Ha 2009. decemberében született a babánk, és a következő esetleg 1 éven belül születne, akkor kapnék újra tgyást? Mármint a 2009-es jövedelmem után?
Figyelt kérdés
Meg lenne a 365 napos munkaviszonyom, és határozatlan idejű a szerződésem.2010. febr. 5. 19:52
1/7 anonim válasza:
Újra kapnád a tgyást, de én úgy tudom, ha nem volt legalább 180 nap olyan jövedelmed, ami után fizetsz egészségbiztosítást, akkor a tgyásnak is maximuma van: a minimálbér 2x-ének 70%-a. Legalábbis a törvény ezt írja.
2/7 anonim válasza:
Ja és se a tgyás, se a gyed nem minősül ilyen jövedelemnek.
3/7 anonim válasza:
Bocsi, hogy belekérdezek, de ha a 2. terhesség alatt lemondja a vki a gyedet és táppénzre megy akkor ilyenkor azzal meg lenne a 180 nap?
4/7 anonim válasza:
A táppénzből sem vonnak egészségbiztosítási járulékot, csak a 15 nap betegszabiból. Tehát a táppénz sem jó.
5/7 anonim válasza:
Utolsó vagyok, ettől függetlenül amit leírtam, kérdezzetek rá, mert én csak azt tudom elmondani, ami a törvényben van leírva, de ettől lehetnek kiskapuk, nem vagyok tb-jogász. A 180 nap bérezett munkanap tuti, csak a ki nem vett szabadságok csökkenthetik, a táppénz nem. Viszont ha te 2009-ben végig dolgoztál, és még 2010-ben megszületik a második baba, akkor elméletileg a végigdolgozott 2009-et veszik figyelembe. Voltál táppénzen 2009-ben?
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! De bevallom, még mindig nem vagyok teljesen képben. 2009-ben pár nap táppénzen voltam. Dec 9-től jár a TGYÁS. Mert ugye, ha 2010-ben megszületne, akkor elvileg a 2009-es jövedelmet néznék.
2010. febr. 6. 18:37
7/7 A kérdező kommentje:
az meg még elég jó volt, a pár nap táppénz nem jelentősen csökkenti.
Nyilván ez egyelőre csak elméleti kérdés, mert ki tudja, sikerülhet-e ilyen hamar. Mi benne lennénk :)
2010. febr. 6. 18:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!