Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babád születése után megváltoz...

Babád születése után megváltozott a kapcsolatod a pároddal? Máshogy éreztél iránta? Többet/kevesebbet veszekedtetek?

Figyelt kérdés
2010. febr. 1. 19:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
67%
Igen és sajnos rossz irányba. Már többször eljátszottam a válás gondolatával. Most pár hónapja kicsit jobb. Nekem főleg az a bajom, hogy nem, hogy nem segít itthon még utána is pakolnom kell. Annyit sem csinál mint azelőtt, hogy legalább a saját holmiját rendben tartaná. Leveszi a zoknit, otthagyja ahová éppen esett stb..."úgyis egész nap itthon van ez a birka nem ráér?" Szerintem ezt gondolja.
2010. febr. 3. 16:16
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem sokat változott. Már 5,5 éve vagyunk együtt, ebből 4,5 éve élünk együtt, 1,5 éve házasodtunk össze és 7 hónapos múlott a kislányunk. Mielőtt megszületett a picikénk soha nem veszekedtünk, azóta pedig mintha még jobban elmélyült volna a kapcsolatunk. Sokat segít a férjem a pici körül is és a háztartásban is. Ha teheti mindig ő fürdeti meg, olyankor én csak a nagy nevetéseket hallom a fürdőből. De meg is eteti a kicsit, ha épp nem a szopizás van soron. Segít takarítani is és a konyhába is. És este mikor elaludt a picuri összebújunk a tv előtt és beszélgetünk mindenről. Sokszor már azt vesszük észre, hogy vége a filmnek és nem is tudjuk miről szólt igazából. Persze az igazi hancúrozások sem maradnak el...

Szóval mi igazi boldog kis család lettünk...

2010. febr. 3. 16:27
 13/23 anonim ***** válasza:
75%

Szerencsére nekünk inkább pozitív irányba változott. Bejött a szülésre is, és azóta is hősként emleget érte. A baba körül és a háztartásban is rengeteget segít, de az igaz, hogy ő már előtte is ilyen volt, nem ilyed meg a porszívótól.. Most nem dicsekedni szeretnék vele, csak példaként írom, hogy bizony van olyan apuka aki fel tudja találni magát, ha úgy érzi, hogy a babához nem ért, akkor megkérdezhet engem, hogy miben segíthet, vagy besegíthet a háztartásba. Sőt úgy gondolom,hogyha az ember csak simán kipanaszkodhatja magát a nap végén neki, és ő elismeri azt, hogy egy babával bizony nehéz egész nap, már az is sokat segít :)

Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy én mindig kikérem a véleményét mindenről, és aztán hallgatok is rá, szóval közösen hozzuk meg a döntéseket. (pl ha szerinte ne kapkodjam fel a gyereket egy 10 percig, miután mondjuk egy órája nyűgösködik, akkor én nem veszem fel, akkor sem ha nagyon nehéz...:)) ezt csak példaként írtam a kompromisszumra.

2010. febr. 3. 17:11
 14/23 Vilcsianyuja ***** válasza:
68%
Nálunk a kettőnk kapcsolatában nincs változás, de a baba a férjemnek is szívügye, éppen annyira, mint nekem. Ő már szeretett volna utódot, és rajong érte, rosszul van, ha nem tud otthon lenni fürdetéskor, az ugyanis az ő (teljesen önkéntesen vállalt) feladata. És bármikor bármiben segít a babával kapcsolatban, pelenkázza, elviszi sétálni stb. És az én szememben ő egy igazi macsó férfi :) Ő már MEGÉRETT az apaszerepre. Lehet, hogy huszonéves korában még bizony nem ilyen lett volna a hozzáállása.
2010. febr. 3. 17:12
 15/23 anonim ***** válasza:
51%

17.11-es vagyok, egyetértek az utánam szólóval is.

Az én férjem sem így viselkedne, ha mondjuk 10 évvel ezelőtt vállalunk gyereket. Egyszerűen most jutottunk el idáig :)

2010. febr. 3. 17:17
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Semmi nem változott, csak lett még egy erős, és talán a legerősebb kötelék köztünk. Voltak persze nehéz időszakok, voltak viták, de ezek gyerek nélkül is meglettek volna.

Ugyanúgy szeretjük egymást, segítjük egymást, és várjuk 3 héten belül a második babánkat.

2010. febr. 3. 17:49
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én 15 éves korom óta vagyok a férjemmel, most 26 vagyok! Tehát 11 év után már kívántam is, hogy lássam őt egy másik szociális szerepkörben! Apaként. A kapcsolatunk előtte is kiegyensúlyozott volt, ez azóta sincs másképp, de mégis egy új szín a 9 hónapos kisfiúnk jelenléte a kapcsolatunkban. Nem volt meglepetés, hogy jó apa lesz, mert ismerem, és ő is engem. Ez szerintem fontos. Hisz 10 év után már nincsenek meglepetések...

Ha valaki ledöbben, hogy a férje nem jó apa, akkor nagyon sokat, és módszeresen hazudott magának a kapcsolatukról hosszú időn keresztül...:S sorry

2010. febr. 3. 18:28
 18/23 anonim válasza:
100%

Azt hiszem 2 titka van annak, hogy a varázs megmaradjon:

A pár mindkét tagja ugyanannyira akarjon gyereket és ne azért, hogy rendbe hozzon valamit, hanem azért mert szeretne egy picit... Egy gyerek mindig lemondásokkal jár, de ha mindkét felet boldoggá teszi a baba, akkor nem érzi akkor áldozatnak.

A másik: meg kell értetni mind a két féllel, hogy a gyerek, nem láncol a másikhoz. (Még ha az ember tudja is, hogy a gyereknek apa kell)

Ha egy férfi érzi, hogy már bármit megtehet, mert a felesége nem fogja elhagyni a gyerek miatt, akkor már nem küzd éret...

De ha a feleség akart megfogni a férjet a gyerekkel akkor sem lesz jobb mert a férfiak sem hülyék... A gyereket szeretni fogja, és kötelességtudatból ottmarad, de a feleségét nem fogja szeretni, mert csapdába csalta.

2010. febr. 3. 19:34
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben egyetértek az utolsóval. Nagyon kiforrottnak és érettnek kell lennie egy kapcsolatnak ahhoz hogy gyereket vállalhassanak. Először kettejüknek kell tökéletesen kiismerni egymást, kettejüknek kell úgymond családként jól funkcionálni hogy oda egy baba teljes érzelmi biztonságba érkezhessen. Ha egy kapcsolatban nem volt jó a kommunikáció, nem törődtek eleget egymással, elsiklottak a problémák felett akkor a baba érkezése előtérbe helyezi a gondokat. Ha tudjuk mit várhatunk a másiktól, mik a másik (és saját magunk) erősségei, gyengéi, korlátai és így fogadjuk el egymást akkor össze fogjuk tudni hangolni az életünket a gyerek(ek) születése után is.
2010. febr. 3. 19:38
 20/23 anonim ***** válasza:
51%

Ugy gondolom nem a baba miatt Az ország rossz helyzetben van így ránk nehezedik minden.

PL. az én férjem rengeteget dolgozik(még van munkája)és ennyi munkával egy jó országban többet keresne és a családjára is lenne ereje. Mert ugy érzem a munka kiszívja az erejét.A pénz meg nagyon fogy.Én meg csak legyek türelmes.

2010. febr. 3. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!