Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam rá a bilire?

Hogyan szoktassam rá a bilire?

Figyelt kérdés

15 hónaposom szól, ha nagy dolog jön:).Na de!Mire odaérünk a bilihez, leoperálok róla mindent, már végez is.Vegyek bilire szoktató pelust?Azt szoktak ilyenkor?Esetleg naponta többször tegyem rá a bilire?Önállóan is ott szokott ücsörögni, ha gondol egyet.

Vagy hogyan csináljam?

Bocsi, de amatőr vagyok:)!

2010. dec. 26. 22:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen még kicsi a bilihez. Várj még fél évet és megy magától a dolog.
2010. dec. 26. 22:26
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Csak azért gondoltam, mert magától szól.

Akkor hagyom a dolgot.

2010. dec. 26. 22:30
 3/4 anonim ***** válasza:

szerintem meg próbáld meg ráültetni, ha jelez! és persze nem erőltetve, de ha jelez akkor igen! Vegyél neki bugyipelust, és ne bodyt adj rá otthonra, csak harisnyát, abba húzd bele a pólót, és ha szól gyorsan le tudod vetkőztetni, póló fel, bugyi le és kész is.

Ki kell próbálni ha jelez, én legalábbis nem venném figyelmen kívül a jelzéseit.

Én a fiammal 9hós korától biliztem. Először ráültettem, mert az egy évvel idősebb unokatesója is elkezdett próbálkozni, látta tőle és utánzásból ő is rá akart ülni. Onnantól reggelente ráültettem a bilire rövid időre. Egy hét sem telt el, és már belepisilt. Ez a reggeli és délutáni alvás utáni rituálé lett, ahogy felkelt már szólt hogy BIiiii és kérte a bilit. A reggeli és délutáni bili után csak akkor ultettem rá, ha szólt, néha ha láttam rajta, hogy pisilni vagy kalilni kell neki- ezek csak véletlenszerúek voltak.

2éves és 4hós volt mikor szobatiszta lett, mert erőltetni soha nem erőltettük, és egy hónap mulva ágytiszta is lett éjszakára. Semmilyen erőltetés nem volt a bilizésben, nem okoztunk neki lelki törést vagy nem érezte ezt terrornak otthon. :-)

Ugyhogy nyogodta próbálgasd előrltetés nélkül. Vesztenivalód nincs.

És ügyes a babád, ha már jelezni tud, gratulálok hozzá!

:-)

2010. dec. 27. 10:58
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem erőltetem.Magától jön hozzám, mutat a pelenkájára, és mondja, hogy mi fog következni.A bili csak be van készítve a fürdőbe.Nem szoktatás miatt vettem, hanem valójában az unokatesóké volt csak ittragadt.Nem használták.Neki meg megtetszett és néha azon ücsörög.

Neked is köszönöm a tanácsot!

2010. dec. 27. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!