Csak én nem hiszek a 10-20-30 ezer forintos "tanuló" játékokban?
Szia
Teljesen igazad van, mi beleestünk ebbe a hibába azt hittük, hogy ezek a játékok a csúcsok és igenis kell a gyereknek, mert fejlesztő(nekünk szükségünk is lenne rá, hogy fejlessze) valóban nincs értelmük, nagyon drágák és csak mi hitetjük el magunkkal és a reklámok, hogy kell a gyereknek. Egy gyógypedagógus ismerősöm állított le, mert minden pénzünket ezekre költöttem, azt mondta, hogy fejlesztő lehet egy seprű szál is csak tudni kell, hogyan fejlesszünk vele. Én nagy árat fizettem mire ezt beláttam, ja és a gyerek is egyetlen egy játékkal játszik az egészből:-)
Nem vagy ezzel egyedül.Fejlesztő pedagógus vagyok, most itthon 19 hónapos kisfiammal.Ezeket "anyapótló" játékoknak hívom.Minden gyerek,baba szereti a zenélő, éneklő játékokat, tehát ezeket is egy darabig.De őszintén...mit tudnak,amit egy anyuka nem? Én énekelem a "csön-csön gyűrűt",ha kell 20x egymás után, nemár egy béna géphangú nő tegye a könyvben egy gomb nyomásra.
A barátnőm kisfiának van tanuló kutyusa...igazán remek,a gyerek gyönyörűen megmutatja hol van a kutya lába,de a sajátját nem tudja.:(
Én sem hiszek annyira benne, ennek ellenére van Tanuló Kutyánk, Sütifaló bödönünk és Tanuló kulcstartónk is. Mindet ajándékba kaptuk, nem tudtuk, hogy ezt fogja kapni.
Egy valamit azonban nem tudok nem észrevenni: Átlagban többet játszik ezekkel a játékokkal, mert zenélnek, és imádja a zenét, de egyiket sem rendeltetésszerűen használja (még), 14 hónapos.
Magamtól egyet se vettem volna.
mi gyogytornara jarunk, ott vannak ilyen jatekok, és vettem a fiamnak zenelo korforgot meg telefont, mert szereti (ok, boltban ujonnan sem tobbek 3000 forintnal)
de villog, és anya meg a mama táncol rá, az vicces.
fujjognek a draga jatekokra, mert nem merem megvenni (ki tudja szeretni fogja e?), de vannak koztuk jok.
csak azert, mert savanyu a szolo, nem erdemes.
elballagunk neha a babaval a boltba, kiprobaljuk, megnezzuk, amit lehet, ha tetszeni fog neki, es tobbszor, egyertelmuen raindul, akkor hasznaltan megveszem, vagy alkalomra ujonnan.
egy nagyon draga jateka van a fiamnak, egy bubble go (ujonnan vettem 24 ezerert, brendonban ue:45ezer), es imadja, tologatja, ki be pakol, mi is toljuk ot, kb 2 eves koraig jo lesz szerintem (8 hos volt amikor vettem, most lassan 11)..es megerte mert osszehasonlithatatlanul stabilabb, mint a 7 ezer forintos társai, meg szebb is.
igaz, nem zenél, nem "csoda"..csak arra probaltam vele utalni, hogy az árral néha minőség is jár.
de igazabol: olyan, mint a cumi. van, aki utalja, van aki eskuszik ra. HA NEM POTLEKNAK HASZNALJUK mindketto nagyon jó. (a cumi is meg az ilyen jatekok is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!