5 hónapos a babám. Idáig mindent csinált ahogy a ''nagy könyvben'' meg van irva. Szépen kuszik az oldalára fordul. Viszont a hátáról a hasára nem fordul még. Hány hónaposan kell ezt csinálnia? Nincs elkésve?
a 6 hónapso státuszon a fiam még csak hasról hátra kínlódta át magát, azt is kétszer.
6,5 hónapos korában már oda vissza pörgött.
2 héttel született korábban egyébként, nálunk minden 2 hét csúszással történik, vagy pedig sokkal előbb pl. a mászás 7,5 hónaptól megy, kúszás a forgás előtt nálunk is, ülni meg még nem akar, pedig 9 hónapos lesz. Nem egyformák a gyerekek, sokszor látom és mondom is, a nagykönyvek csak irányadóak, fejlődésben és etetésben is, ne aggódj, nem vagytok lemaradva.
Nincs elkesve. Az en lanyom 4,5 hosan fordult eloszor hasra, de csak baloldalrol, vissza majdnem 7 hosan csak. Nem kell ketsegbeesni.
Mara mar 21 honapos mult es teljesen tokeletes a mozgasa, 10,5 honaposan indult el, ne izgulj, ne eroktesd, majd csinalja.
Az én fiam 6 hónapos, és két napja fordult csak át, ne izgulj! A doki és a védőnő úgyis szólnak, ha valami nem stimmel, azért mert nem a nagykönyv szerint halad, nincs baj, szerintem kevés gyereknek sikerül ez:)
Amúgy az én babám is két héttel hamarabb született, és ő is kb annyival van "lemaradva", ő az első két hetét kb. végig aludta, enni kelt csak fel, utána kezdte csak a szemét nyitogatni.
A nagyobb 8 hónaposan fordult át,utána mindent gyorsan csinált, most 4 éves, és teljesen egészséges:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!