Elítélendő ha valaki az édesanyjánál hagyja pár napra a pár hetes babáját, hogy ő helyrerázza magát?
Biztos lepontoznak.
De szerimtem igenis elítélendő. 3 hetesnek igenis az anyja és az apja mellett a helye. Hol az apa? Sztem csak sajnáltatja magát. Inkább a babával kéne foglalkoznia mint h rendesen v császárral szült, lényegtelen örüljön h egészséges. Számomra ez is borzasztó h a baba egészsége helyett azzal törődik h rendes v császár volt. Másik az anyatej, mi van akkor ha tápszeres semmi. Nem tudom miért hiszi az összes anya h az ördöktől van. Mi lesz ha nagyobb lesz hisztizik, jön a foga állandóan lepasszolja. Menjen orvoshoz mert ez borzasztó. Szegény kisbaba :(
Kicsit részletezhetnéd, hogy mi volt a "szoptatási mizéria".
Ha valakik nem hagyták, hogy próbálkozzanak, aláásták a kezdeti önbizalmát a "szoptassál, nehogy tápszert egyen az a szegény gyerek, van-e tejed, mennyi", adták a felesleges tanácsokat stb., akkor ezeket a személyeket el kell távolítani a közeléből.
Ha tápszeres a baba, akkor az. Sok anyuka kezdi úgy a szoptatós időszakot, hogy pótolni kell, nincs ebben semmi rossz, viszont ha van támogató környezet, könnyen mehet a szoptatás is és a pótlást el lehet hagyni.
A szülés feldolgozása is nehézkes, nem megy mindenkinek pikk-pakk. Császár után én is sokkban voltam napokig, kerestem önmagam, pedig nem vagyok ellene, nem készültem olyan nagyon tudatosan a természetes szülésre, hogy gondot okozzon.
Keressen inkább támogató embereket. A saját, várva várt picikéje lepasszolása nem megoldás. Pont az ellenkezője kell, békén kell őket hagyni, nyugodtan, ismerkedjenek, szeretgethesse szabadon a babáját, anélkül, hogy bárki "jóakaró" körülöttük ólálkodna és osztaná az észt.
Jól írták előttem, egy ilyen feldolgozása nem pár nap, nem old meg semmit. Adjatok időt, teret neki.
MI az, hogy pár nap alatt helyrerázódik valaki?
Olyan nincs, nem akarom elkeseríteni a testvéredet, de ha le is passzolná pár napra, amikor visszakapja, pár napra rá ugyanolyan fáradt lesz.
Akkor megint lepasszolja?
Ez van, mindenki dögfáradt az elején, mindenki bizonytalan, mert fárasztó éjjel másfél-két-három óránként kelni, fárasztó állandóan pelenkázni, fárasztó mellette esetleg főzni, mire a férjed hazaér, stb.
Amúgy miért nem költözik oda hozzá a nagymama 1-2 hétre, és mondjuk megfőz, vagy segít a baba körül, vagy elviszi sétálni, és addig az anya lepihen????
Nyugodt szívvel lepasszolná a pár hetes gyerekét, és otthon pihengetne?
Hamar belefáradt, azt kell mondjam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!