Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek lehet babja a...

Szerintetek lehet babja a bébimnek ha adtam egy nagyon minimális kis almalevet? Ti mikor adtatok a babátoknak ilyesmit először őszintén? És mi az amivel majd el kell kezdeni?

Figyelt kérdés
Most hétfőn volt 2,5 hós.Annyi hogy megkóstoltattam vele de jó ha az egész egy kiskanálnyi lé volt.
2010. febr. 5. 21:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
62%

Na jó de te most ezt kipróbálod a gyerekeden? És ha májrákja lesz, akkor mit mondasz, jé tényleg, akkor mégsem a tartosítóktól meg a mesterséges anyagoktól volt azoknak az embereknek. És publikálsz egy cikket a korai hozzátáplálás veszélyeiről?

Ráadásul teszed mindezt tök feleslegesen, mikor ráérnél a hozzátáplálással, mert van anyatej meg tápszer, kimondottan ennek a korosztálynak?

Tényleg ennyi erővel a Dunába is bedobhatnád, és ha kiúszik akkor veregetheted a vállad, ugye igaza volt annak aki azt mondta van buvárreflexe a babáknak és tudnak úszni. Megteheted, de minek?

2010. febr. 5. 22:31
 12/23 anonim ***** válasza:
32%
Teljesen más a felfogásunk, ezen kár vitázni. Minden baba más, minden baba fejlettsége más, ahogyan az anyukák és a gyermekorvosok felfogása is. Nem ciánnal etetem a gyereket, felesleges ezt túlzó példákkal túlmisztifikálni. Én is ettem a főzit 2 hónaposan és kutya bajom. Ahogyan egy anyatejes kisbaba is lehet nagyon beteg. Én 16 hónapja szoptatok, napi 3szor amellett, hogy 2.5 hónapos kora óta kóstoltatok/hozzátáplálok. Természetesen nem csülökpörivel kezdtem, reggel, délben estem, hanem fokozatosan. Egy kellemes belvárosi sététól több baja lesz a babának amúgy mint az almalétől, vagy akár a csak anyatejtől, legyen bárkinek is "igaza". A anya álláspontját tiszteletben kell tartani, mert ő az anya és joga van dönteni ebben a vitatott kérdésben.
2010. febr. 5. 22:45
 13/23 anonim ***** válasza:
30%
Szia! Én 9 hetes kora óta adok! Semmi baja neki!!!!:)
2010. febr. 6. 08:11
 14/23 A kérdező kommentje:

Igaz hogy szoptatok de oly annyira kevés hogy szokszor még 100-120 ml. tápszert benyom szopi után.

Annak a kedves hozzászólónak meg üzenem hogy ki beszélt vagy egyáltalán honnan jött a májrák stb.?Nem mindjárt tartósítószeres vackokkal tömtem meg a gyereket hogy ilyeneket írjon.Kevés olyanról hallottam még hogy almától vagy csak a levétől valaki májrákost lett.Ezt a marhaságot.Inkább ha csak ilyenekről tudsz írni akkor tartsd meg magadnak,de ezeket leszámítva az értelmes soraidat köszönöm neked is és mindenki másnak!!!

2010. febr. 6. 14:15
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Nem neked írtam, te szerencsétlen és nem az almára. Olvasd el megint és próbáld értelmezni amit írtam. Deha nem megy szólj és akkor elmagyarázom.
2010. febr. 6. 21:46
 16/23 A kérdező kommentje:

Na akkor te szerencsés magyarázd már el mi a francra értetted.Mert itt most az almaléről volt szó nem másról.Te kezdtél el rizsázni,hol ott nem erre voltam kíváncsi.

"Következménye sem most lesz, hanem később."-pl. a soraidból.

2010. febr. 6. 22:22
 17/23 anonim ***** válasza:
Szerintem biztos viccből nem javasolják 6 (nem három meg 4) 6 hónapos kor előtt a hozzátáplálást, kóstoltatást, sem almáét, sem főtzelékét, semmiét. Sőt vannak orvosok akik a kizárólagos szoptatást tartják helyénvalónak eddig a korig. Biztos, hogy semmiféle adat és bizonyíték nem támasztja alá, hogy miért ne adjunk a babának SEMMIT eme kor előtt. Úgy képzelem, összejöttek egy sörnél az orvosok és aki a hat hónapot mondta az nyert.
2010. febr. 7. 09:53
 18/23 anonim ***** válasza:
46%
Kár vitázni ezen, csakis egyvalakinek van igaza: az adott gyermek anyjának!!! Ezt kellene tiszteletben tartani, hiszen pro és kontra érvek, orvosok ezer van!
2010. febr. 7. 10:05
 19/23 anonim ***** válasza:
53%
Nem fogjátok fel,hogy a baba emésztörendszere károsodik a korai hozzátáplálástól? 6 hónap kell ahhoz,hogy a gyomruk megerösödjön és más ételeket is le tudjon bontani,mint az anyatej/tápszer! Kb olyan,mintha egy babahintába,amit 9 kilóig javasolnak,beleültetnek egy 20 kilós gyereket! Mi történik? Vagy azonnal leszakad,vagy úgy elgyengül,hogy bármikor leszakadhat! Tehát nem biztos,hogy azonnal jelentkezik a tünet a babáknál,de elöbb-utóbb eljön az idö!!! Nem értem azt az embert,aki anyának nevezi magát ,hogy miért teszi ki a saját gyerekét ilyen veszélyeknek?! De tényleg! Miért nem lehet kivárni a 6 hónapot?!
2010. febr. 7. 14:08
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
Mert mi így látjuk jónak és ezt a nézetet fogadjuk el helyesnek. És szerintünk nincs igazad. Ennyi. És ebbe törődj bele...
2010. febr. 7. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!