Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ahol 2-3-4 gyerek van, nagyobb...

Ahol 2-3-4 gyerek van, nagyobbak már intézménybe járnak, a legkisebb pedig csecsemő, mennyire betegszik meg a baba a testvérek révén?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból. Nekünk egy gyerekünk van, még egy év alatti. Betegen nem jön látogatni senki, eddig beteg se volt. Egyik rokon azért se jön egyelőre látogatni, mert két ovis korú gyereke van, akik zsinórban betegek és fél, hogy megfertőznék a miénket.

De eszembe jutott, hogy ahol egy háztartásban él több gyerek, ott mennyire beteges a legkisebb?

2015. jan. 3. 19:32
 1/7 anonim ***** válasza:
szerintem kár ennyire félteni, menjen nyugodtan az a rokon, nyilván nemakkor ha valami komoly bajuk van, de egy kis náthától, nem lesz baja a kicsinek. Párom unokahuga nővér kórházban, és csak fél év alatt nem jött, ha nasgyon beteg most se jön. de nem kell annyira aggódni, lányom 2,5 éves, fiam 6 hónapos
2015. jan. 3. 19:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Az első gyereknél még senki beteget nem engedtem a gyerekem közelébe. a 2. gyerek akkor született, mikor még az első nem járt közösségbe, így nem kaptak el semmit. viszont a 3. gyerek születésekor a két nagyobb ovis volt. téli baba lévén nagyon féltem,h majd a nagyoktól mindent túl hamar elkap, de semmit nem kapott el. gondolom az anyatejnek is köszönhetően.

Én is túl féltős voltam, ma már nem lennék ennyire merev.

2015. jan. 3. 20:07
 3/7 A kérdező kommentje:

Nincs túlféltve, egyszerűen aki beteg dolgozni bemenni, az idáig se jön el.

Rokonnál meg antibiotikumos kezelés van a gyerekeknél, úgyhogy az ő döntése, hogy ezt nem reszkírozza meg.

2015. jan. 3. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:
A nagy idén kezdte az ovit,a kicsi 8 hónapos volt akkor(szóval már nem olyan kicsi). A nagyobbik október óta nem bír rendesen meggyógyulni,általában nátha,de volt már volt atípusos tüdőgyulladás,ebből fülgyulladás,ez meg az..A kicsinek néha folyik az orra,és egyszer volt 3 napos láza,de ezen kívül semmi baja szerencsére..
2015. jan. 3. 22:23
 5/7 anonim ***** válasza:
A két ovis rengeteget beteg volt az ősszel, és most is bujkál bennük valami. A kicsi (15 hónapos) nem volt beteg, vagy csak átvonult rajta minden, sokkal enyhébb formában, 1-2 nap alatt. Én is úgy gondolom, hogy az anyatej miatt egészségesebb.
2015. jan. 3. 22:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Mi marhán megszívtuk...A nagy 5 éves volt, mikor a kicsi született, egy éve, januárban. A kisfiam (ő az idősebb) már akkor 2 éve ovis volt, gondoltuk, már nem olyan gyenge az immunrendszere, hogy hazahordjon ezt-azt...Hát tévedtünk. 3 hetes volt a pici lány, amikor először náthás lett, nos az is volt hosszú hónapokon keresztül, a végén májusban oldotta meg egy antibiotikum kúra. Akkor már oviba se engedtem vissza a nagyot, már csak azért sem, mert mindketten bárányhimlősek lettek. Nyáron csönd volt és nyugalom. Aztán szeptemberben már az első héten jött a jól ismert nátha, majd néhány hónapra rá a köhögés is. Hetente járunk orvoshoz, voltunk már pulmonológián, megyünk ide-oda, amit én már belecsöpögtettem, megetettem vele...Pedig szoptatom, csak anyatejes volt 6 hónapos koráig, most majdnem egy évesen is napi 3-4x szopik. Szóval úgy látszik az anyatej se véd minden ellen:( Mi jól megszívtuk na. Várom a tavaszt, mint a Messiást.:(
2015. jan. 4. 08:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Nagylányom kiscsoportos volt, mikor a második tesója született. Ez a harmadik tél, hogy hónapokon keresztül betegek vagyunk. Az az érdekes, hogy a legnagyobb nagyon ritkán beteg. Kiscsoportos korában is hazajött az oviból, tüsszentett kettőt, és túl volt rajta, a két testvérét meg egy hónapig kezelték bronchitisszel. A betegséget meg adogatjuk egymásnak, hol az egyik köhög jobban, hol a másiknak fáj a füle, meg persze a szülők se maradnak ki belőle.
2015. jan. 4. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!