Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalatokat szeretnék...

Tapasztalatokat szeretnék kérni (hordozó kendő)?

Figyelt kérdés
A kisfiam 7hetes csak kézben nyugodt emiatt egész nap nem tudok semmit csinálni és nagyon elfárad a karom. Én csak otthoni használatra gondoltam. Mennyire kényelmes a babának és nekem? Eltudjátok végezni a házimunkát? Tudtok hajolni vele? És a főzés? Nem féltek hogy ráfröccsen valami? Pl olaj? Vagy hogy csináljátok? Ne haragudjatok ha butaságot kèrdezek.

2015. jan. 8. 13:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
2015. jan. 10. 12:19
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Második gyerkőcöt is hordozom kendőben, csatosban. Amikor pici volt úgy csináltam magamnak időt a házimunkára, hogy amíg ébren volt, addig játszottam vele, aztán ha elálmosodott, megetettem, felvettem a hátamra (újszülöttet is simán lehet hátra venni szövött kendőben, csak meg kell tanulni, hogy milyen kötéssel lehet) és akkor csináltam meg a házimunkát. Ez általában a délelőtti és a délutáni alvásidejére volt időzítve, délben mindhárman együtt aludtunk a nagyobbikkal.

A gyerkőcök kb addig szeretnek sokat anya ölében, hátán lenni, amíg stabilan nem tudnak járni. Ha addig ebben nem korlátoztad lényegesen, akkor nem fog ragtapaszt játszani, ne félj ;-)

Amíg nem tól nehéz a baba (8-10 kiló alatt), nagyon kényelmes és praktikus megoldás lehet egy karikás kendő. Ahhoz nem is kell nagy tudomány, hogy az ember hátracsúsztassa benne a babát a hátára, és újszülöttkortól használható.

Nézd csak: https://www.youtube.com/watch?v=wa5jF03J984&list=PL720D7F19E..

Nem kell minden alkalommal megcsinálni azt a sok macerát, amit az elején igazgat a kendőn!

Pici babát, aki még nem tartja a fejét, úgy kell beletenni, hogy a karjai is a kendőn belül legyenek, és a tarkója(!) meg legyen támasztva rendesen, akkor nem lobog a feje semerre.

Ha háton van, akkor főzhetsz is bátran, rajtad keresztül nehezen csapódik olaj, és nem a hátadon szoktál húst vágni, igaz? :-D

Annyit kell megszokni, hogy ott van a hátadon, hogy amikor kimész egy ajtón, ne üsd be a buksiját, de ezt hamar meg lehet szokni, mint a hátizsákot.

Eredmény: Nyugis anya, nyugis gyerek, kész házimunka, boldog apa :-D

2015. febr. 26. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!