Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én nem hiszek a 10-20-30...

Csak én nem hiszek a 10-20-30 ezer forintos "tanuló" játékokban?

Figyelt kérdés
Szinte mindenhol olvasom a tanuló kutyát,mászó micimackót,ugráló zebrát,stb.Ne haragudjon senki tényleg,csak nem értem,mi értelme van ezeknek?Én csak azt látom,hogy iszonyú lehúzás megy ezekkel a játékokkal és a gyereket koránt sem érdkeli annyira,mint amennyibe bele került.Nézem az akciós újságot is,hogy most "csak" 7290 a tanuló kutyus.Remélem értitek mi a problémám és mi a kérdés.
2010. febr. 3. 14:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Én se hittem benne, amíg nem láttam, mit művel a fiam a tanuló kutyával:) Minden más játéknál szívesebben játszik vele, egyszerűen imádja. Úgyhogy kapott karácsonyra, és azóta is ez a favorit:)
2010. febr. 3. 14:20
 2/19 anonim ***** válasza:

Szia

Teljesen igazad van, mi beleestünk ebbe a hibába azt hittük, hogy ezek a játékok a csúcsok és igenis kell a gyereknek, mert fejlesztő(nekünk szükségünk is lenne rá, hogy fejlessze) valóban nincs értelmük, nagyon drágák és csak mi hitetjük el magunkkal és a reklámok, hogy kell a gyereknek. Egy gyógypedagógus ismerősöm állított le, mert minden pénzünket ezekre költöttem, azt mondta, hogy fejlesztő lehet egy seprű szál is csak tudni kell, hogyan fejlesszünk vele. Én nagy árat fizettem mire ezt beláttam, ja és a gyerek is egyetlen egy játékkal játszik az egészből:-)

2010. febr. 3. 14:21
 3/19 anonim ***** válasza:

Nem vagy ezzel egyedül.Fejlesztő pedagógus vagyok, most itthon 19 hónapos kisfiammal.Ezeket "anyapótló" játékoknak hívom.Minden gyerek,baba szereti a zenélő, éneklő játékokat, tehát ezeket is egy darabig.De őszintén...mit tudnak,amit egy anyuka nem? Én énekelem a "csön-csön gyűrűt",ha kell 20x egymás után, nemár egy béna géphangú nő tegye a könyvben egy gomb nyomásra.

A barátnőm kisfiának van tanuló kutyusa...igazán remek,a gyerek gyönyörűen megmutatja hol van a kutya lába,de a sajátját nem tudja.:(

2010. febr. 3. 14:24
 4/19 anonim ***** válasza:

Én sem hiszek annyira benne, ennek ellenére van Tanuló Kutyánk, Sütifaló bödönünk és Tanuló kulcstartónk is. Mindet ajándékba kaptuk, nem tudtuk, hogy ezt fogja kapni.

Egy valamit azonban nem tudok nem észrevenni: Átlagban többet játszik ezekkel a játékokkal, mert zenélnek, és imádja a zenét, de egyiket sem rendeltetésszerűen használja (még), 14 hónapos.

Magamtól egyet se vettem volna.

2010. febr. 3. 14:24
 5/19 anonim ***** válasza:
Mivel gondolom az elméleted az, hogy csak drága játékot NE!, igy nem ismered őket, a babád nem próbálhatta. Minek a drága játék, mikor olyan szépen eljátszik a lábossal meg a pillepalackkal? Igen, azzal is játszik, meg a tanuló kutyával is és nagyon jókat mulatunk vele! 9 hósan mondta, hogy hapci, akinek van ilyen kutyája, nálunk Poci a neve, tudja miről beszélek:) a te gyereked sem lesz visszamaradott, mert nincsenek FP-s vagy egyéb tanitó játékai, de akiknek van, tudják, milyen jókat lehet velük tartalmasan játszani.
2010. febr. 3. 14:25
 6/19 anonim ***** válasza:

mi gyogytornara jarunk, ott vannak ilyen jatekok, és vettem a fiamnak zenelo korforgot meg telefont, mert szereti (ok, boltban ujonnan sem tobbek 3000 forintnal)

de villog, és anya meg a mama táncol rá, az vicces.

fujjognek a draga jatekokra, mert nem merem megvenni (ki tudja szeretni fogja e?), de vannak koztuk jok.

csak azert, mert savanyu a szolo, nem erdemes.

elballagunk neha a babaval a boltba, kiprobaljuk, megnezzuk, amit lehet, ha tetszeni fog neki, es tobbszor, egyertelmuen raindul, akkor hasznaltan megveszem, vagy alkalomra ujonnan.

egy nagyon draga jateka van a fiamnak, egy bubble go (ujonnan vettem 24 ezerert, brendonban ue:45ezer), es imadja, tologatja, ki be pakol, mi is toljuk ot, kb 2 eves koraig jo lesz szerintem (8 hos volt amikor vettem, most lassan 11)..es megerte mert osszehasonlithatatlanul stabilabb, mint a 7 ezer forintos társai, meg szebb is.

igaz, nem zenél, nem "csoda"..csak arra probaltam vele utalni, hogy az árral néha minőség is jár.

de igazabol: olyan, mint a cumi. van, aki utalja, van aki eskuszik ra. HA NEM POTLEKNAK HASZNALJUK mindketto nagyon jó. (a cumi is meg az ilyen jatekok is)

2010. febr. 3. 14:36
 7/19 anonim ***** válasza:
igy van,tökéletesen igazad van,én már kérdeztem hasonlót.nem is vettem ilyen fejlesztő játékot egyet sem,viszont karácsonyra anyukám vett neki Fp kutyust,tényleg szereti és aranyos is,de én ugyanúgy megtanítom neki,sőt még többet is,de arra jó,hogy magától játsszon egy kicsit,mert én nem mindig vagyok vele.Ja,örököltünk egy Fp elefántot,állítólag ez is készségfejlesztő,hogy mire azt nem tudom,el is adom a fenébe.Viszont van fa formabeillesztős játéka,és bogyóhúzogató,meg összerakható csészék,torony,és sok könyv.ez mind hasznos,és jókat játszik vele.de tény,hogy amióta megtudtam milyen jó,ha egy papírzsepit apró darabokra szed a baba,és miket tanul ilyenkor,azóta ennek örülök a legjobban.de azt se ítélem el aki ilyen játékokat vesz a babájának,csak jót akar.
2010. febr. 3. 14:41
 8/19 anonim ***** válasza:
Én nem vettem ilyeneket, mert sajnálom rá a pénzt,(mert egy -két év aztán megy a szemétbe) másrészt meg itt vagyok neki én, akivel vígan el tud játszani. Néha kapunk kölcsön ilyen zenélős, villogós profi játékokat, de max 1 hét és már csak én játszom velük...:-) sztem max 1-2-t lehet érdemes venni, ha neked vmi sürgős dolgod van a, akkor lefoglalja magát, de én azt vettem észre, h jobban érdekli a samponos palack, a labda, a könyv, építőkocka mint a rokonoktól ajándékba kapott FP vonat (10e Ft.ez akkora lehúzás, h felháborít)
2010. febr. 3. 14:42
 9/19 anonim ***** válasza:
Inkább magam fejlesztem, mint egy játék tegye!
2010. febr. 3. 14:54
 10/19 A kérdező kommentje:
Nem az az elméletem,hogy drága játékot ne,hanem ami nem éri meg,azt ne.Mindent megadok neki,amire szüksége van.Ezekre nem is sajnálom a pénzt.De egy medvére igen,aki mászik és ezzel állítólag megtanul a gyerekem is mászni.
2010. febr. 3. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!