Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segitenétek? Most még TGYÁS-t...

Segitenétek? Most még TGYÁS-t kapok, február 24én telik le, utána GYED-et kapok majd, az mennyi lehet?

Figyelt kérdés

A bejelentett bruttó bérem 106800ft.A TGYÁS-om 86000ft volt,ebböl vonták le az adóelöleget,és maradt 74000ft!Akkor majd mennyi TGYÁS-ra számithatok?Ha valakinek ennyi volt a bruttó bére,vagy közel ennyi mint az enyém az mennyi GYED-et kap?Csak mert valaki azt mondja,h többet kapok majd GYED-re mint TGYÁS-ra,van aki meg azt h kevesebbet!Akkor most hogy is van ez?A fizud 70%a?Vagy nem?Kérlek segitsetek nekem egy kicsit!

Az elsö babómmal vagyok most itthon,és nemtudom még,h hogy mennek ezek a dolgok!Elöre is köszi!

2010. febr. 4. 10:20
 1/7 anonim ***** válasza:
A Tgyás a napi átlagkereset 70%-a. Azt kapod most. A gyed ettől kevesebb lesz mert még vonnak belőle nyugdíjjárulékot meg még valamit asszem. Biztos, hogy kevesebb lesz a gyed mint a Tgyás. Mindenkinek kevesebb mert több a levonás belőle.
2010. febr. 4. 10:28
 2/7 anonim ***** válasza:

első vagyok.

Találtam egy kalkulátort.

[link]

2010. febr. 4. 10:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Egész jól működik, beütöttem az adataimat és kb. az jött ki amennyit kapok. 2-3000Ft-al szoktam többet kapni.
2010. febr. 4. 10:35
 4/7 A kérdező kommentje:
UH,de aranyos vagy,nagyon köszönöm a segitségedet,itt kitudtam számolni,igen kevesebb,de nem tul sokkal.Azt irják itt többen,h kell az adójóváirást kérni,mert az is sokat jelent.Majd jövöhéten kell visszaküldenem a gyedes papirjaimat,de majd elötte felhivom a munkáltatómat,h azt is szeretném kérni,h mit kell akkor még ahhoz kitöltenem!Mégegyszer nagyon köszönöm!
2010. febr. 4. 10:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia.Én most kaptam először GYED-et 25000 lett kevesebb,de én se kértem az adójóváírást az plusz 15000,szóval 10000 lett kevesebb.A MÁK-nak kellett egy nyilatkozatot írnom,hogy 2010.februárjától kérem az adójóváírás figyelembe vételét.(sajna visszamenőleg már nem adják)..név,cím,adószám...8könnyebben beazonosítanak).
2010. febr. 4. 11:04
 6/7 Bea24 ***** válasza:
Szia! Igen, kevesebb lesz a gyed az fix, mert vonnak még belőle ezt azt. Az én bruttó bérem 105.000Ft volt, de én csak 66700Ft Tgyás-t kaptam. :S Most járt le január 20.-án. Ezt most nem is értem. 1800Ft bérkülönbségnél ekkora lenne a különbség? Nem sajnálom Tőled kedves kérdező :),ne érts félre, csak most meglepődtem.
2010. febr. 4. 11:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy belekérdezek. Ha a kalkulátorral számolok, ebben benne van már az adójóváírás? Mert kb annyit kapok, amennyit kiszámolt a gép (nem tudom pontosan mennyi az átlag jövedelmem), de nem tudom benne van-e?

Decemberben kaptam részleges gyedet, januárban egészet és már ebben a hónapban is. Viszont idén nem küldtem papírt, hogy kérem az adójóváírást. Szerintetek benne van?

2010. febr. 4. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!