Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel lehet ébren tartani egy...

Mivel lehet ébren tartani egy egyhetes csecsemőt? Mit csináltok vele, hogy ne aludjon folyton és visszaálljon a nappal-éjszaka rendszere? A doki szerint ébresztgessem. De hogyan?

Figyelt kérdés

Kislányunk megfordította a napszakokat, egész nap szundizik, max. fenn van egy órát, éjjel viszont akkora szeme van, mint a kabátgomb, plusz fáj a hasa, így aztán csak ordít és ordít és ordít...A párom hosszú évek óta elkésett reggel a melóból, etetéstől etetésig ringattuk a babulit. Espumisan sem segített, mondjatok valamit, ami használ!

Köszönöm.

2013. szept. 17. 11:25
1 2
 11/14 anonim válasza:

Haho, egy hetes a gyerek, nem direkt csinálja ezt!!! Babeli zurzavar velemenyevel ertek egyet!

Ha kisebesedett a cicid, akkor keress fel egy szoptatasi tanacsadot, mert valszeg rossz a poz. Es nem biztos, hogy hasfajos, lehet csak nem tud annyit szopizni, mint szeretne, és ezert reklamal.

Nalunk legalabbis az volt a baj... Aztan osszeszoktunk, szopizast is megtanultuk (o is, én is), es amiota tele tudja enni magat, nincs siras ejjel, csak halkan jelzi, hogy enne mar :)

Parom, hogy tudjon pihenni, a nappaliban alszik. Eleinte sirdogaltam emiatt, hogy ez tonkre fogja tenni a hazassagunkat, de aztan bevezettuk, hogy minden masodik este osszebujunk, és filmet nezunk. Azota az en lelkemnek is jobb, o pedig tokeletesen kipiheni magat.

Jah, a kislanyunk 3 hetes.

2013. szept. 17. 19:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi úgy szoktattuk a babánkat az éjszakai alvásra, hogy folytattuk a szokásos rutint. Nap közben 2-3 óránként volt etetés, hangoskodás (porszívózás stb.), este 7-kor fürdés, 8-kor evés, utána villanyok lekapcs, csak egy kis havány fény világított a lakásban a tévét leszámítva és próbáltunk minél csendesebben tevékenykedni. Egy hét alatt átállt a baba.

Nekünk is hasfájós volt a pici az elején. Az én módszerem ami egyik pillanatról a másikra jött be: teljes mértékben kihagytam a glutén és laktóz tartalmú ételeket-italokat. Mellette adtam neki Colief cseppeket, minden etetés előtt 4 cseppet. Most, hogy 2 hónapos a kisfiam, elkezdtem lassan visszavezetni a tésztaféléket,tejtermékeket stb. Azt vettem észre, hogy azóta folyton pukizik a babám. :-D Az elején nehéz elhagyni a glutént és laktózt, bennem is csak az tartotta a lelket, hogy egy hónap és végeeee! :-) Remélem tudtam segíteni!

Ui.: A Rossmann levendulás fürdetője és a Dm levendulás babatestápolója isteni jó! Tökéletesen nyugtatja a bébikémet, meleg vízzel kombózva.

2013. szept. 18. 13:59
 13/14 anonim ***** válasza:
1 hetes babától még nem lehet elvárni, hogy tudja, hogy éjszaka aludni kell. Ez az időszak ilyen, akkor alszanak, amikor álmosak és ilyenkor még nincs benne rendszer. Nem kell és nem is szabad ébresztgetni. Annyit tehetsz, hogy amikor nappal alszik, te is alszol, így jobban bírod az éjszakázást. Hamar elmúlik ez az időszak.
2013. szept. 19. 07:00
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, már jobb a helyzet, szép lassan összeszokunk :)
2013. szept. 19. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!