Miért versenyeznek egymással az anyukák? Miért kell mindenben jobbnak lenni?
Napi szinten összejárogatunk 10-11 anyuka+babák.Sétálni megyünk együtt,egymáshoz eljárogatunk,stb. Az elején olyan jó volt,sose mentem egyedül sétálni,volt kivel megosztani,megbeszélni a tapasztalatokat stb.
Sokan irigyelhetnének,de ne tegyék,már totál kiábrándultam mindegyikükből.Lassan vérre menő versengés folyik,hogy kinek nagyobb a babája,miket tud,kinek vannak jobb cuccai stb.az egyik anyuka már odáig jutott,hogy azt mondta,hogy az ő babája már születése óta forog,és 5 hósan lépeget.Persze tudom,hogy ez nem igaz,ismerem őket,a babáját,de már ennyire nagy a harc.
Sokszor már elkerülöm őket,kifogásokat keresek,hogy egyedül mehessek,mert elegem van az állandó beszólogatásokból.Ráadásul külön-külön ki is beszélik egymást.
Olyan szomorú...azt hittem jó lesz ha együtt nőnek fel ezek a babák,de már tökre csalódtam.Nő és nő közt nincs barátság ugye?Olyan naiv vagyok...ezt mindig elfelejtem.
Nekem van két nagyon jó barátnőm, pár hónappal egymást követően szültünk, az én babám a legkisebb.
A barátságunk régen kezdődött, bőven a babák előtt.
Nem vetélytársak vagyunk, hanem barátok, egymás segítői, tanácsadói.
Soha egyikük sem dicsekedett azzal a szándékkal, hogy az ő babája előrébb lenne bármiben is.
Viszont az én környezetemben is van olyan anyuka, aki lépten-nyomon felhívja a figyelmemet a hiányosságaimra(amit ő hisz annak) és az ő babájának érdemeire. Rólam lepereg...
Hát..pedig tényleg annyira jó lenne...ezek a gyerekek együtt játszhatnának,járhatnának suliba,barátok lehetnének...ez nagyon sokat számít!!!
Beolvadhatnék...langyos víz lehetnék,de valahogy arra meg a büszkeségem nem visz.
Hát nehéz...de akkor ezek szerint mégiscsak működhet normális emberek közt.
Köszönöm.
Jaj drágám, annyira megértelek :(( mert én sajnos dettó ugyanilyen vagyok, én is rosszul viselem ha kibeszélnek és meg akarok felelni folyton...:/
És nálunk is az udvarban megy ez az egymásra licitálgatás (nem tudom jobbat mondani rá). Én már rájöttem, hogy ez azért van, mert sokan úgy tekintik a gyereket és annak produkcióit, mintha az az ő érdemük lenne 100%-ban!!!! És mivel azt azért mégse hajtogathatják egész álló nap, hogy : " F.sza csaj vagyok, mert ezt csinálom, azt csinálom dícsérjetek meg stb."
ezért a gyerekkel dicsekszik.
És ez igazságtalan dolog is, mert nem 100%-ban a szülőn múlik, mikor kezd járni, menni, beszélni, egyedül enni és 7 nyelven beszélni egy gyerek...hanem nagyrészt az adottságaitól, amiről senki se tehet.
A szülő SEM, mert nem ő kombinálta anno a géneket a baba embrió korában:)
Egyébként meg ember függő, nekem van 2 db igazán jó barátnőm, sajnos ők messze laknak, akikkel viszont elmeséljük ugyan melyik gyerek mit csinált, de közben értékeljük a másik babájában a más tulajdonságokat, és ez így oda vissza megy.
A többi anyával meg már nem foglalkozom, bár engem is bánt ha kibeszélnek, márpedig tuti azt teszik.
Mi mindketten eü-sök vagyunk a férjemmel és a gyerekünk pedig későn érő típus, általában később csinál mindent, ez épp elég stressz nekem így is, nemhogy ha még "hyperszuper " gyerekek állítólagos produkcióiról kell egésznap hallanom:)
Na bocsánat, túl hosszú lett...
És amúgy meg azt meg főleg nem értem, miért kell fúrni egymást ahelyett hogy jóban lennének az anyukák...
Azért arra ne számíts,h ha összebarátkozol valakivel,akkor a gyerekek is barátok lesznek,az elég ritka.:)Keress magadnak barátnőt,próbálkozz esetleg babás oldalak fórumain,hidd el,idővel egy nagyon összetartó kis közösség tud kialakulni.Még ha távol is éltek egymástól,sokat segíthet-neked.A gyereked talál magának barátokat a bölcsiben,oviban.:)
Első vagyok.
Hát igen!Akkor más is van ebben a cipőben.
Nekem normál súllyal született a babám,de fél évesen hosszabb és súlyosabb mint 8 hós társunk,én ezért vagyok mindig rossz,már azt is mondták,hogy nem normális,ahogy a babám nő.Pedig itt a legtöbbeknek ekkora a babája,és a doki sem mondta,hogy gond lenne.Tuti,hogy kibeszélnek,mert azelőtt mindig kerestek,most egy ideje már nem.Sajna nekem nincs is "tartalék barátnőm",mert én nem idevalósi vagyok.Lehet,hogy ezért nem bírnak!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!