Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam rá 2 éves...

Hogy szoktassam rá 2 éves fiamat a bilire?

Figyelt kérdés
Sokak szerint főleg az 50 korosztály már rég biliznie kellene,anyósom szerint az ő 3 gyereke már egy évesen szobatiszta volt.A védőnő azt mondta hogy 1 éves korába ültessem bilire ,ez néhányszor működött is, de azóta nem hajlandó ráülni.Vannak ötleteitek?
2008. aug. 18. 06:37
 1/4 anonim ***** válasza:
szia. ne erőltesd. egyébként jó idő van. vedd le róla a gatyót, és séta, v játék közben sűrűn mond neki, h gyere, pisiljuk le a fát, virágot (vagy a wc-be tett papírt). ne ess kétségbe, ha még fél évig a szőnyegre pisil. benne van a pakliban. minnél erőszakosabban akarod biliztetni, annál inkább ellenzi. vigyél játékot a dologba. sok sikert. (2,5 éves lányom és 6 hós fiam van)
2008. aug. 18. 06:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!A lényeg,hogy ne erőltesd!!Nekem azt mondták,hogy akkor érett a dologra,ha már legalább szól,hogy kakálni pisilni kell.

A nagyfiam is 2 éves volt mikor elkezdtük a szobatisztaságot. Mivel nyári gyerek könnyebb volt,mert sokat volt pucéron.De a bili nála se jött be. Egyből vécére ültettük. Egyébként sok gyereket ismerek akik 3 éves korukra lettek szobatiszták. De ők szinte egyik napról a másikra.

A kisebbik fiam 18 hónapos megpróbáltam vele is a nyáron,de ő nagyon tiltakozik ellene.Majd 1 év múlva.

üdv: egy három gyerekes anyuka

2008. aug. 18. 07:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia!Nem szabad erőltetni ,a gyerek meg fog rá érni magától!Kíváncsi lennék az olyan gyerekekre akik már egy évesen szobatiszták hísz ha belegondolunk még beszélni se tudnak igazán sőt vannak olyan gyerekek akik még nem indulnak el.Ez olyan dolog mikor az anyuka azt mondja,hogy az Ő babája 6hónaposan elindult (ezt én hallottam) már bocsi.Az én fia betöltötte a 2évet mikor szobatiszta lett nem erőltettem.A bilire nem ült rá a wc-re ha mentünk sírt és nem foglalkoztam a szokatással és képzeld el 2nap allatt szobatiszta lett még éjszaka is .Hagyd a saját ösztönére!
2008. aug. 18. 08:44
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2008. aug. 18. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!