Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire nehéz az élet 3...

Mennyire nehéz az élet 3 gyerekkel?

Figyelt kérdés
Mennyivel vált nehezebbé? A terhességet hogyan viseltétek? Mekkora a korkülömbsèg a gyerekek között?
2014. dec. 31. 14:00
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon szép az élet 3 gyerekkel. De nagyon nehéz is, nekem legalábbis. Férjem sokat dolgozik, a gyerekek nagyon anyásak, ha itthon van akkor is nekem kell Őket fürdetni, altatni, .... stb. Sok idő az esti procedúra, mire mindenki ágyba kerül.

A nagy 6, a kicsi 1 éves, félúton van a középső.

2014. dec. 31. 14:11
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
A középső van félúton? :) Bocsi, de ezen mosolyogtam, aranyos volt. :))
2014. dec. 31. 14:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nehezebb, ez tagadhatatlan, hiszen többfelé kell figyelni. Nekem mind a 4 terhességem problémamentes volt. Ennek ellenére emlékszem rá, hogy amikor 3. gyerekem fél éves volt, nagyon fáradtnak éreztem magamat. Ekkor derült ki, hogy útban a 4. gyerekünk, ez a kezdeti kétségbeesés után új erőt adott. Nálunk egyébként 32 hónap, 18 és 15 hónap a korkülönbség. nagyszülői vagy bébiszitteri segítségem sohasem volt (mama néha elvitt 1-1 gyereket mondjuk egy hétre, ennyi), de a férjem kivette és kiveszi a részét a gyerekek körüli munkákból is.
2014. dec. 31. 14:16
 4/9 anonim ***** válasza:
69%
Félúton: a nagy és a kicsi között 5 év + 1 nap van, a középsőm meg pont közöttük, 2,5 évenként érkeztek. Rövidebb így írni, mint részletezni. :)
2014. dec. 31. 14:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Még nem voltam orvosnál de pozitívat teszteltem tegnap. Menszi szerint 7 hetes kismama vagyok. A nagy lányom 4 a fiam 16 hónapos. Mind kettőt császárral szültem.
2014. dec. 31. 14:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Drukkolok, hogy minden rendben legyen! :-)
2014. dec. 31. 14:58
 7/9 anonim ***** válasza:
A kérdés engem is érdekel. A kisfiam lassan 4 éves, kicsi lányom 15 hónapos, és őrült módon vágyom egy 3. babára is:-) Amitől legjobban félek, az a terhesség, mert az első kettő iszonyú volt, gyakorlatilag végig hánytam ...
2014. dec. 31. 15:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Mind a három terhességem zökkenőmentesen zajlott le nem volt semmi gondom nem voltam rosszul simán szültem mind a hármat. Hogy nehezebbé vált-e szerintem nem igaz nálunk nagy a korkülönbség így a nagyok szívesen tevékenykedtek mikor a kicsi kicsi volt. 14, 11 és 4 éves gyerekek. A nagyok tanulnak a kicsi meg oviba jár. Szerintem semmivel sem lett nehezebb önállóak főzni mosni takarítani na azt kell rájuk de már ügyesek mert besegítenek a házimunkába játékosan csináljuk azt is mi pl mindig énekelünk, birkozunk ellenkezünk egymással munka közben is jól érezzük magunkat.
2014. dec. 31. 15:54
 9/9 aHermann ***** válasza:

Szia!

Bár mi még csak most szokjuk a 3 gyerkőcös létet, azért válaszolok. Egyelőre még nem tűnik úgy, hogy sokkal nehezebbé vált az életünk (igaz, hogy hosszabb idő minden, mint 2 gyerkőccel), bár nekem apuka nagyon sokat segít, és a nagyszülőkre is lehet számítani. Most megint egy kicsit más a napirend, mint korábban a nagyokkal, mert a picinél (3 hetes) még nem alakult ki a napirend, és nagyon szeret karban lenni napközben.

A nagy 4 éves (a 4. szülinapja után 2 nappal született a pici), a középső bő kettő, a pici mint írtam 3 hetes.

Nekem egy kicsit megváltás volt, hogy megszületett, még a kialakult szövődmény miatt is, mert nagyon vacak volt (ez) a terhességem is. Talán ez volt a legrosszabb, alig bírtam mozogni, végig erős savam volt, fáradékonyság.

Mindhárom császáros volt.

A meglepő az volt, hogy a nagyok milyen szeretettel, érdeklődéssel fogadták a kicsit. Mindig figyelik mit csinál, és szólnak, ha szerintük valami baja van. Féltékenység egyelőre nincs (max. ha apánál van a pici, és az apás lányunk is akkor akar karban lenni), kíváncsi vagyok, hogy a kúszás/mászás megjelenése esetén mi lesz, mert a nagyok között akkor indult a vita.

2014. dec. 31. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!