit irsz....amikor a férjem (szüleim) valamit nagyon erőltetnek az én érdekemben, és a vége sértődés, én elvonulok, órákig bőgök, aztán megnyugszom és végül mindig belátom az igazukat...
most nem azt mondom h sírni hagyjuk a babát, csak amit példának felhoztál, pont a sírni hagyás létjogosultságát igazolja, amennyiben tényleg a baba érdekében történik, és amennyiben nincs más megoldás.
12-es!
Én egy totál más helyzetet vázoltam fel példának. A párod erőltet valamit, ami neked nem tetszik, a te választásod, hogy sarkon fordulsz, és elvonulsz, majd aztán belátod.
Ebben az esetben a sírni hagyás nem a baba döntése, neki van egy elemi szükséglete, az édesanyja testmelege, amikor baja van, és ezt nwm kapja meg, ha magára hagyják. Ráadásul ő még nem tudja belátni, pusztán fél és csalódott, mert az, aki a világot jelenti a számára, sz.rik rá. Szerintem óriási a különbség. Valamit nagyon félreolvashattál!
Úgy mondanám hogy mkinek igaza is van meg nem is.Nem tudom ki olvasta Dr. Aletha J. Solter A bölcs baba c. könyvét de én igen.Ez volt az egyetlen gyermeknevelési könyv és őszintén nekem bevált.
Lényegében szerinte hagyni kell kisírni magát a gyereknek.Ő még máshogy nem tud feszültséget levezetni ezért ha nappal mosolygós vidám nem sír este fog belőle kijönni.Ezzel nem azt akarom mondani hogy ríkasd meg napközben csak ha látod hogy afelé tendál hagyd kisírni magát.Pl nem oldj meg dolgokat helyette úgymond hagy jöjjön rá magától.
Nekem ugyan csak 10 hónapos a lányom hónapos koráig minta baba volt de utána beindultak a fogak érezte a külvilágot és pokoli éjszakák jöttek.
Most ha nem bántja a foga simán alszik este 8tól reggel 7ig max zajokra riad fel, de most is hogy a foga bántja is max 3-4x.
olvasd el ajánlom ha kell átküldöm ebookként.
(egyszer hagytam sírni 5 percig éjszaka mert akkor egész nap csak nevetgélt utána reggelig nem kelt fel csak enni)
Bocs hogy hosszúra sikeredett remélem jobban lesznek az éjszakáitok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!