Mennyibe kerül a magánbölcsi egy hónapba?
Leginkább abban más, hogy ha nem vagy jogosult az állami bölcsire, akkor a magánba felveszik a babát :) Egyébként nem tudom, minket elzavartak a rendes bölcsiből, mert otthon vagyok egy picivel, előírás, hogy azokat a gyerekeket nem vehetik fel, csak ha valami nagyon komoly (pl. eü) probléma van.
A magánbölcsik között is óriási a különbség, meg persze ott van a családi napközi.
Én a 18. kerületben lakom, itt a Bababirodalomban 3600+kaja a napidíj, a családi napközik 50-60+kaja/hó ha teljes napra, 30-40eFt/hó ha fél napra viszed a babát. Mindegyikben 5-7 gyerek van két gondozónőre. Kispesten egy magánbölcsi 45+kaja.
Családi napközibe jár a fiam. 30 ezer és alapítványi.
Vidéki nagyváros mellett pár km-re.
Ide már 10-11 hós kortól jöhetnek babák (a lányom 14 hós korától van beíratva már előre) A fiam 2 és fél éves, a legtöbb gyerkőc vele egykorú pont. 7en vannak összesen.
Ezt le lehet írni egyrészt az adóból (így hogy magán) másrészt 2 gondozó van a 6-7 gyerekre így sokkal több figyelem jut egy egy gyerekre mint egy átlagos államiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!