Milyen hordozót vegyek a 2 hónapos babámnak?
Rövid időszakokra a karikás kendő jó megoldás, könnyű használni, viszont egyoldalasan terheli a válladat. Szóval cserélgetni kell az oldalakat, és fél óránál többet nem nagyon kényelmes használni.
Ha nem idegenkedsz amúgy a kendőzéstől, akkor mindenképpen érdemes beszerezned egy rendes szövött kendőt, akár használtan is. Nekem több van, olcsóbb és drágább is (Nandu, Storchenwiege, Didymos), mindnek van előnye, hátránya, mindet lehet szeretni. Csak az első 2-3 alkalom ijesztő (nem túl szoros-e, nem ejtem-e le, stb), de nagyon hamar belejössz, és amikor már 4 hónapos kora körül hátra tudod tenni, onnantól tiéd, tiétek a világ. Nagyon ajánlom!
Egyetértek az elsővel. Nekünk Hoppediz kendőnk van. Két hónaposan ő is szeretett nézelődni, ezért 3 hónapos korára megtanultam hátra kötni. Kifelé semmiképpen ne fordítsd, kimondottan káros a gerincére és a csípőjére. Kengurura ugyanez igaz. Érdemes keresni egy hordozási tanácsadót, másfél óra alatt megtanít profin kötni, igaz, rá kell szánni kb. 5000 Ft-ot. Viszont utána biztosan tudod, hogy jól kötsz és nem ártasz vele. Videó alapján én nem tudtam jól megkötni a kötéseket. A Hoppediz kendőkhöz vannak kötésleírások, de nekem az is kevés volt.
Ha Pestiek vagytok, menjetek el a hordozóházba, ott lehet kölcsönözni is, kipróbálni is, és kötni is segítenek tanácsadók, az ingyenes.
Szövött hordozókendőt. Általában egy 4,2 méteres elég szokott lenni. Abból vágás, varrás nélkül csinálhatsz karikás kendőt is, ha az egyszerűbb.
Személyes tapasztalatom szerint a vékonyabb, gézkendőket elég könnyű kezelni egy kezdőnek is (PL Wrapsody/Gipsymama) ;-)
Kengurut nem ajánlanék semmilyen korosztálynak, sem a hordozó személynek.
Csatos hordozónál minimum, hogy ülni tudjon a baba, de inkább már álljon, úgyhogy arra még érdemes várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!