Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek lehet babja a...

Szerintetek lehet babja a bébimnek ha adtam egy nagyon minimális kis almalevet? Ti mikor adtatok a babátoknak ilyesmit először őszintén? És mi az amivel majd el kell kezdeni?

Figyelt kérdés
Most hétfőn volt 2,5 hós.Annyi hogy megkóstoltattam vele de jó ha az egész egy kiskanálnyi lé volt.
2010. febr. 5. 21:35
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ja, hogy ez egy nézet? Mondjuk volt egy pasas aki fényt etetett a gyerekeivel, el is pusztult neki pár. De a bíróság is elfogadta, hogy ez egy nézet. És még büntetést se kapott. Úgyhogy ha ez egy nézet, azt valóban el kell fogadnunk.

Mondjuk, arra van hihető magyarázat miért ne adjunk nekik hat hónapos kor előtt semmit (tönkreteszi a fejletlen bélrendszert) Arra tudnál valami elfogadható indokot miért kell egy két és fél hónaposnak alma? (mondjuk, mert különben vitaminhiányos lesz, tápértéke az almának nincs,így azt nem mondhatod, hogy nem elég neki az anyatej de valamit, azon kívül, hogy ez egy nézet)

2010. febr. 7. 21:29
 22/23 anonim ***** válasza:
46%

Enyhén szólva túlzásokba esel, nem is fényt meg nem is ciánt etetek a babámmal.

Sajnos nem tudok neked magyarázatot adni arra, hogy mik a korai vagy akár a 6 hónapos kor utáni hozzátáplálás előnyei és hátrányai, hiszen nem vagyok sem orvos, sem biolóus, mint Te. A gyermekorvos, akihez járunk viszont az, és inkább rá hallgatok, mint rád vagy bárkire itt a fórumon vagy mindenféle tápszert és tejpépet népszerűsítő kampányban.

A fiam 2.5 hónapos kora óta hozzá van táplálva, nagy baba volt és hiába szoptattam, nem volt elég neki, nagyon gyorsan fejlődött. Tejem az volt bőven és normálisan étkeztem, tehát volt tápanyagtartalma is, de már 1.5 óránként evett és az ORVOS azt mondta, hogy nála el lehet kezdeni a facsart alma levét, majd 3 hónapos korától a pépet. Nem kell annyira a könyvek szerint nevelni egy emberi lénnyel van dolgunk ugyanis, aki különböző a könyvekben leírt adatoktól, egyedi és más minden gyerek és másképp, eltérő ütemben fejlődnek.

A bélflóra fejlettségéről meg annyit, hogy egy barátnőm tápszert és tejpépet adott a gyerekénk vagy 7 hónapos koráig és a babának még 1 évesen is mindentől /pl salátafőzelék/ fáj a hasa.

A fiam 14 hónapos, 13 kg, egy gramm felesleges háj nincs rajta, csupa izom, soha nem volt beteg, hasfájós, szorulásos. Még napi 3szor szopizik, de evett már paprikás krumplit kolbásszal vacsorára és köszöni túlélte, sőt imádta és kutya baja nem volt tőle.

Az, hogy te olvastad valahol, hogy az alma tönkreteszi a bélflórát, de a tápszer az nem... nos, elég pénz szaga van a dolognak, érdekes, amíg nem volt tápszer addig jó volt az alma...

Nem fogsz tudni meggyőzni, nem tudom van-e gyereked és hogyan etetted, de én a saját fiamon tapasztaltam, hogy megérte az orvosra hallgatni és nem az anyukákra a játszótéren.

Mindemellett, ha te 6 hónapos koráig vagy tőlem egy éves koráig is szoptatod/tápszerezed a gyermekedet, igazad van, hiszen a TE gyereked és te neveled. De nekem is igazam van, mert ő az én gyerekem és amit én látok jónak úgy nevelem.

Ezek után már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a kérdést feltevő anyuka olvassa-e még a válaszainkat és vajon hogyan döntött.

Üdv

2010. febr. 8. 13:07
 23/23 A kérdező kommentje:

Hát kedves utolsó válaszoló TELJES MÉRTÉKBEN NEKED adok igazat és én is "ezt vallom".És köszönöm hogy összefoglaltad helyettem is a mondani valómat.Tökéletesen leírtál mindent és én is az orvosomra fogok hallgatni.Igaz azóta se adtam többször almalevet, megvárom hogy betöltse a 3 hónapot és el fogom kezdeni a hozzátáplálást.

Minden jót,egészséget és boldogságot a picihez!

Ja és köszönöm a válaszod!

2010. febr. 8. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!