Akinek az első gyerekkel nehéz volt, milyen volt a kistesóval? Hogy élte meg vele az első időszakot?
Kisfiam lassan 2 éves, és elkezdett bennem motoszkálni a kistesó gondolata. Már ez is haladás, mert kb 1.5 éves koráig állítottam, hogy "soha többet" :)
Álomterhességet követően egy rossz élményű szülés. És után minden, ami lehet: szoptatási gondot, hasfájás a végtelenségig... mondjuk úgy 1 éves koráig napi szinten. Közben a fogai is megindultak, egybefolyt minden, már azt sem tudtam, hogy miért éjszakázok, de még 1.5 évesen is volt, hogy nyáron éjfélkor a teraszon tologattam babakocsiban, mert annyira sírt, nem tudott máshogy elaludni. Még a mai napig is fáj fogzáskor a hasa. Hála Istennek már az utolsó 2 fogacska van úton, nagyon kíváncsi leszek, utána hogy alakul majd az alvása.
Nekem sikerült kikészülnöm ezalatt a 2 év alatt... legtöbbször 2-3 órát nem tudok megszakítások nélkül aludni, és sokszor ez a megszakítás 1-2 óra is, már szerencsém van, ha csak 5-10 percre ébredünk meg.
Most, hogy kicsit nagyobb, azért két-két fogacska között volt, hogy egész jól aludt, mondjuk átaludt 2-3 éjszakát. (de 8.5 hónapos korától 23 korára szinte kint vannak a fogak, szóval szinte állandóan fogzik...)
Szóval szívem szerint már jöhetne a kistesó, de az agyam valahogy tiltakozik ez ellen. Rettegek, hogy a kistesóval is ugyanez lesz, mégegyszer nem bírnám ki. Idegileg teljesen kikészültem, segítségem alig van, férjem sokat dolgozik. Vele is a gyerkőc 8-10 hónapos kora körül romlott meg a kapcsolatom, addigra már totál kivoltam az éjszakázástól, hogy a gyerek éjjel 2-3 óránként kel és ordít 1-2 órát. (Hasfájósságával nem tudtak mit kezdeni...) Szerencsére azóta már rendbejöttünk a férjemmel, és mindketten megerősítettük, hogy lesz kistesó, majd, valamikor.
Akik voltak hasonló helyzetben, nálatok hogy alakult?
Engem mindenki azzal bíztat, hogy ilyen gyerkőc mellé biztosan nyugis érkezik, de erre persze garanciát senki nem vállal :P
Van köztetek, akinek hasonló volt a nagyobbikkal, és a kistesóval is nehéz (volt)? Hogy élitek meg? Férjetekkel a kapcsolat hogy alakul?
Vagy, ha a másodikkal tényleg sokkal könnyebb, arról is írjatok, hogy így hogy élitek meg a babázást újra.
Nekem a nagy kifejezetten több emberes gyerek, máig nem könnyű eset, 5 éves, rendkivül okos (ezt nem csak én mondom), olvas, számol, naptárat, órát ismeri, eszméletlen memóriája van, de közben nagyon nehezen kezelhető, labilis sbt. 2 éves se volt, amikor született a második, aki egy hozzá képest tündéri lány :D Még a hisztijei is sokkal kezelhetőbbek, mint a fiamnak, tök egyszerű vele az élet - bár vannak neki is extrém nehezen kezelhető dolgai, pl. az, hogy nem lehet neki gyógyszert beadni, mert bármit mármikor ki tud hányni... Szóval van néhány nehéz pont, de sokkal egyszerűbb vele, mint a fiammal.
És még egy. A fiam kifejezetten egyeduralomra hajlamos egyén, nem tudom, mi lenne, ha nem lenne testvére. Már rég a fejünkre nőtt volna, minden igyekezetünk ellenére. Nagyon kellett neki, hogy testvére legyen, jó, hogy vállaltunk még egyet. A pici meg természetesen felnéz rá, imádja és minden hülyeségben benne van, amit a nagy kitalál.
Nálunk is sokan mondják, hogy jót tenne neki egy kistesó :) Hasonló karakter, mint a fiad, észnél kell lenni, hogy kordában lehessen tartani. Nem tudom, mennyire számít kiemelkedőnek, de 1 hét múlva lesz 23 hónapos, és két nyelven is mondókázik... minden részletet megfigyel, mindenre emlékszik. SZínek közül sokat felismer, számokat ismeri 1-10-ig (két nyelven), (tudatosan csak 2-ig mondja, pl. két kutya stb) és még sorolhatnám... viszont ő is rettentően uralkodó típus, mindenkit utasítgat, hipp-hopp rájön az 5 perc, ha valami máshogy sül el, ahogy ő képzeli. Sok-sok türelem és határozottság kell hozzá.
Írtad, hogy sokkal egyszerűbb eset a kislányod... Amikor született, hogy viszonyult hozzá a kisfiad? Most milyen a viszonyuk?
Kisfiad mennyire volt problémás pl hasfájás, fogzás -> éjszakázás terén? Lányodnál voltak ilyen gondok?
Köszönöm a válaszokat!! :)
Kedves utolsó, kicsit elvettek a kedvemet :) Úgy érzem, mégegyszer ezt nem bírnám ki...
Nálunk fogzáskor is van hasfájás, még 2 hete is éjjel ezzel szenvedtünk. De most már a 19. fogacska is áttört, nagyon kíváncsi leszek, nálunk is rendeződik-e a helyzet, ha kint lesz mind!
Ti terveztek még babát? Be mernél vállalni mégegyet?
Én szerettem volna hármat, de már most egy után elbizonytalanodtam. Ha mégegy ilyet kifognék, tuti nem lenne több...
Ugyan, nagyon köszönöm, hogy leírtad! Pont erre voltam kíváncsi, hiszen mindenki bíztat, hogy biztos nem ilyen lesz, dehát miért ne lehetne? Végre egy élő példa, nem csak a mézes-mázas "ígérgetés" :)
Remélem, hogy minden rendben lesz a kicsivel nálatok!! Ez így tényleg még sokkal-sokkal rosszabb :S Nagyon ügyes vagy, hogy még ígyis bírod! :)) Bár mást nem lehet tenni :)
Segítségem sajnos nekem sem nagyon van, sőt, most fogunk költözni, szüleimtől így 3 óra utazásra leszünk, férjem szülei külföldön laknak. Férjem ált. 7-9 között ér haza, vagy kicsit később, mindig egyedül fürdetek-altatok. Van, hogy már alszik a gyerkőc, mire hazaér.
Amúgy érdekes, mert a kisfiam nem székrekedéses, nála is a fogzás több fosit eredményez, de a hasa mégis fáj. Valahogy a pukik nehezen jönnek ilyenkor. És hát ugye mindig éjszaka szenved tőle. Nagyon-nagyon kíváncsi leszek, hogy tényleg a fogzástól volt-e, és mi lesz, ha kibújik végre az utolsó is.
Nálatok a nagy már átalussza az éjszakát? Ha igen, mikortól?
Mi tegnap éjjel aludtunk, 21:45-től reggel 8-ig húzta a lóbőrt, de ehhez hozzátartozik, hogy tegnap egész nap úton voltunk, utaztunk, vásároltunk, és egész nap nem aludt semmit, 13 órát ébren volt folyamatosan.
Olyan jó volt olvasni az írásodat, szuper, hogy így össze tudtok dolgozni a férjeddel! :)
Én sajnos nagyrészt mindenre egyedül vagyok. A rokonságot már írtam :)
Sajnos nálunk nem jött be ez a "kimozogja" a gázokat, bár tényleg jobb volt, mikor már tudott járni, de ígyis sokat szenved. Én már nem is tudom, hogy reménykedjek-e az éjszaka átalvásában mostanában...1 hónap és 5 nap múlva lesz 2 éves, és semmi jele, h lenne változás. Tegnap éjjel aludt, mint a bunda, "cserébe" ma délután 1.5 órát altattam, és este már majdnem 23:00 volt, mire elaludt... :( Lehet, hogy most a fogzás miatt, de ha azután sem lesz változás, én nem tudom, mi lesz. Persze, "egyszer" biztos átalussza majd, de jó lenne valami, amibe kapaszkodni lehetne....
Mint ahogy régen mindig mondták, hogy "majd 3 hónaposan kinövi a hasfájást", aztán mikor nem, akkor "majd 6 hónaposan már jobb lesz", hát akkor sem, így "1 évesen sokat fog változni", hát nem, azóta senki nem mond már semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!