Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hónap körüli babátok mennyit...

1 hónap körüli babátok mennyit alszik? Ha van nagyobb tesó, hogy megy az esti fürdetés, meg úgy az egész nap?

Figyelt kérdés
Van egy 4 éves kisfiam és egy 1 hónapos kislányom. teljes káosz az életünk egyelőre. Már belezavarodtam, hogyan is lenne jó. Ötleteket várnék , ki hogyan csinálja. Kislányom szinte egész nap alszik, éjjel 2 óránként kel és szopizik. Este egyedül vagyok a két gyerkőcre, mert a férjem mindig délután dolgozik éjszakáig.

2014. dec. 25. 18:18
 1/2 anonim ***** válasza:

2 hós a kislányom, 1 hósan is így volt minden:

Reggel 7-8 között kel, rá 1 órára újra alszik fél-1 órát, másfél óra ébrenlét után 4-5 órát alszik, ekkor már 5 óra van, újra ébren van másfél órát majd beszundít 10-20 percre, és rá egy órára már vacsi és esti alvás. Az éjszakákat átalussza. Másfél éves kisfiam van mellette, eleinte pont egyszerre keltek reggel így nehéz volt két gyereket egyszerre pelenkázni, öltöztetni stb... kész idegbaj volt a reggel. Most viszont a kisfiam előbb kel egy picivel, így mire őt elrendezem már ébred is a kislány és őt rendezem, utána a kiscsaj megy a zenélő hintába amíg én is felöltözöm és iszok egy kávét, mire megunja a hintát megy is aludni. Miután leraktam aludni, megyünk reggelizni, mire megreggelizünk és elpakolok a pici felkel, ilyenkor nyugi van, mert mindenki jól van lakva, ha ügyes vagyok akkor a két gyerkőc mellett teszek-veszek ha hagyják, aztán etetés, lerakom a kicsit aludni, utána a naggyal ebédelünk és ő is megy aludni. A kisfiam hamarabb ébred a délutáni alvásból így van idő az uzsira, mire azzal végzünk és játszunk picit már haza is ér apa, a kicsi felkel, eszik, játék mindkettővel, pici megy fürdeni, lerakom aludni, miután 5 perc sírás után elalszik egyedül megy a nagy is fürdeni és aludni. Legkésőbb 8kor mindkettő alszik már. Külön szobában vannak.

Szóval így váltakozva vannak ellátva a gyerekek, nem mondom hogy nincsenek olyan napok amikor borul minden és egyszerre sírnak hogy éhesek, álmosak, szomjasak, unatkoznak stb... de nagyon igyekszem mindent úgy alakítani hogy egyik sem szenvedjen hiányt (evés, tisztába rakás stb... szempontjából).

Annyit nem értek nálad, hogy azért egy 4 éves gyerekkel nem lehet már annyira nehéz, az én másfél évesem is lefoglalja magát fél-1 órára ha úgy van, 4 éves már biztos sokat tud segíteni is stb...

2014. dec. 25. 20:45
 2/2 A kérdező kommentje:

A kisfiamnak ugyanez volt a napirendje, mint most neked a kisebbik babának. Próbálom kialakítani a kislányomnál is ugyanezt. Tehát, hogy ébredés után egy órácskát legyen ébren, aztán egy kis alvás, megint ébrenlét, és 2-5-ig megint alvás. Majd fürdés előtt egy 10-20 perces szunya. A kisfiammal így volt és bevált. De a kislányom egész nap alszik, csak szopizni kel és alszik tovább. Ő este7-11-ig van ébren. :( Utána alszik 3 órát, majd éjjel 2-től két óránként kel. Mivel a 4 évesem már nem alszik napközben, így esélytelen lepihennem a kicsivel, nem hagyhatom magára a nagy fiamat. Így azt a 3 órát alszom jó esetben , éjjel 11-2-ig. A többi max bóbiskolás, mert mire megkajál és én mire elalszom már kel is újra.

Igen, egy 4 éves elfoglalja magát, de fürödni nem tud egyedül és kaját sem tud magának csinálni. Valamint ő is igényli a közös játékot, a meseolvasást, stb. Azt hiszem egy 4 éves sokkal jobban felfogja, hogy érkezett egy "betolakodó" az ő kis birodalmába, mint egy 1,5 éves.

És mint mondtam este egyedül vagyok a fürdetésre is.

Azt hiszem, csak a türelem segít.

2014. dec. 25. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!