A kisfiam kukacát érdemes húzogatni, hogy elkerülődjön a letapadás? Mi a véleményetek?
Kedves anyuka!
Szerimtem ez genetika kèrdèse ( tapasztalatom szerint). Èn nem húzgáltam egyik fiamnál sem. Az egyiknek tökèletesen "működött", a másiknak körülmetèlès lett a vège .Nekem a kórházban is ezt mondták. Ugyan igy a lányoknál kèt lányomnál semmi gond a közèpsőnek pedig műteni fogják mert akárhogy kenegetem mindig zárt a hüveje.
Mi az elejétől kezdve minden fürdetésnél lehúztuk neki, amennyire az engedte. Bőven 1 éves kora előtt már teljesen fel lehetett húzni és teljesen tiszta volt.
Nem csak az orvos, hanem az anyukák között is megoszlanak a vélemények, ezt már te is látod. Nem ártasz azzal, ha finoman lehúzogatod neki, úgy, hogy ne erőltesd és megtisztítod. Mert inkább így, mint, hogy aztán bűntudatod legyen, ha esetleg gond lesz (de ne legyen!) és te nem csináltad meg neki.
Ismerek én is olyan anyukát, aki nem csinálta és most 4 évesen is gond van a kukijával, fájlalja és nem engedi, hogy hozzáérjenek. Valószínűleg metélés lesz a vége.
Az ismerősöd nyilván azért sértette meg a fütyijét, mert jobban lehúzta, mint azt kellett volna. És ha utánanéztek, nyilvánvaló, hogy a nagyobb gondok abból adódnak, ha nem nyúltok hozzá!
Vigyázni kell vele, icipicit lehúzni, amennyire engedi és tisztítani! Abból gond NEM lehet.
1 éves korig ne szabad húzogatni, mert olyan mikrosérüléseket okozhat, amit nem is látunk szabad szemmel, de gond lesz később.
Az előbbi cikkben vannak hasznos dolgok, viszont ez az egy év veszélyes a gyerekre nézve, még túl korai és fitymaszűkületet is lehet vele okozni! Meg kell várni, míg a gyerek szobatiszta lesz! Hadd ne írjam le mégegyszer a véleményemet, inkább belinkelem
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!