Csak nekem nincs bajom a védőnővel? Tényleg ennyire mázlista lennék és ez kivételes?
Az ismerőseim nagy része nincs megelégedve a sajátjával. Sőt!
Itt olvastam, nem 1x, hogy mennyire haszontalannak tartják és próbálják kerülni a taláálkozást.
Én örülök, hogy van mert rengeteget segít. Terhesen 2hetente kellett járni és mikor megszültem az első pár hónapban is 2hetente ellett. Most havonta járunk, de van hogy máskor is bemegyünk tanácsot kérni. Nálunk is többször volt már. Számomra áldás, hogy van. Másnál tényleg ennyire rossz vagy túloznak kicsit?
Akadnak nem jó védőnők is,de inkább az anyukákkal van baj.
Tanácsot a neten a többi tapasztalatlan anyukától kérnek,vagy elolvasnak valamilyen más fórumot.És ezt szentírásnak tekintik.Ha a védőnő mást mond,mint amit hallani akarnak,vagy kifogásol valamit,akkor a védőnő a rossz.
Pl. olvassák,hogy a babákat igény szerint kell szoptatni.
Hiába mondja a védőnő.hogy ez nem azt jelenti,hogy ahányszor sír a pici,azonnal szoptatni kell,hanem azt,hogy nem szabad ragszkodni pl. a 3 óra hosszához.De két szopi között legalább 2 órahosszának elkell telnie.A baba gyomrának is kell idő a pihenésre és az emésztésre.Ők akkor is mellre teszik akár 10-15 perc után,ha a pici sír,mert árt a kislelkének,ha sírni hagyják.Pedig lehet,hogy éppen azért sír,mert az állandó szopás miatt fáj a hasa.
És még lehetne sorolni az önfejűségeket.
Van néhány védőnő ismerősöm,velük szoktunk beszélgeti a tapasztalataikról.És ezen a fórumon is olvashatok sok vak vezet világtalan kérdést és véleményt.
igaza van az utolsónak,tényleg sok anyukával van inkább baj.én elhiszem,hogy van olyan aki nagyon a saját kénye kedvére csinálja a dolgait,és hozzá még van egy stílusa is,de szerintem az anyukákat sem kell félteni.Régebben kérdeztem miért változnak meg a nők többsége ha anyuka lesz.Kiállhatatlan hisztis,ingerült nők lesznek,persze tisztelet a kivételnek,és aki most nekem esik,nos ő biztos nem az!!
Tény,hogy nagyon sok a rossz az anyukákba,de a védőnő csak teszi a dolgát.az ő szava se szentírás,juj mennyi okost embert lehet még megkérdezni,de nem itttt.
Egyébként az én védőnőm egy tündéri,okos,és felelősségteljes,volt tanácsa amit nem fogadtam meg,meg is bántam.de biztos van sajnos nem jó szakember is.
Nekem 2 pici gyermekem van. 3szor költöztünk,mindhárom helyen nagyon kedves, normális nőket fogtam ki. Egyik se volt az a tudálékos fajta de bármi kérdésem volt, rögtön fordulhattam hozzájuk.
Igaz h terhesen pl. otthonomban nem látogatott az egyik, de mikor megszültem akkor viszont 2 naponta jött, segített mindenben, pedig nagyon bizonytalan voltam, igazi első gyerekes anyuka :)
Nekem nem élnek a szüleim sajnos, a férjem rokonsága meg nem iagzán kiváncsi ránk, szóval nekem jólesett h valaki ránknyitja az ajtót.
Én örülök hogy van ez a szolgáltatás és én jót fogtam ki pont :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!