A skizofrénia örökölhető?
Köszönöm!
Remélem tényleg nem örökölte sem a férjem, sem a kislányom.
A skizofrénia kialakulásában genetikai és környezeti hatások játszhatnak szerepet. Még ma is kutatják, hogy egyáltalán öröklődik a betegség vagy csak a hajlam.
Bizonyosan nem lehet megmondani, hogy örökölték-e a betegséget, de nálatok nem egyenes ági fellmenő a beteg, hanem "csak" a szülő testvére, férjed szüleinek semmi baja ha jól értem. Igen kicsi a valószinűsége, hogy skizofrén lesz a lányod.
Az, hogy a nagymamája hallucinál nem csak skizofréniától lehet, nagyon sok betegségben jelennnek meg hallucinációl. nem tudom nála hirtelen jelent-e meg, de ha még nem tették meg akkor ki kéne vizsgáltatni.(tudom ez nem a kérdéshez tartozik, csak nem bírtam elmenni a mondat mellett szó nélkül)
Ja, igaz, nem egyenes ágon írtátok. Egyenes ágon örökölhető. Másodágon, hát, kevesebb az esély rá. Ez így igaz.
Az utolsó válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!