Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3hetes kisfiam egy hét alatt...

3hetes kisfiam egy hét alatt 30dkg-ot gyarapodott.7 x 90-100ml között eszik. Védőnő szerint az éjféli etetést haggyam ki. de hogyan, ha ő magától ébred?

Figyelt kérdés

és meg is eszi az adagját, tehát éhes. Ti hogy szoktattátok/szoktatnátok le a babátokat az éjjeli evésről?

tápszeres baba.

4óra,8óra,11óra,14óra,17óra,20 órakor eszik és uténa éjfél-egy körül kel.ezt kellenne a védőnő szerint kihagyni.

2008. aug. 19. 16:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én sehogy nem hagynám ki. Majd ő elhagyja ha akarja. A kislányom pénteken lesz 6 hetes és ő is eddig hetente 40-50dkg között hízott. Éjszaka 1 szer kel enni. A fiaimnál ugyanigy volt.

Nem értem egyébként a védőnődet. Egy idő után lelassul majd a hízása.

üdv:

egy 3 gyerekes anyuka

2008. aug. 19. 16:57
 2/7 A kérdező kommentje:

hát én is sajnálnám, mert biztos éhes ha megeszi.

vagy esetleg próbáljam egy kis teával kínálni?

2008. aug. 19. 17:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Teától csak ideig-óráig tudod elhallgattatni. Tudja ő, hogy mennyi kell neki. Adjál amennyit kér. Nektek is jobb lesz, mert aludhattok éjszaka, míg ha nem adnál, meg teáztatnád, szerintem megszenvednétek vele az éjjelt. 3 hós kislány anyukája.
2008. aug. 19. 17:16
 4/7 A kérdező kommentje:
akkor megetetem rendesen :D
2008. aug. 19. 20:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én babám most lesz nyolc hetes (szintén tápszeres) és három hetes korában pont annyit evett, mint a te babád. Szerintem se hagyd ki az éjszakai etetést. Én is ráhagytam, egyen csak ha éhes. Már van olyan éjszaka, amikor nem is ébred fel csak reggel 6-kor. Ne foglalkozz a védőnővel. A te babád, te tudod mi a jó neki.

2008. aug. 19. 20:18
 6/7 anonim válasza:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy azért hagyjak ki egy éjszakai étkezést, hogy legyen egy olyan időszak, amikor üres a pocakja. És hogy olyankor kapjon teát. Nálunk bevállt. Három napig ébredt még, tea után el is aludt, mintha enni kapott volna, aztán többet nem is kért éjjel enni. Szerintem egy próbát megér.
2008. aug. 19. 22:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam most 7 hetes. 6 hetes koráig mindig 35 dkg-ot hízott hetente.Adoki is és a védőnő is azt mondta,hogy ez nem gond.Több az átlagnál,de nem baj.Ő anyatejes.Eleinte felébredt éjfél után picivel,de mostanában csak hajnalban kel fel,majd reggel.8-9 körül alszik el este.Ha korábban elalszik és kimarda fürdés (mert azért nem ébresztjük fel),akkor kel éjfél körül.Én nem tudnám kihagyni nála a kaját,hisz addig sírna.A tea csak rövid időre altatná vissza,hisz hamar újra éhes lenne.Szerintem hallgass az ösztöneidre!ATebabád,Te ismered legjobban!Max kipróbálod pár napig a teát és meglátod,hogy reagál rá.
2008. aug. 20. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!