Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire örökölhető az "alvásk...

Mennyire örökölhető az "alváskészség"?

Figyelt kérdés

Csecsemőkoromra nem emlékszem, de arra már igen, hogy óvodában nekem kínzás volt a délutáni kötelező alvás. Mivel nem ment, ezért egy órát néztem a plafont addig.

A mai napig rövid "álmosság-ablakok" vannak, ha akkor gyorsan lefekszem, akkor el tudok aludni, egyébként 2-3 óra.

Anyám hasonlóan nehezen alszik el, apámtól viszont az éber alvást "örököltem", ő minden zizzenésre felül az ágyban. Én szintúgy.

A férjem jól alszik, két perc alatt alfában van és felébreszteni is aránylag nehéz.

A lányunk még csak 7 hónapos, de azt vettem észre, hogy ha az álmosság első halvány jelére (egy szemdörzsölés, egy ásítás, fél percre kiüvegesedett szemek) eldobok mindent és berongyolok vele a szobájába, akkor azonnal elalszik. Ha néhány percet várok még, akkor átesik a holtponton és onnantól szenvedés, nem akar elaludni. Néha az is elég neki kizökkentésnek, hogy nincs cumi az ágyában és kimegyek érte a konyhába.

Elképzelhető, hogy az én alváskészségemet örökölte?

2014. dec. 21. 16:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én 4 hónapig ordítottam, buktam és semmit nem aludtam, csak ha az udvaron sétáltak velem, kézben tartva.

A fiam 4-5 hetes korától végigalszik éjjel 11-12 órát és lassan egy éves, napközben is fej letesz, alvás altatási igény nélkül az elejétől. Most én is és az apja is gyorsan elalszunk és mélyen, sokat tudunk aludni, de babának nem tudom, szerintem ennyire nem volt jóalvó még ő sem.

2014. dec. 21. 16:20
 2/3 anonim ***** válasza:
Én jó alvó voltam/vagyok, a gyerekeim szintén. A délutáni alvás nekem ovisként rémálom volt, a lányomnak szintén, a fiam is utálja, viszont igényli, itthon gond nélkül alszik. Az apjuk bárhol, bármikor képes aludni, nekem ehhez sok körülmény fontos, a gyerekeknek szintén.
2014. dec. 21. 16:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Valami összefüggés biztosan van. Én is olyan vagyok,hogy ha véletlen megébredek éjjel,akkor sokszor 2-3 órát is nézelődök.A legkisebb zajra is felébredek,pl legutóbb egy poloska repkedett,párom villanyt kapcsolt és ki is pattant a szemem.

Párom későn alszik el sokszor,de neki pl a fején is ugrálhat a lányunk,akkor is alszik.Lányom is jó alvó,bár most épp szenvedünk vele 2 hete,de egyébként elalváshoz kell neki sokszor fél óra is,de utána ritkán van probléma.

2014. dec. 22. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!