Mivel lehet ébren tartani egy egyhetes csecsemőt? Mit csináltok vele, hogy ne aludjon folyton és visszaálljon a nappal-éjszaka rendszere? A doki szerint ébresztgessem. De hogyan?
Kislányunk megfordította a napszakokat, egész nap szundizik, max. fenn van egy órát, éjjel viszont akkora szeme van, mint a kabátgomb, plusz fáj a hasa, így aztán csak ordít és ordít és ordít...A párom hosszú évek óta elkésett reggel a melóból, etetéstől etetésig ringattuk a babulit. Espumisan sem segített, mondjatok valamit, ami használ!
Köszönöm.
Haho, egy hetes a gyerek, nem direkt csinálja ezt!!! Babeli zurzavar velemenyevel ertek egyet!
Ha kisebesedett a cicid, akkor keress fel egy szoptatasi tanacsadot, mert valszeg rossz a poz. Es nem biztos, hogy hasfajos, lehet csak nem tud annyit szopizni, mint szeretne, és ezert reklamal.
Nalunk legalabbis az volt a baj... Aztan osszeszoktunk, szopizast is megtanultuk (o is, én is), es amiota tele tudja enni magat, nincs siras ejjel, csak halkan jelzi, hogy enne mar :)
Parom, hogy tudjon pihenni, a nappaliban alszik. Eleinte sirdogaltam emiatt, hogy ez tonkre fogja tenni a hazassagunkat, de aztan bevezettuk, hogy minden masodik este osszebujunk, és filmet nezunk. Azota az en lelkemnek is jobb, o pedig tokeletesen kipiheni magat.
Jah, a kislanyunk 3 hetes.
Szia!
Mi úgy szoktattuk a babánkat az éjszakai alvásra, hogy folytattuk a szokásos rutint. Nap közben 2-3 óránként volt etetés, hangoskodás (porszívózás stb.), este 7-kor fürdés, 8-kor evés, utána villanyok lekapcs, csak egy kis havány fény világított a lakásban a tévét leszámítva és próbáltunk minél csendesebben tevékenykedni. Egy hét alatt átállt a baba.
Nekünk is hasfájós volt a pici az elején. Az én módszerem ami egyik pillanatról a másikra jött be: teljes mértékben kihagytam a glutén és laktóz tartalmú ételeket-italokat. Mellette adtam neki Colief cseppeket, minden etetés előtt 4 cseppet. Most, hogy 2 hónapos a kisfiam, elkezdtem lassan visszavezetni a tésztaféléket,tejtermékeket stb. Azt vettem észre, hogy azóta folyton pukizik a babám. :-D Az elején nehéz elhagyni a glutént és laktózt, bennem is csak az tartotta a lelket, hogy egy hónap és végeeee! :-) Remélem tudtam segíteni!
Ui.: A Rossmann levendulás fürdetője és a Dm levendulás babatestápolója isteni jó! Tökéletesen nyugtatja a bébikémet, meleg vízzel kombózva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!