Tapasztalatokat szeretnék kérni (hordozó kendő)?
Én használtam néha itthon kendőt, nem szokott hozzá a babám olyan értelemben, hogy 5 évesen is hordozhatom majd, ez baromság, egy picike babának rengeteg időre szüksége van az anyukájára, és ahogy kitárul neki a világ, elkezd kúszni-mászni-járni, egyre kevesebbet igényli az ilyen fajta tartós testközelséget, inkább majd csak odajön egy kicsit egy ölelgetésre és megy is a dolgára.
Viszont én sem tudtam így sokmindent csinálni, tehát hajolni, főzni nem tudtam (előre volt kötve), de rámolgatni, ruhákat leszedni a szárítóról, kinyitni egy dobozos kaját az ment. Ilyenki inkább csak sétálgattam, énekeltem neki, ha meg elaludt leültem olvasni, netezni, enni.
A lakás úszott mindig míg ilyen pici volt és kaját rendeltünk, nem főztem. Most egy éves a lányom, mióta önállóbb egyre szebb a lakás, utolértem magam, neki főzök, magunknak még mindig rendeljük.
Azért kérdeztem mert nem tudtam hogy megy ez.... na mindegy, köszönöm
és van tipp hogy mégis hogy tudnám leszoktatni hogy ne akarjon mindig kézben lenni?
A legmegfelelőbb az lenne ha a hátadon hordoznád, keress fel egy hordozási tanácsadót, ő tud neked segíteni.
Ilyen pici babával én nem vittem túlzásba a főzést, takarítást. Inkább legyen boldog babám. A kaját rendeltem, vagy akkor főztem nagy mennyiséget 3 napra is akár, amikor aludt.
A háton hordozáshoz még pici, azt majd onnantól tudod, ha már magától tartja a fejét, addig csak elől lehet. Menj el hordozási tanácsadóhoz, van hordozóklub is, ott megmutatják, milyen, ki is próbálhatsz sokfélét. Facebookon is van ilyen csoport, ahol kérdezhetsz róla. A hordozo.hu oldalon is van sok hasznos infó.
Különben nagyon jót tesz a babának, ha hordozod, így kevesebbet sír, kisebb eséllyel lesz hasfájós, és te is nyugodtan tudod csinálni a dolgodat. Sokszor nem is kell külön altatni, mert csinálod a dolgod, és magátol elalszik a kendőben. 6-8 hónapos korig a babának legalább annyira lételeme a testközelség, mint az etetés, és az, hogy tisztába tedd. Utána már egyre kevesebbet igénylik. És ne aggódj, ennyi idős babát még nem lehet elkényeztetni.
Isten ments, hogy "leszoktasd" a kézben levésről.
Most alakul ki az ősbizalom benne, az egész későbbi felnőtt életére kihatással lesz, hogy most megkapja-e az érzelmi biztonságot, vagy sem.
Ha a te babád érzékenyebb típus és sokat igényli a közelséged, akkor add is meg neki, ebben a korban ez a legfontosabb neki.
Én kendőben simán tudtam főzni, teregetni, porszívózni, wc-zni stb pedig 5 hónapos koráig elől hordtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!