Hová lehet fordulni, ha bejelentést akarok tenni mert olyan babaszépségversenyes oldalra akadtam ami felettébb gyanús?
Először feltetetik veled a gyerek fényképét,és a nevét. Aztán azt mondják szavazz a képekre, de nem a szavazatok döntenek,hanem valamiféle titokzatos négytagú zsűri dönt, az első 3 helyről. Valamint beszervezésre buzdítanak, amiért pontokat adnak, aztán beválthatóak lesznek a pontok, és akkor kiadatják a címüket is a naiv szülőkkel, valami csekély ajándékért. Teszik ezt úgy hogy az oldal üzemeltetője/i nem fedi/k fel kilétét/üket. Nincs név, cím, csak egy e-mail cím. A zsűri tagjairól azt írja az oldal hogy négy ismerős szülőből áll, de kinek az ismerőseiből?
Tehát az oldalra felkerülő gyerekek névvel címmel fényképpel ismeretleneknek ki vannak szolgáltatva felelőtlen szüleik által.
Nem olyan régóta létezhet az oldal(talán november óta),de már jópár versenyt kiírtak különböző kategóriákban babától a tiniig.
S.O.S
Én mindezt a szép szólamokkal teleírt szöveget készséggel elhinném, és meg is könnyezném, ha nem gyermekekről lenne szó, hanem önálló akarattal rendelkező felnőttekről, valamint azok a tények nem súlyosbítanák amit fentebb már írtam: miszerint levették a szabadhozzászólásra jogosító panelt, és továbbra sem hajlandóak felfedni kilétüket.
Más oldalak nem tudom hogy működnek, ebbe is csak véletlenül botlottam egy anyuka felhívását követve, miszerint szavazzak gyerekeire.Mélységesen felháborít egyébként a szülők felelőtlen viselkedése is, akik néhány ócska ajándék ( és szerintem titkon mind arra számít hogy felfedezi valaki gyermeküket valami jövedelmező reklám, vagy film szerepre stb.)kedvéért kiadják gyereküket.
Egyébként miért nem elég egy fénykép és az aláírt szám alapján dönteni hogy ki a legszebb?
És ha olyan szűkösek az anyagiak, akkor miért írnak ki alig két hónap alatt több mint húsz! versenyt?
Ez így van ahogy írtad, én sem engedném el a gyerekem egy idegennel, de azért ez egy kicsit más szerintem. Mint már közölve lett itt NEM KÖTELEZŐ adatokat kiadni, aki nem akarja azt senki sem kényszeríti, nem íratnak alá a nevezőkkel vagy a szülőkkel semmilyen szerződést ami kötelezővé tenne akármit is. Kizárólag akkor KÉRNEK -és nem követelnek- postacímet ha a gyerek helyezést ért el és a szülő igényt tart az ajándékra. Ez a dolog eléggé túl lett lihegve! Ha valaki inkognitóban akar maradni, de igényt tart az ajándékra akkor adjon meg postafiók címet és küldesse oda az ajándékot meg az oklevelet. Szerintem ez ellen semmi kifogásuk nincs a szerkesztőknek sem. Ha nagyon akarjuk meg lehet oldani úgy is, hogy nem adjuk ki a címünket.
Azért gondoljunk már bele abba is, hogy milyen lelki sebet okozunk azoknak a jó szándékú embereknek akik idejüket és pénzüket áldozzák arra, hogy más vad idegen embereknek és gyerekeiknek örömöt okozzanak! Azért mert valaki kedves, jó szándékú és gondoskodó nem kell egyből gyanakodni.
Azt javaslom vegyétek fel a kapcsolatot azokkal a szülőkkel akik gyerekei már részt vettek egy versenyen és nyertek valamit, kaptak ajándékot. Kérdezzétek meg az ő véleményüket, hogy örült e gyerekük az ajándéknak, hogy hogy fogadta a család ezt a kedves gesztust! Nem hiszem, hogy bárki is negatív véleménnyel lenne az oldal szerkesztőiről vagy a munkájukról.
Én be fogom nevezni a kisfiamat ha lesz még verseny mert megbízható forrásból tudom, h. biztonságos az oldal és nem vernek át senkit meg nem adnak ki adatokat Amúgy meg igaz, h. aki nem akarja az nem adja meg a címét.
Ja és itt egy hozzászólás egy szülőtől aki már nevezte a gyerekét az oldalon találtam meg szerintem teljesen igaza van neki.
Hát, ilyen problémákkal kismillió oldalon szembesül az ember. Aki nem bízik, ne nevezzen. Én jobban féle a közösségi oldalaktól vagy attól, hogy a gyerkeimet az utcáról rabolják el. Mindenhol veszélynek vagyunk kitéve. De nem zárhatjuk őket kalitkába! Az oldal pedig jó, kár kikezdeni. Sok szépségversenyes oldal van, melyik milyen, de ez egyik a legnormálisabbak közül.
Teljes mértékben igazat adok a kérdezőnek!!
Emellett ha olyan keservesen keresi meg a pénzét akkor hogyan és miből áldoz még erre is?Kicsit túl odaadó duma.A mai világban ilyen?Ki van zárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!