Hová lehet fordulni, ha bejelentést akarok tenni mert olyan babaszépségversenyes oldalra akadtam ami felettébb gyanús?
Először feltetetik veled a gyerek fényképét,és a nevét. Aztán azt mondják szavazz a képekre, de nem a szavazatok döntenek,hanem valamiféle titokzatos négytagú zsűri dönt, az első 3 helyről. Valamint beszervezésre buzdítanak, amiért pontokat adnak, aztán beválthatóak lesznek a pontok, és akkor kiadatják a címüket is a naiv szülőkkel, valami csekély ajándékért. Teszik ezt úgy hogy az oldal üzemeltetője/i nem fedi/k fel kilétét/üket. Nincs név, cím, csak egy e-mail cím. A zsűri tagjairól azt írja az oldal hogy négy ismerős szülőből áll, de kinek az ismerőseiből?
Tehát az oldalra felkerülő gyerekek névvel címmel fényképpel ismeretleneknek ki vannak szolgáltatva felelőtlen szüleik által.
Nem olyan régóta létezhet az oldal(talán november óta),de már jópár versenyt kiírtak különböző kategóriákban babától a tiniig.
S.O.S
Úgy látom az oldalnak akadnak fogadatlan prókátorai bőven, viszont az alapkérdésre nem tudnak, vagy nem akarnak ÉRDEMBEN válaszolni. Semmilyen választ nem adtak a pártolók az időközben, reagálásként feltett kérdéseimre sem. Csak a saját bigott monológjukat fújják.
Továbbra is ugyanaz a véleményem az oldalról!
"És ha olyan szűkösek az anyagiak, akkor miért írnak ki alig két hónap alatt több mint húsz! versenyt?"
Erre a kérdésre gondolsz?
Ha igen akkor erre csak azt tudom mondani, hogy ha elolvastad volna az oldalon a "Versenyszabályzat" alatt írtakat akkor válasz kaptál volna a kérdéseidre. Én nem vagyok egy zseni, de elolvastam és megértettem ami oda van írva, szerintem te is megérthetnéd ha vennéd a fáradságot és elolvasnád, kinézem belőled, hogy tudsz értve olvasni:)
Tehát a gyermek csak abban az esetben kap ajándékot ha a összegyűlt 30 pontja.
Pontokat lehet szerezni:
-A benevezéskor 0,5 pont
-Ha a gyermek helyezést ér el egy versenyen: 1. helyezett 3 pont, 2. helyezett 2 pont, 3. helyezett 1 pont.
-Ha a gyerek él a bónusz lehetőséggel és további versenyzőket toboroz. +2 pont minden újabb versenyző után.
Egy gyerek maximum 3 újabb versenyzőt toborozhat egy verseny alatt azaz 3x2 ponton szerezhet. ( ez a szabály a 20. versenyhez kapcsolódik) De bónuszpontot lehetett szerezni a legszebb karácsonyfa versenyével is ha 2010. Jan. 17.-én beküldésre került a karácsonyfa fotója. (+1pont)
Stb
Tehát minden versenyhez más más bónusz pont szerzési módok vannak.
Bővebben olvashatsz róla az oldalon a "Bónusz" alatt.
Kedves kérdező!
Miért fednék fel magukat ha arra sem voltál képes, hogy felvedd velük a kapcsolatot? Te sem mutatkoztál be nekik hanem nick névvel írogattál mindenfélét. Ha problémád van az oldallal, a szerkesztő személyével vagy a tevékenységével akkor mért nem írsz a privát e-mail címükre??? Mért kellett becsmérlő szövegekkel teleírnod a chat-et meg a vendégkönyvet??? Nekem is voltak kétségeim, de én ahelyett, hogy vádaskodtam vagy hatóságokkal fenyegetőztem volna felvettem a kapcsolatot a szerkesztővel aki minden kérdésemre készségesen válaszolt. Minden levélre válaszolnak, neked is válaszoltak volna ha megkerested volna őket. Persze könnyebb rágalmazni meg köpködni, de akkor meg ne csodálkozz ha kitörlik a hozzászólásaidat, ugyanis senki nem kíváncsi rájuk, az oldal látogatói nem azért mennek oda, hogy a te sértő írásaidat olvasgassák! Egyébként meg teljesen úgy csinálsz mint ha ez az egész kötelező lenne, pedig erről szó sincs. Ha nem tetszik ne nevezz ennyi! De akkor ne is vádaskodj és ne követelőzz, hogy fedjék fel magukat mikor te is csak anonim tudtál okoskodni, rágalmazni, bele ültetni a szülők fülébe a bogarat meg botrányt kelteni! Neked akárki akármit mondhatna meg bizonygathatna, megdönthetetlen a véleményed. Ezzel semmi baj nincs, te ilyen vagy a másik meg olyan, ezt el kell fogadni, de nem szabad kígyót békát köpködni a másikra azért mert neki más a véleménye meg az egész szemlélete erről a dologról mint neked.
Vendégkönyvbe nem írtam, de örömmel látom hogy akkor mások is úgy látnak dolgokat, ahogyan én. Nem rólam van szó, én egy vagyok a sok közül akinek ez az eljárás nem tetszik, és a józan ész hangjaként nem kell felfednem magam. De ha konkrét dologba "vállalkozóként" kezdenék, biztosan a nevemet is adnám. Nem veszem fel a kapcsolatot senkivel, hiszen mint bebizonyosodott elolvasták amit írtam és gyanúmat növelendően reagáltak.
Egyébként a hatóságok igazat adtak aggodalmamnak, és azt mondták inkább legyek gyanakvó, és bizonyosodjon be az ellenkezője, mint bármely gyerek károsult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!