Mit csináljak vele hogy aludjon?
Én egyet értek az előző válaszadókkal. Az én kisfiam is sokszor játszotta el velünk, hogy már bőven alvás idő volt, mégsem volt hajlandó aludni. Eleinte bedőltem a nagy sírásnak, sajnáltam, azt hittem hogy biztos fél vagy fáj valamilye, amikor kivettem ezerrel vigyorgott és ment volna játszani.
Én nem vagyok a sírni hagyás pártján, de néha muszáj hagyni hogy kihisztizzék magukat és utána alszanak.
1 éves koráig én nem mertem sírni hagyni 2-3 percnél tovább, holott rengeteg ismerősöm mesélte hogy ők így szoktatták le a gyereket az éjszakai kelésekről is. Mondjuk nálunk pont 1 évesen kezdett el egyedül elaludni, saját magától döntött így, viszont nappal sokszor hisztizett hogy nem akar aludni. Nem volt más választásom, volt hogy fél órát is hagytam sírni, mondjuk a szívem szakadt meg néha de muszáj volt hagynom. Most másfél éves és szó nélkül alszik, egyedül indul el a szobája felé, egy hang nélkül alszik el és nincs hiszti vagy visítás.
Ha már minden megpróbáltál (és ahogy olvasom már sok mindent kipróbáltál) itt az ideje sírni hagyni.
Bnőmnek konkrétan a gyerekorvos és a védőnő mondta, hogy igenis hagyja a lányát sírni az ágyában ha alvás idő van (a kislány akkor volt 1 éves és nem akart aludni még ebéd után sem) mert muszáj egy ilyen picinek aludni, 20-30 percig nyugodtan hagyja ott, ha nem bírja a sírást, menjen ki a teraszra.
De az a 2 éves is volt 9 hónapos... :)
Az embernek elvileg kell annyira ismernie a saját gyerekét,hogy tudja mikor van baja és mikor hisztizik csak.
Persze hogy zavarja a tv. Ahogy egyre nagyobb, egyre nyitottabb az ingerekre, ráadásul eleve nem nyugodt, mert kínozza a foga. Gondold el, te jól aludnál villogó fények mellett? Azt gondolom ez nem hiszti, hanem az okot/okokat kellene megtalálni és orvosolni.
7-es. Én például ismerem a gyerekem és tudom, hogy így 2,5 évesen nyugodtan hagyhatom hisztizni de 9 hónaposan eszembe nem jutott volna fél-1 óráig sírni hagyni, hanem megkerestem az okát, ha gond volt. Persze ki hogyan nevel, de az enyém így is a mai napig éjjel 12 órát, nappal 3 órát alszik ringatás és minden nélkül magától, nem kellett hozzá bömböltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!