Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg káros, ha sokat van a...

Tényleg káros, ha sokat van a baba a tévé előtt?

Figyelt kérdés

10 hónapos a kisfiam,és sajnos elég sokat van a tévé előtt,mert apukája sajnos tévéfüggő -amikor itthon van,ill.amint hazaér,az elsö,hogy kapcsolja be a tévét és sokszor nem is nézi,de nem bír meglenni nélküle,kiabál velem,ha fél percre ki merem kapcsolni.

engem is zavar(más lapra tartozik,de emiatt már alig beszélgetünk)de leginkább attól félek,hogy a kicsinek sem tesz jót,hogy állandóan a villódzó képernyö elött mászkál.

amúgy is rossz alvó,sokat síró baba.

tanácstalan vagyok,hogyan óvjam meg a kisfiam így a tévétöl?

2010. febr. 3. 15:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A tv-től vagy az apukától?mért nem beszéled meg vele,hogy a gyereknek nem jó,ha sokat lát ilyet,se a szemének,se az idegrendszerének,és még butítja is mert nem ösztönöz semmi másra csak a bambulásra.Ha szeretné,hogy a babája szemüveges legyen vagy késöbb ő is tv függő,akkor csak tegye.de nem hiszem hogy ártani akarna neki,bár akkor inkább játszana vele.nálunk tv csak este van,amikor már megy a gyerek le feküdni.a párom ha hazajön,ő játszik,foglalkozik a gyerekével,olyan apásan,lovagolás,repcsizés,hancúrozás.nagyon nagy szükségük van a lurkóknak ezekre az élményekre,ne fossza meg őt ettől,aztán este addig banbúl amíg akar.vagy tedd be a gyerket a gyerekszobába,apa ajtaját meg csukd be,majd csak rá jön,hogy egyedül maradt.
2010. febr. 3. 15:43
 2/14 anonim ***** válasza:

Bocs az offért, de a párodnak változtatni kéne, mert a háttértévézés mindenkire káros, nemhogy egy babára! Jól írod, hogy a villódzó képernyő nem csak a szemét, de az idegrendszerét is károsítja, akár komoly probléma is lehet belőle.

Mi is régebben tévéfüggők voltunk, aztán megbeszéltük, hogy semmi értelme egész nap működő tévénél lenni, engem pár óra után már idegesít.

2010. febr. 3. 15:45
 3/14 anonim ***** válasza:

Én most olvastam, hogy a tv-zés, akkor is ha nézi, és akkor is ha csak a háttérben megy, károsan hat a kisgyerekek idegrendszerére. Én ettől kicsit megijedtem, ezért próbálom kevesebbszer bekapcsolni.

Szerintem keress a neten erről szóló tanulmányokat, cikkeket és olvastasd el a pároddal, hátha rájön, hogy tényleg nem tesz jót a babának!

2010. febr. 3. 15:47
 4/14 anonim ***** válasza:
47%
Hát, az attól függ, hogy mennyit időt nézi. Ha csak mászkál előtte, de nem nézi, szerintem attól nem lehet baja. Ha viszont sokat nézi, bambulja, akkor árthat a szemének, és az "agyának" is. Úgy értem, olyan ingerek érik/érhetik, amiket nem tud feldolgozni, nincs rá szüksége, túl sok. Bár, hozzáteszem, Én még nem találkoztam olyan babával, akinél bizonyítottan a sok TV nézés okozott volna szemproblémát. Mindenesetre, jobb félni, mint megijedni. Az Én kislányom pl. TV függő (1 éves). Olyan értelemben, hogy ha olyasmi megy a TV-ben, ami érdekli, amit szeret, akkor nem lehet kirobbantani onnan. Szerencsére, ez nem lejent túl sok időt, és nem egyhuzamban.
2010. febr. 3. 15:49
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
Én is Tv függő vagyok, egész nap megy nálunk. Hát nem tudom, hogy mennyire káros. Szerintem azért annyira nem. Biztos nem rosszabb mint a mikró. Anélkül se tudnánk meglenni. Vagy akkor ki kell költözni valami tanyára ahol nincs áram és akkor nincs ilyen gond. :p
2010. febr. 3. 15:51
 6/14 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat,próbáltam már vele beszélni,de nem érti meg,neki létszükséglet,hogy menjen a tévé.

a gyerekszoba elég kicsi,ezért szoktunk inkább a nappaliban lenni.de bemegyünk inkább a kis szobába,aztán majdcsak rájön,hogy egyedül marad a tévéjével.

2010. febr. 3. 16:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem tesz jót neki,sem az idegrendszerének,sem a szemének.Ezen kívül a sok tévézés rossz szokásokat alakít ki.Aki sokat tévézik,az szereti azzal nyugtatni magáthogy annyira biztos nem árt.
2010. febr. 3. 18:01
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ha csak a háttérben megy a tv, és a baba nem azt nézi, hanem mondjuk játszik, akkor nem káros annyira. Én inkább annak nem vagyok a híve, ha a gyereket úgy foglalják le, hogy betesznek valami mesét, és azt nézi állandóan. Így nem fejlődik annyira a képi gondolkodása, mintha könyvből mesélnének neki, illetve játszana. Ugyanakkor a tv már része a mai világnak, szóval nem vagyok ellene, csak legyen meg az egyensúly.
2010. febr. 3. 18:28
 9/14 anonim ***** válasza:
48%
Pfff.. No, nálunk ilyen gond nem lesz, már évek óta nem nézünk párommal tv-t, mert egy nagy agybutító hülyeség, filmet DVD-ről is lehet nézni... Szóval nekünk nincs is tévénk szerencsére, így a 7 hónapos kislányom számára nem is létezik! :D :D
2010. febr. 3. 18:42
 10/14 anonim ***** válasza:
37%

karos az idegrendszerere...ezt hol olvastatok,mar annyira tul bonyolitjak a gyerekkel kapcsolatos mit szabad-mit nem,hogy az agyamra mennek,ha nezi nezi,szerintem nem baj,az en 4 hos fiam is nezi,kesöbb csak többet fogja nezni,masreszt ő jo alvo es teljesen nyugodt baba

bocs ha megbantottam valakit de ez az en velemenyem

2010. febr. 3. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!