Mikor lehet eloszor kimenni ujszulott babaval 10-20 percrr telen ha nincs minusz fok? Karacsonykor lesz pont 1 hetes a kislanyom. Illetve autoval elmehetunk unnepekre mamakhoz ha az ut is max 5-10 perc?
Kivinni ki lehet egy hetesen, 5-10 percre. Most jó idő van. (Magyarország)Aztán naponta lehet egyre többet. Mínuszok esetén megvárnám a hosszabb kint léttel a 3-4 hetes kort.
Viszont egy hetes babát nem vinnék karácsonyozni...itthon lennénk.
Én nem pontoztalak le, de erre azt tudom mondani és azt is gondoltam mindig, hogy a baba, amkor megszületik, az első 5 napban (és még anyatejet sem kap) a kórházban legalább 100, de inkább 150 ember lesz hirtelen körülötte. Orvosok, csecsemősök, kb. 20db baba, akiket öszefogdostak már 2-3-4 rokon is, az anyuka, a rokonok, a szobatársak stb.
Kórházban sokkal több esélye van bármit elkapni, mint az utcán, vagy a nagyiknál, viszonylag izolálva, főleg ha már kapja az anyai védelmet is a tejjel. Ezért írtam fentebb, hogy a higénia betartással, a babának mindegy, hogy hol van, ha az anyjával van és jó helyen + az anya is bírj atartani magát egy héttel szülés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!