Hová lehet fordulni, ha bejelentést akarok tenni mert olyan babaszépségversenyes oldalra akadtam ami felettébb gyanús?
Először feltetetik veled a gyerek fényképét,és a nevét. Aztán azt mondják szavazz a képekre, de nem a szavazatok döntenek,hanem valamiféle titokzatos négytagú zsűri dönt, az első 3 helyről. Valamint beszervezésre buzdítanak, amiért pontokat adnak, aztán beválthatóak lesznek a pontok, és akkor kiadatják a címüket is a naiv szülőkkel, valami csekély ajándékért. Teszik ezt úgy hogy az oldal üzemeltetője/i nem fedi/k fel kilétét/üket. Nincs név, cím, csak egy e-mail cím. A zsűri tagjairól azt írja az oldal hogy négy ismerős szülőből áll, de kinek az ismerőseiből?
Tehát az oldalra felkerülő gyerekek névvel címmel fényképpel ismeretleneknek ki vannak szolgáltatva felelőtlen szüleik által.
Nem olyan régóta létezhet az oldal(talán november óta),de már jópár versenyt kiírtak különböző kategóriákban babától a tiniig.
S.O.S
gportalos...elég gyanús!
Szólj, ha sikerült elérned valamit!
Megtudtam egy pár dolgot az oldal üzemeltetőjétől. Aki érdekel írjon privátot és elküldöm neki.
Üdv. mindenkinek Melinda
Sziasztok!
Nem azért nem írtam ki mert valami titkolni való van benne, hanem azért nem mert eddig még nem kaptam erre engedélyt az oldal üzemeltetőjétől. Ezek bizalmas adatoknak számítanak, amit nem tehetek csak úgy közzé, mert ez büntetendő. Remélem ezt ti is megértitek és nem lesz ebből kellemetlenség. Amint válasz jön az oldal üzemeltetőjétől, hogy kiadhatom a közölt információkat akkor minden fontos információt be fogok másolni ide.
Addig is annyit mondanék, hogy nem minden az aminek látszik, néha jobb a dolgok mögé nézni kicsit és nem úgy ítélkezni esetleg rágalmazni, hogy csak az érem egyik oldalát ismerjük.
Az oldal hobbi célból jött létre, mindenféle hátsó szándék nélkül. Pont úgy mint hasonló gyermekszépség versenyt rendező oldalak amik ugyan így anonim működnek. (van belőlük egy pár a neten, a keresőben sokat lehet találni) Annyi különbséggel, hogy ezt az oldalt nem cégek hanem magán személyek üzemeltetik saját zsebből, egyenlőre csak önerőből és sok más hasonló oldallal ellentétben ők a díjazottaknak ajándékot is küldenek (ezt is önerőből) A nevező gyerekek címét csak akkor kérik el ha a gyerek helyezést ért el és igényt tart a nyereményre. Tehát nem kell megadni az adatokat előre, sőt akkor sem kötelező ha a gyerek megnyeri a versenyt, mert simán lehet azt mondani, hogy köszönöm, de én nem szeretném átvenni a nyereményt.
Tehát ha a szülő úgy látja jónak nem kötelező kiadni adatokat.
Ez az egész ügy sajnos azért gyanús, mert manapság semmi nincs ingyen és nehéz elképzelni, hogy valakiknek az okoz örömöt, hogy ilyen versenyeket rendeznek és ingyen, csupán jó szándékból ajándékot is küldenek. Egy átlag ember ilyenkor mindig hátsó szándékot vél felfedezni a dolog mögött. De mint a példa is mutatja vannak még csodák.
Egyszóval az oldal tiszta, legális és mindenféle hátsó szándéktól mentes. Csak a szórakozás és szórakoztatás végett jött létre.
Remélem sikerült némileg eloszlatni a kételyeket. Ha valakinek még lennének kérdései az üggyel kapcsolatban felteheti az oldal üzemeltetőjének, az oldalon meg találjátok az e-mail címet.
Üdv mindenkinek Melinda
Bocs de nem győzött meg! Az összes aggodalmas kommentemet kitörölte, az arcát az üzemeltető továbbra sem vállalja, Valamint azt a panelt is levette, ahová szabadon írhat bárki. Ez azt feltételezi, hogy nem akarják a békés bírkanyájat megzavarni holmi beszólásokkal, hiszen az tök természetes hogy naív szülőkből holmi ajándékok ígérgetésével gyermekük minden adatát kicsalják. A nagyobbaktól még az iskolájuk címét is, hiszen jó tanuló verseny is van, bizonyítvány másolattal!!
Lehet hogy az oldal üzemeltetője jóhiszemű, de nekem az intézkedéseit látva ez egyáltalán nem így jön le. Ha úgy lenne, akkor haladéktalanul nevesítette volna magát, és zsűrijének tagjait.
Sziasztok Melinda vagyok.
Részlet a szerk. leveléből:
Nagyon sajnálom, hogy ilyen kétségei vannak az oldallal kapcsolatban. Mivel oldalunk nem túl régen létezik, így még nem is áll teljesen készen. De folyamatosan dolgozunk a fejlesztésén és egy Adatvédelmi nyilatkozat is készülőben van. Más ilyen anonim oldalakkal ellentétben nálunk valóban ajándék is jár a pontversenyben pontot gyűjtőknek. Mindezen ajándékokat a keservesen megkeresett forintjainkból finanszírozzuk. Ha alaposan körbenéz az oldalon, láthatja, hogy kétoldalt hirdetések helyezkednek el, melyekre ha a látogató rákattint, bizonyos összegű jutalékot szerez az oldal üzemeltetőinek. Ezek egy virtuális számlára gyűlnek, amit egy bizonyos összeghatár felett fizetnek ki.
Ebből még nem származott bevételünk. Emiatt nem is túl nagy értékűek, de úgy gondoljuk, a gesztus fontosabb. Azért találtuk ki az ajándékozást, hogy azok a gyerekek is nyereményekben részesüljenek, akik máshol esetleg nem nyerhetnek, talán azért, mert nem olyan népszerűek és nincs akkora szavazótáboruk. Emiatt alkottuk meg a szülői zsűrit, hogy a nevezett gyerekei is dönthessenek, illetve a független zsűrit, hogy lehetőleg ne mindig ugyanazon gyerekek nyerjenek, ezzel csökkentve az esélyegyenlőtlenséget. Folyamatosan keresünk szponzorokat, de a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tolonganak értünk. A nulláról indulva pedig elég nehéz egy jól működő, önálló domain-nel rendelkező oldalt összehozni. Jelenleg ingyenes honlapon helyezkedik el az oldal, így a fenntartására nem kell áldozni. Csak az ajándékok kerülnek pénzbe, ezért havonta csak 3-4 gyermek ajándékát tudjuk finanszírozni, ez is postaköltséggel kb. 6-7 ezer Ft. A gyermekek képei a verseny ideje alatt a számítógépünkön tárolódnak, melyet minden verseny után törlünk, így azok csak a honlapon találhatóak meg. Ugyanez értendő az oklevelekre és más szellemi termékekre. Gondolom ezzel nem vigasztaltam meg. Az, hogy magunkat nem fedjük fel, annak talán jó oka lehet. De soha nem használnánk fel gyerekeket sem most, sem a későbbiekben semmilyen negatív célra. Az, hogy a baráti zsűrink névtelen, ezt el kell fogadni. Ők mind jó barátaink, akikkel együtt döntünk a független helyezettek sorsáról. Nem szeretnénk, ha elfogultsággal vádolnának minket, hiszen a mi gyerekeink is mindig nevezve vannak.
Az oldal kizárólag hobbi céllal, szórakozás és szórakoztatás miatt jött létre, "nonprofit". Van akinek a horgászat okoz örömöt és arra költ, van akinek az ha gyermekeket versenyeztethet és jutalmazhat. Szíve joga mindenkinek eldönteni, hogy mit csinál.
Tehát az Adatvédelmi nyilatkozat készülőben van. Pontosan nem tudni mikorra lesz készen, mert ez nem 1-2 nap alatt zajlik, de a szerkesztő már megtette a kellő lépéseket az üggyel kapcsolatban. Ezért én azt mondom akinek kétségei vannak ne nevezze a gyermekét (egyébként sem kötelező), nevezze akkor ha már az oldalon elérhető lesz az adatvédelmi nyilatkozat.
Azt még hozzáteszem, hogy más hasonló oldalakon sincs adatvédelmi nyilatkozat. (általában csak a céges oldalakon van csak, pampers, stb, a saját zsebből kizárólag szórakoztatás céljából létre jött oldalakon nincs) És a többi hasonló oldal is anonim működik. Ezért ha kétségeitek vannak azokon se nevezzétek a gyerekeiteket, mert ennyi erővel azok is működhetnek adathalász céllal.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!