Mivel lehet ébren tartani egy egyhetes csecsemőt? Mit csináltok vele, hogy ne aludjon folyton és visszaálljon a nappal-éjszaka rendszere? A doki szerint ébresztgessem. De hogyan?
Kislányunk megfordította a napszakokat, egész nap szundizik, max. fenn van egy órát, éjjel viszont akkora szeme van, mint a kabátgomb, plusz fáj a hasa, így aztán csak ordít és ordít és ordít...A párom hosszú évek óta elkésett reggel a melóból, etetéstől etetésig ringattuk a babulit. Espumisan sem segített, mondjatok valamit, ami használ!
Köszönöm.
1 hetes a kicsi, és a párod évek óta elkésik? Nem értem az összefüggést.. na mindegy.
Ilyen kicsi még szinte egész nap alszik. Nem tudom mitől ébred fel éjjel, de nagyon fontos az esti rituálé, fürdés, pelus, kaja, fekvés. Ebből tudja, hogy alvás lesz.
Fektetés után én éjjel soha nem "beszélgettem" vele, csak egy sólámpa égett, ha ha volt valami gond (peluscsere, etetés, bukás, büfiztetés, stb.), néma csendben tettem a dolgomat, még csak nem is suttogtam hozzá, így hamar észlelte, hogy olyankor aludni "kell". Ilyenkor lehetőleg ne ringasd órákig. Próbáld így, remélhetőleg magától visszaáll.
Nálunk hál isten nem fordultak meg a napszakok, lehet hogy szerencsénk volt de az is lehet hogy jól csináltam amit csináltam. Nappal fényben aludt mindig, ment a tv, porszívóztam, mosogattam (ha aludt akkor is), nyüzsögtem körülötte. Éjszaka sötét, csend és nyugalom. Éjszaka nem beszélek, nem játszunk, nem kapcsolok nagy fényt, nincs tisztába rakás, nincs ringatás. (na jó, egy-két hetesen még volt ringatás)
Hasfájásra nálunk a Mecsek Baby tea jött be és az Infacol. Kb 2-3 hét mire hatottak és 2 hónapos kora után el is múlt a hasfájás. Tápszeres volt 2 hetes kora óta, nálunk az anyatejtől volt nyugtalan a pici így nagyon örültem hogy elapadt a tejem és adhattam tápszert. Utána minden másabb lett.
5 hós kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!